Jasno zeleno!

Enostavneje bo izbrati, preprosto primerjati

Nova elergijska nalepka za sesalnikeEvropska unija bo 1. septembra 2014 uvedla energijsko nalepko za sesalnike. Tako bodo jasno prikazane lastnosti aparatov, kar vam bo v pomoč pri nakupu sesalnika, saj bo vsak sesalnik, ki bo prišel v prodajalne moral imeti energijsko nalepko.

Z enim pogledom bomo lahko iz nalepke razbrali vrednost porabe energije (A-G), učinkovitost čiščenja na preprogi, učinkovitost čiščenja na trdih tleh, stopnjo hrupa in stopnjo emisije prahu.

Po septembru bodo lahko proizvajalci ponujali le še sesalnike z močjo motorja do 1600 W. Aparat energijskega razreda A ima tako moč manj kot 850 W. Pri sesalnikih pa je odločilna predvsem moč čiščenja, ki se na nalepki loči na čiščenje preproge in čiščenje trdih tal. Pričakovanjem kupcev morajo ustrezati tudi stopnja emisije prahu in glasnost aparata pri sesanju.

Bosch in Siemens

Sesalec Siemens VSZ4GPX1Bosch in Siemenssta z energijsko varčnimi in zelo zmogljivimi sesalniki Bosch in Siemens že usmerjena v nove predpise. Poleg prednosti za kupce vidijo pri podjetju BSH tudi možnosti za proizvajalca, saj je z energijsko nalepko mogoča  transparentna primerjava med aparati. Bosch in Siemens pri motorjih sesalnikov stavita na energijsko varčno kompresorsko tehnologijo motorja, ki pri nižjih nazivnih močeh motorja dosegajo višjo učinkovitost čiščenja.

Učinkoviti tudi danes, jutri bodo še bolj!

Sesalec Bosch BGL31266 BSH ima že danes na trgu aparate, ki ustrezajo novim omejitvam nazivnih moči motorja ter pri tem dosegajo nadpovprečno učinkovitost čiščenja.

Siemensov VSZ4GPX1 ima priključno moč 950 W in s kompresorskim motorjem omogoča večjo moč sesanja pri nizki porabi energije. Boschev BGL31266 dosega moč do 1200 W (prav tako z varčnim a močnim kompresorskim motorjem). Idealen je za alergike, saj sistem s higienskim HEPA filtrom omogoča, da je izhodni zrak celo čistejši od običajnega zraka v vašem domu. V kratkem bo BSH predstavil nov asortiment sesalnikov.

Energijska nalepka za sesalce je velika 75 mm x 150 mm in ima točno predpisano grafiko in barve. Nameščena mora biti na dobro vidnem mestu na aparatu.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.