Centralizacija

Po cevi daleč stran

Centralni sesalni sistem Electrolux BeamČe ste pred korenito prenovo ali zidate, lahko izkoristite prednosti centralnega sesalnega sistema. Gre za izredno učinkovito in enostavno sesanje, ki sploh ni tako nedostopno, kot se na prvi pogled zdi. Med največje ovire pri izbiri takega sistema v bistvu sodi le priprava, ki zahteva postavitev cevnega sistema po prostorih, to pa je najlažje in najceneje narediti med izvajanjem gradbenih del. Končni rezultat je sesalec v oddaljenem prostoru (klet, garaža…) in čisto okolje v stanovanju.

Kako deluje?

Osnovne izvedbe nekaterih centralnih sesalnih sistemov vsebujejo sesalni pribor s sesalno cevjo, pri kateri ni možno vklopiti in izklopiti sesalnika na držalu sesalne cevi. To pomeni, da pri priklopu cevi v sesalno »vtičnico« pride tudi do vklopa sesalca. Praktično pa je, da je vklop in izklop sesanja možen tudi na ročaju, saj lahko tako sesalnik vedno vklopimo ali izklopimo kar med delom in nam za to ni treba iztakniti cevi iz vtičnice. Pri centralnih sesalnih sistemih Electrolux Beam, ki jih vgrajujejo v podjetju Omega, so cevi s stikalom že v standardni izvedbi in navadnih sploh ni več v programu. Pri modelu Aspira pa je proizvajalec Electrolux za večje udobje pri delu že vgradil brezstopenjsko elektronsko stikalo za regulacijo moči sesanja. Centralni sesalni sistem Electrolux BeamNi odveč torej, če se ob nakupu prepričate, ali je sesalni komplet dovolj ergonomičen, pri čemer je najbolj pomembno predvsem,  da je ročaj ergonomičen in nudi dober oprijem, da so dodatni nastavki preprosto zamenljivi in da so ti vedno pri roki, ko jih potrebujemo. Seveda je glede na velikost prostorov in razporejenost sesalnih vtičnic pomembno tudi, da je cev nastavljiva po dolžini (teleskopska), da se lahko nastavi glede na velikost uporabnika in da seže tudi do najbolj oddaljenih kotičkov. Pri tem ne pozabite na otroke, saj lahko centralni sesalni sistem povsem varno uporabljajo prav vsi člani družine, tudi otroci.

Globinsko sesanje

Centralni sesalni sistem Electrolux BeamPriključek za globinsko sesanje je namenjen krtačenju in stepanju tekstilnih talnih oblog, obstaja pa tudi manjši nastavek za oblazinjeno pohištvo in obleke. Pri klasičnih sesalnikih imajo običajno taki priključki električni pogon, priključki namenjeni uporabi pri centralnih sesalnih sistemih pa imajo pogon na zračno turbino (mehanizem v krtači poganja pretok zraka). Zaradi močnih motorjev in s tem velikega pretoka zraka, ki ga imajo sesalniki za centralne sesalne sisteme Electrolux, so turbinsko gnani priključki za globinsko sesanje enako učinkoviti kot tisti z elektromotorjem.

Wallyflex

Centralni sesalni sistem Electrolux BeamČe želite res enostaven sistem, se dobro pozanimajte in preverite vse možnosti. Seveda pa ne pozabite na strokovnjake, saj ti poznajo veliko možnosti, ki jih znajo prilagoditi prav vašim potrebam. Če se odpravljate po nasvet, ne bo odveč, če imate s seboj skico prostorov, če si zamislite kolikšna sredstva lahko namenite investiciji in ne nazanje premislite s kakšno umazanijo imate opravka (hišni ljubljenčki na primer).

Ko želite sesati, ne potrebujete nobenega pribora: Wallyflex preprosto snamete iz nosilca, sesalnik se vklopi avtomatsko, WallyFlexova raztegljiva cev pa vam omogoči sesanje do razdalje štirih metrov. Podrobneje je delovanje sistema opisano na naslednji povezavi.

Vroom

Sesalna naprava Vroomje namenjena sesanju v kuhinji ali drugih prostorih, kjer jo lahko namestite v spodnji pohištveni element. Omogoča hitro in enostavno uporabo, saj je sesalna cev vgrajena v napravo in se enostavno odvije,  po uporabi pa se shrani kar sama. Sesanje je možno v razdalji do šestih metrov od naprave.

Izločevalec za pepel in vodo passpartou

Centralni sesalni sistem Electrolux BeamPri uporabi centralnega sesalnega sistema lahko sesate tudi tekočine, le da morate za to uporabiti poseben izločevalec. Izločevalec Electrolux Passpartou je edini na trgu, ki ima dvojno funkcijo: je izločevalec za vodo in izločevalec za pepel. Edini ima integriran tudi Hepa pralni filter in je tako namenjen univerzalni rabi.

Centralni sesalni sistem Electrolux BeamCentralni sesalni sistem je vsekakor modra izbira, ki lahko v vaš dom prinese veliko pozitivnih sprememb. Prva med njimi je čist zrak in manj prahu. Običajni sesalci namreč vedno zadržijo prah, a ga nekaj malega tudi prepustijo nazaj v prostor. Koliko je seveda odvisno od sesalca, njegove starosti in vzdrževanja.

Pri centralnem sesalnem sistemu je to zgodovina, saj se umazanija zbira v centralni napravi, v kleti, garaži ali drugem primernem prostoru, kjer se tudi opravlja čiščenje, zato stanovanje ostane povsem čisto.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.