Več kot 100 let!

Prvič leta 1912

102 let sesalca ElectroluxDanes, ko se je kriza, posebno še pri nas, zažrla v skrajno poro našega življenja, je vsak razlog primeren za praznovanje ali zanimivo akcijo. Tega se držijo tudi pri Electroluxu, kjer so dejstvo, da letos mineva 102 leti odkar je Electrolux izumil in lansiral sesalec LUX 1 izkoristili tudi v prodajne namene. Nas bolj zanimajo zgodovinski pogledi na to, čeprav tudi možnost testiranja, ki jo ponuja Electrolux ob nakupu sesalcev, še zdaleč ni odveč. 

Od prvega sesalnika sem, so se sesalniki korenito spremenili. Postali so nepogrešljiva pomoč pri čiščenju in vzdrževanju higiene naših domov. Nekoč tako težki, da jih ni bilo mogoče premikati brez napora, so danes ne samo cenovno dostopni, pač pa tudi lahki in enostavni za upravljanje.

Da bi dokazal učinkovitost in prilagodljivost svojih sesalnikov, ki imajo vrsto spoštovanja vrednih prednikov, se je Electrolux odločil, da omogoči testiranje sesalnikov. Tako v času trajanja promocije ob nakupu sesalnika Electrolux UltraOne, UltraSilencer, UltraPerformer ali UltraPower odpira možnost dolgo do 102 dni testnega obdobja ob garantiranem vračilu kupnine, v kolikor s sesalnikom ne bi bili zadovoljni. V primeru nezadovoljstva se preprosto oglasite pri trgovcu, pri katerem ste kupili sesalnik in zagotovil vam bo možnost zamenjave ali vračila kupnine. Ob tem vabijo še, da se v času promocije na spletni stranibrezplačno prijavite v Moj Electrolux in registrirate svoj izdelek, za kar bodo hvaležni s priložnostnim darilom.


Potovanje skozi 102 leti zgodovine sesalnikov Electrolux

102 let sesalca Electrolux -Model V.1912Axel Wenner-Gren izumi in lansira prvi sesalnik,  LUX 1, ki je bil začetek revolucije čiščenja doma. Wenner-Gren je namreč naredil sesalnik LUX 1 po vzoru modela Santo, ki ga je prvič videl na Dunaju leta 1908. Teža tistega sesalnika je bila 14 kg, cena pa primerljiva z današnjimi več kot 1200€. Wenner-Gren je poskrbel za korenito preoblikovanje sesalnika, da je postal dovolj lahek za vsakogar in ga začel prodajati z novo prodajno taktiko, ki je bila do tedaj v Evropi nepoznana – prodaja od vrat do vrat. Tistim, ki si sesalnika niso mogli privoščiti, je ponudil plačevanje na obroke, kar je bilo prav tako revolucionarno v tistem času. To je bilo v bistvu rojstvo podjetja Electrolux.

1919
– Alex Wenner-Gren ustanovi podjetje AB Electrolux.

102 let sesalca Electrolux1921
– Zgodnji sesalniki so bile naprave v obliki vedra, ki so bile težke in nerodne za opravljanje, vse dokler en potrošnik ni Electroluxu dal idejo, da bi sesalnik namestili na neke vrste sani. Electrolux je leta 1921 tako predstavil Model V, ki je bil zasnovan tako, da stoji na dveh kovinskih sankah. Model V. To je bil tudi prvi sesalnik z imenom Electrolux. Vodila na dnu so poskrbela za takojšnem uspeh in so jih uporabljali na vseh Electroluxovih sesalnikih vse do 60-ih let.

1938
– V 30-tih in 40-letih je bila zelo  moderna aerodinamična oblika, ki je navdih črpala iz avtomobilske industrije. Model Z30 je imel zaobljeni sprednji del in ravno podnožje s kovinskimi kolesci, ki so bili pritrjeni na spodnji del sesalnika.

1964
– Sesalnik nove generacije, Luxomatic Z90, je bil prvi sesalnik z mehanizmom za pospravljanje kabla ter papirnato vrečko za prah z indikatorjem napolnjenosti. To je bila velika, opazna inovacija!

102 let sesalca Electrolux - Trilobite2001
– Electrolux je predstavil pri samodejni sesalnik na svetu, Trilobite, ki je deloval na osnovi ultrazvočnih valov in čistil popolnoma samodejno. Polnjenje je bilo prav tako samodejno, poleg tega pa se je tudi samodejno ugasnil po končanem čiščenju.

2003
– Prva generacija najtišjega Electroluxova sesalnika, UltraSilencer, je bila predstavljena leta 2003. UltraSilencer je idealen za starše z majhnimi otroki in vse, ki imajo radi tišino. Leta 2009 je bila glasnost delovanja 72 dB(A), po nekaj izboljšavah je naslednik deloval pri 68 dB(A), danes pa je UltraSilencer Green postavil nov mejnik z delovanjem le pri 61 dB(A). Istega leta je Electgrolux predstavili model Oxygen, s katerim so zmanjšali in prečistili alergene in prašne delce skozi filter.102 let sesalcev Electgrolux - Ultraperformer

2004
– Lansiranje prve generacije baterijskega sesalnika za hitro čiščenje, Ergorapido. Vpliv sesalnika Ergorapido je bil tako velik, da je nastal povsem nov tržni segment za hitro čiščenje. Mi bi mu lahko rekli »baterijska metla«, gre pa za priročen, baterijski sesalnik, ki je namenjen vsakodnevni, tudi večkratni uporabi, za vzdrževanje osnovne čistoče in sesanje manjših površin.

2007
– Predstavitev modela Rapido, prvega ročnega sesalnika s kolesci na svetu. Rapido je olajšal hitro čiščenje kuhinje, avtomobilov in oblazinjenega pohištva ter omogočal tudi sesanje brez prask po občutljivih površinah. Brez kabla in z možnostjo polnjenja je odličen pripomoček.

2008
– Predstavljen je asortiman zelenih, okolju prijaznih sesalnikov, izdelanih iz reciklirane plastike. Sesalniki so narejeni iz 55 – 70 % reciklirane plastike, razpon moči sesalnikov je od 1000 W do 1300 W brez kompromisa na račun zmanjšane učinkovitosti.

2010 – Ergorapido Green. Leta 2012 tudi z novo samočistilno tehnologijo BrushRollClean, ki omogoča, da s pritiskom na gumb aktivirate funkcijo, ki očisti zapletene lase in vlakna na krtači in jih sproti posesa. Leta 2010 so pričeli tudi s kampanjo Sesalnik iz morja, o ozaveščanju o plastičnih odpadkih v oceanih in izdelali sesalnike iz plastike, ki jo je naplavilo morje.

102 let sesalcev Electgrolux - Ergorapido2012
– Electrolux predstavi sesalnik UltraPower, novi pokončni, samostoječi, baterijski sesalnik, ki kombinira izjemno moč in podaljšano delovanje, tudi do 50 minut!

2013
– Nova generacija sesalnikov UltraSilencer z glasnostjo delovanja, nižjo od običajnega pogovora. Prišla je tudi izboljšana nova generacija sesalnikov UltraOne in nova generacija ročnega baterijskega sesalnika Rapido z Li-Ionsko baterijo.

2014
– Nova generacija baterijskih sesalnikov Ergorapido.

Electrolux,prvi sesalec,obletnica,sesanje,akcija


Electrolux,prvi sesalec,obletnica,sesanje,akcija
Prvi sesalnik Electrolux praznuje 102. Obletnico, od leta, ko je Axel Wenner-Gren lansiral sesalnik  LUX 1.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.