Dve minuti do pare!

Število parnih postaj strmo narašča

Parna likalna postaja Electrolux CompactPower EDBS135Ugotavlja se, da so parne postaje najhitrejše rastoča podkategorija pri negi oblačil, saj si ljudje želimo predvsem hitro in učinkovito zlikati kupe perila, ki nas čakajo po vsakodnevnem pranju. Po raziskavi, ki jo je opravil GFK, se je od leta 2004 tržni delež parnih likalnih postaj povečal za celih 230 odstotkov. Očitno je torej, da parne postaje postajajo priljubljeno orožje proti zmečkanemu perilu. A tu vseeno ne gre pozabiti, da je prostora za shranjevanje vedno manj, in da je že pri načrtovanju in med razvojem nujno pomisliti tudi shranjevanje naprave.

Velikokrat odloča prostor

Parna likalna postaja Electrolux CompactPower EDBS135Dejstvo je, da ob nakupu novega likalnika, največkrat pretehta njegova velikost, ki je povezana s prostorom, kamor ga bomo odlagali, ko ne bo v uporabi. Običajni likalniki, ki ne zavzame veliko prostora in jih je enostavno shraniti v omaro, so zato v veliki prednosti, pa čeprav ne ponujajo najboljših rezultatov in niso tako učinkoviti, kot so parne likalne postaje. Kako torej preseči težavo, parne postaje so namreč nerodne za shranjevanje in ljudje nimamo možnosti, da bi zaradi njih povečali stanovanje?

Para v žepni velikosti

Parna likalna postaja Electrolux CompactPower EDBS135Electrolux je predstavil nov model parne likalne postaje, ki je kompakten in zato enostaven za shranjevanje, čeprav zaradi tega ni izgubil dobrih lastnosti in prednosti parne postaje. Parna likalna postaja Electrolux CompactPower je manjša od ostalih, ohranja pa zmogljivosti. Segreje se in se pripravi na uporabo v samo dveh minutah, kar niti ne preseneča, saj ima kar 2350 vatov moči, s katero sprošča 5 barov pritiska in 220 gr sunkovitega izpusta pare pri intenzivnem vlaženju. Sicer je njen običajen izpust pare pri spremenljivem vlaženju od 0 do 90 gr/min, kar je veliko več, kot nudijo običajni likalniki.
Parna likalna postaja Electrolux CompactPower EDBS135
Para, ki se tako sprošča, sprosti vlakna v tkaninah, ki se zato veliko lažje vrnejo na svoja mesta. Več pare pomeni manj truda in manj vlaženja pred likanjem. Dovajanje pare na perilo med likanjem omogoča likalna površina Caressium, ki ima 9 velikih lukenj za paro s katerimi zagotavlja močan dotok pare. Njeno ozadje je oblikovano tako, da hitro in učinkovito suši oblačila med likanjem, medtem ko tanke črte na površini omogočajo enostavno in nežno drsenje in dostop do vsakega dela likanega perila.

Značilnosti

Parna likalna postaja Electrolux CompactPower EDBS135Likalnik, ali strokovno ročna likalna enota, je pritrjen na parno postajo z 1.8 m dolgim parnim kablom, ki se lahko obrača za 180° in zato nudi dovolj okretnosti in prostora pri likanju. Posoda za vodo, je dovolj velika, saj gre vanjo kar liter in pol vode. To zadošča za paro dolgega likanja, sicer pa dolivanje ni težavno, saj je posoda odstranljiva.

Ostale ključne lastnosti

•    Parna likalna postaja Electrolux CompactPower EDBS135Izberemo lahko samodejno ali ročno doziranje pare
•    Segrevanje postaje do prvega likanja traja le 2 minuti
•    Nadzorna plošča (vklop/izklop, LED lučke, regulacija pare)
•    Enostavno polnjenje vode je mogoče tudi med likanjem
•    Priključna vrvica se shrani na dnu postaje.
•    1.8 m parnega kabla in 1.9 m priključne vrvice
•    Sistem za odstranjevanje vodnega kamna Calc-clean
•    Sistem proti kapljanju
•    Vertikalna para


Electrolux CompactPower je kompaktna parna likalna postaja, ki se pripravi na likanje v dveh minutah, ponuja visok pritisk in močan izpust pare za lažje in bolj enostavno likanje.
Parna likalna postaja Electrolux CompactPower EDBS135

electrolux,compactpower,parna likalna postaja,likanje,enostavnoNavodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.