Želite čistejši svet?

Sesalniki Electrolux Green so narejeni iz recikliranih surovin

Electrolux Green sesalniki iz recikliranih materialovVsak dan nam znova dokazuje, da naš svet potrebuje spremembo na bolje, a kaj ko lahko resnične spremembe dosežemo le tako, da spremenimo svoje vsakodnevno življenje in ga naredimo bolj zelenega. Pa si predstavljate, kaj bi v tej smeri lahko storili na področju čiščenja s sesalnikom? Smo lahko zeleni in vseeno temeljito posesani? Seveda smo! Potrebno je le izbirati sesalnike, ki so narejeni tako, da že med nastajanjem čim manj obremenjujejo okolje in seveda tako, da med uporabo porabijo manj in trajajo dlje.  

Green, Electrolux Green!

Electrolux Green sesalniki iz recikliranih materialovMed take sesalnike zlahka uvrstimo tudi enega izmed najboljših in najučinkovitejših sesalnikov na trgu, ki sliši na ime Electrolux Green. Ti sesalniki so učinkoviti, tihi ter preprosti za uporabo in shranjevanje, vseeno pa tudi prijazni do okolja, saj so med surovinami, ki jih Electrolux uporablja za njihovo izdelavo tudi take, ki jih sicer uvrščamo med odpadke. A ne pozabite, odpadkov je danes vse manj. To, kar smo nekoč metali stran in so komunalna podjetja zakopala v kupe smeti, je danes v večini primerov uporabno in skozi prave postopke pridobi novo življenje.

Ko smeti zaživijo novo življenje

Electrolux Green sesalniki iz recikliranih materialovKar drugi vidijo kot odpadek, je za Electrolux dragocena surovina, saj so sesalniki Electrolux Green delno izdelani iz reciklirane plastike. Na ta način prihranijo dragocene vire in odpadno plastiko znova koristno uporabijo, namesto da bi končala na odlagališčih odpadkov. Pri načrtovanju sesalnikov mislijo na njihov celoten življenjski cikel. Zato je tudi ovojnina (zunanje ohišje) izdelana iz recikliranega materiala. Tako je, ko pride dan za menjavo sesalnika, mogoče kar 92 % njegovih materialov reciklirati (Sesalnik Electrolux Green). Ne samo to, pri razvoju se trudijo tudi, da uporabo plastike PVC zmanjšujemo, kolikor se le da.

Electrolux Green Ultra Silencer sesalniki iz recikliranih materialovNe samo ob nakupu, tudi med uporabo

Če se ob nakupu pravilno odločimo in izbiramo izdelke, ki so zeleno naravnani, naredimo prvi korak, ki pa ga lahko krepko podaljšamo, če se zeleno obnašamo tudi med rabo kupljenega izdelka, sesalca na primer. Zeleno lahko ravnamo celo pri nakupu vrečke za sesalnik. Vrečka za sesalnik S-bag Green zagotavlja enakomerno visoko zmogljivo delovanje sesalnika, obenem pa korenito zmanjša negativen vpliv na okolje, saj je izdelana iz koruznega škroba. Pri izdelavi vrečk S-bag Green je porabljene 68 % manj energije kot pri izdelavi običajnih vrečk.

Odlični in zelo zeleni rezultati

Electrolux Green Ultra One sesalniki iz recikliranih materialovSesalnika UltaOne Green in UltraSilencer Green sta narejena iz 55–65 % reciklirane plastike. Sesalnik UltraOne Green vsebuje 65% reciklirane plastike in nič polivinil klorida (PVC) – plastike, ki je najbolj vprašljiva zaradi svojega učinka na okolje.

Pri izdelavi vsakega sesalnika Electrolux Green prihranijo približno 2 litra surove nafte in 80 litrov vode. V primerjavi z izdelavo iz nove plastike je za izdelavo delov potrebne 90% manj energije.

Pri Electroluxu so opravili tudi študijo življenjskega cikla sesalnika in ugotovili, da tretjina negativnih vplivov aparata na okolje izvira iz izdelave in uporabe materialov, iz katerih je sesalnik izdelan. Manj kot tri odstotke vplivov je mogoče pripisati transportu. Preostanek negativnih vplivov izvira iz porabe energije med uporabo sesalnika. Zato si nenehno prizadevajo zmanjšati energijsko porabo sesalnikov. Rezultati teh prizadevanj so najbolj opazni pri sesalnikih Electrolux Green, saj ti v primerjavi s povprečnim sesalnikom moči 2000 W porabijo do 50% manj energije, obenem pa svoje delo opravijo vsaj tako dobro.

Manj moči, enako sesanja

Electrolux Green sesalniki z vrečko iz koruznega škrobaMoč  v obeh zelenih sesalnikih so zmanjšali na 1000 W do največ 1300 W, brez izgube sesalne moči in pobiranja umazanije. Ker sta pretok zraka in sestava nastavka prav tako pomembna indikatorja za učinkovitost, njihova pametna oblika kompenzira rahlo nižjo moč, zato sesalnik UltraOne Green porabi do 60% manj energije od povprečnega sesalnika z močjo 2000 W. Če bi sesalnik uporabljali eno uro tedensko, bi v desetih letih prihranili toliko energije, kolikor je porabi 60-vatna žarnica, ki je neprekinjeno prižgana 234 dni in noči ali vozili avto 1.918 kilometrov. Povedano drugače, izpust CO2 bi zmanjšali za 294 kg.

Sesalnik iz morja

Plastika je material z mnogo prednostmi. Vendar, ko plastika konča na napačnem mestu, to postane težava. V svetu je vse preveč plastike, obenem pa reciklirane plastike primanjkuje. To je ena izmed težav, s katero se je spoprijel tudi Electrolux in zato leta 2010 začel projekt »Sesalnik iz morja – Vac from the Sea«.

Namen je dvojen: naučiti se več o reciklirani plastiki in dvigniti ozaveščenost javnosti v zvezi z odpadno plastiko, ki pluje naokrog v naših oceanih. Projekt je bil mednaroden, saj so zbirali plastiko iz različnih koncev sveta, npr. Havaji (ZDA), Phi Phi otoki (Tajska), St Cyr-sur-Mer (Francija) in Sotenäs (Švedska). Skupaj z okoljskimi organizacijami in prostovoljci so pobirali plastiko iz oceanov in nato iz zbrane plastike naredili posebne izdaje sesalnikov Electrolux, od katerih je vsaka predstavljala en ocean oziroma morje.

Glede na dane okoliščine je zbiranje plastike zahtevalo različne pristope, od potapljanja med koralnimi grebeni in čistilnih akcij v neposredni bližini obale, do pobiranja plastike neposredno z vodne površine. Sesalnike, ki so bili  izdelani iz zbranega materiala, niso prodajali, temveč so jih postavili na ogled, kot opomin onesnaževanju okolja.

Projekt »Sesalnik iz morja« je dobil nagrado iz strani Združenih narodov, ki jo podeljuje v sodelovanju z mednarodno zvezo odnosov z javnostmi IPRA. Projekt je dobil tudi nagrado za korporativno komuniciranje ter posebno skupinsko nagrado Efes.

Čisto okolje ni samo očiščen dom ampak tudi uporaba čiste tehnologije, ki reciklira materiale in jih vedno znova uporabi v novih izdelkih.

Čisto okolje,sesalec,okolje,Electrolux,reciklirati,

 

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.