Dva v enem

Dva v enem

Baterijski pokončni sesalnik Electrolux Ergorapido 2v1V zadnjih letih se je na tržišču pojavilo kar nekaj pokončnih sesalcev, ki jih poganja baterija in so namenjeni  vsakodnevnemu sesanju. V bistvu nadomeščajo metlo in nam prihranijo sklanjanje s smetišnico, poleg pa ponujajo še sesanje z ločenim ročnim sesalnikom. Imamo torej električno metlo in ročni sesalnik.

Electrolux

Med široko ponudbo gotovo izstopa Electrolux Ergorapido - priročen sesalnik 2v1. Je zmogljiv in okreten, večkrat izboljšan model, ki svojo kakovost gradi na razvoju. Če ga namreč na hitro primerjate z več let starejšimi generacijami, se vam bo na prvi pogled zdel popolnoma enak, vendar verjemite, da ni.

Boljši

Ergorapido je dobil zmogljivo, 18V z LI-Ion-sko baterijo, ki je čas neprekinjenega sesanja podaljšala na 35 min. To pa zadošča, tudi če sesate večji prostor ali manjše stanovanje. Vsaka baterija se prazni in tudi Electroluxova se, vendar tega ne skriva, saj je prek LED kontrolne lučke jasno, ali se baterija polni in v kakšnem stanju je. Baterijski pokončni sesalnik Electrolux Ergorapido 2v1

Novi Ergorapido je ohranil izjemno vodljivost in osvetlitev pred krtačo, s katerima so se hvalili že njegovi predhodniki, ima pa nekaj, česar niso imeli. In  njegova konkurenca tudi ne. Vsaj po nam dostopnih podatkih ne.

Brushrollclean™

Baterijski pokončni sesalnik Electrolux Ergorapido 2v1Saj veste kako je zoprno, ko se lasje in vlakna zapletejo okoli krtače sesalnika. Zato se zmanjša zmogljivost sesalnika in še čiščenje krtače je prav neprijetno opravilo.

Z novo, patentirano Brushrollclean™ tehnologijo, preprosto z nogo pritisnemo na tipko, ki sproži samočistilno funkcijo in ta v nekaj sekundah očisti vse zapletene lase in vlakna s krtače. Sesalnik jih samo še preprosto posesa v posodo za prah.

Že od nekoč

Baterijski pokončni sesalnik Electrolux Ergorapido 2v1Že od samega začetka dobe sesalnikov se nitke, razna vlakna in lasje ovijajo okrog krtače sesalnika in tako zmanjšujejo učinkovitost čiščenja. Doslej še nihče ni našel enostavnega in higieničnega načina za odstranitev prepletnih vlaken.

To je star problem” pravi Henrik Eriksson, Electroluxov inženir, ki je dobil nalogo, da poskusi rešiti ta problem. “Lahko si ogledate stare patente izpred 70 do 80 let nazaj. Ljudje poskušajo rešiti ta problem že dolgo časa, vendar tega še vedno ni nihče storil.

Rešitev

Baterijski pokončni sesalnik Electrolux Ergorapido 2v1Nova Electroluxova patentirana krtača za čiščenje je končno rešila problem. Ko se lasje, vlakna ali nitke zapletejo okrog krtače sesalnika, preprosto pritisnemo gumb na krtači in aktiviramo samočistilno funkcijo, ki odreže prepletene lase in vlakna v nekaj sekundah ter jih nato povleče v vrečko oziroma posodo za prah skupaj z vso ostalo umazanijo.

V animaciji je rešitev videti enostavno, vendar je bilo potrebnih več deset konceptov in več sto prototipov preden so dobili finalno, patentirano inovacijo. “Problem smo napadli iz različnih zornih kotov,” se spominja Henrik. “Začeli smo z vprašanjem, ali je mogoče imeti vrtečo krtačo, ki bi pobrala lase brez zapletanja.

Ko nismo našli načina kako to narediti, je bilo naše naslednje vprašanje ali lahko pustimo, da se lasje zapletejo in jih nato očistimo. Tako smo poskusili s koncepti za razpletanje zapletenih vlaken.

Sčasoma smo prišli do končnega vprašanja - ločevanja vlaken na majhne koščke. “Ampak kako bomo našli delujočo rešitev, ki bi bila dovolj agresivna za lase in vlakna in nenevarna do ščetin na krtači? Vedel sem, da nekaj primernega zagotovo že obstaja, ampak kako ne bomo uničili tudi ščetin?

Delavnica

Prišel je čas za odhod v delavnico. Za razliko od mnogih razvojnih skupin, v katerih inženirji nosijo kravate in sedijo pred računalnikom, medtem ko drugi pripravljajo prototipe, Electrolux posega po aktivnem skupinskem sodelovanju.Mogoče sem porabil 30-40 % svojega časa pred računalnikom,” pojasnjuje Henrik.Baterijski pokončni sesalnik Electrolux Ergorapido 2v1Spodaj imamo delavnico in kadar imam idejo, odidem tja in jo preizkusim. Poskusili smo več sto različic tega in drugega, kombinirali smo različne zorne kote in možnosti.

To je velika prednost, nadaljuje Henrik, saj je neuspeh pogosto seme za razvoj novega, bolj uspešnega koncepta. “Veliko inovacij se prične, ko imaš predmet v treh dimenzijah; se pravi, ko resnično razumeš, kaj je problem. To je tudi zabavno. Rad delam z rokami in gradim stvari.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.