Sony 2013

Mar 20 2013

Televizijska povezljivost

Sony Bravia LCD TriluminosNova generacija Sony televizorjev bo zahvaljujoč tehnologiji Triluminos Display obogatena s še bolj realističnimi in naravnimi odtenki barv. Nove smernice se odražajo tudi na področju povezljivosti Sonyjevih televizorjev s pametnimi telefoni, kjer funkcija »One-touch mirroring« zaznamuje nov način njihovega upravljanja. Sonyjev pametni telefon s funkcijo Near Field Communication (NFC) enostavno položite k Sonyjevemu daljincu One-touch in se brezžično povežete s televizorjem. V trenutku boste lahko brskali po vsebini svojega telefona in si ogledali fotografije ali videe v visoki ločljivosti, zaslon pametnega telefona pa se bo preprosto »zrcalil« na zaslonu nove BRAVIE. Nova Smartphone ready BRAVIA vam hkrati omogoča, Povezljivost Sony Bravia televizorjev s pametnimi napravami s pomočjo funkcije One-Touch Mirroringda pri upravljanju vašega pametnega telefona s podporo Mobile High-Definition Link (MHL) uporabite kar TV daljinec in se prepustite vsebini vašega telefona v HD ločljivosti. V letošnjem letu Sony prav tako nadaljuje z nadgradnjo lani predstavljenega televizorja BRAVIA KD-84X9000 z ultra visoko ločljivostjo (UHD - 3840X2160) in prikazuje serijo manjših 4K 55 in 65 palčnih modelov s številnimi izboljšavami in naprednimi funkcijami, ki so jih označili s serijo X.

Z dotikom do glasbe

Olajšano povezovanje med napravami s pomočjo tehnologije NFCLjubitelji čistega zvoka dobre glasbe bodo z novimi prenosnimi zvočniki SRS BTX500 in SRS BTX300 v glasbi uživali kjerkoli. Tudi v tem primeru se s pomočjo pametne povezave tabličnega računalnika ali pametnega telefona s tehnologijo NFC se enostavno dotaknete brezžičnega zvočnika in prenesete glasbo, nato pa odklopite zvočnik in se prepustite glasbenim užitkom, zvočnik pa lahko uporabite tudi kot polnilno postajo za vaš pametni telefon, tablico ali fotoaparat.

Fotoaparati in projekcijske kamere

Fotoaparat Sony DSC HX300Novi digitalni kompaktni fotoaparat DSCHX300 s svojimi lastnostmi prepriča tudi profesionalce, ki bodo odslej lahko fotografirali brez menjave objektivov. Lastnosti, kot so 20,4 milijona slikovnih pik, CMOS-senzor Exmor R™, 50-kratni optični zoom, 7,5 cm (3,0-palčni) LCD, Full HD, Intelligent Auto in ročno upravljanje, so nekatere prednosti, ki zaznamujejo fotografiranje leta 2013. Presenečenje predstavlja tudi novi NEX-3N, ki ga odlikuje ohišje s standardnim objektivom z Fotoaparat Sony NEX-3Nzoomom in teleobjektivom ter teža zgolj 210 g, zaradi česar je lahko vedno pri roki. Še zanimivejši je ogled video posnetkov na liniji projekcijskih videokamer Handycam® z Wi-Fi podporo in priključkom HDMI IN, ki vam omogoča, da se povežete z računalnikom, tabličnim računalnikom ali pametnim telefonom (ali katero koli drugo napravo z video izhodom) in projicirate, kar želite. Kamera tako postane tudi projektor.  

Služba, šport in Sony

Aleš Fevžer sklenil sodelovanje s SonyNovost v 2013 je Sonyjevo sodelovanje  s priznanim slovenskim športnim fotografom Alešem Fevžerjem, ki bo svoje bogato znanje sedaj nagradil z Sonyjevo opremo. Aleš Fevžer je ob tej priložnosti dejal: »Po več kot 20-letnem delu na področju športne in komercialne fotografije se veselim novih izzivov, kjer me bodo zdaj podpirali vrhunski Sony SLT fotoaparati in Carl Zeiss optika

Zmagal je Matjaž Tančič

Matjaž Tančič Time keeperS področja fotografije še sveža vest. Slovenski zmagovalec kategorije 3D fotografije na tekmovanju Sony Word Photography Awards (SWPA) 2013 je Matjaž Tančič. Slovenski fotograf je svojo poklicno pot pričel kot fotoreporter pri reviji Mladina, trenutno pa dela in ustvarja na Kitajskem. Nagrajeno delo, poimenovano »Time keeper« ali »Varuh časa«, se zgleduje po Hui-style postavitvi dnevne sobe v starih vaških hišah v Yixianu na Kitajskem.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.