Electrolux v Berlinu

Inovacije, povezljivost in AEG

Electrolux na sejmu IFA 2014Electrolux je novinarjem predstavil partnerstvo z AllSeenAlliance, konzorcijem podjetij, ki sodelujejo pri razvoju skupnih standardov za razvoj programske opreme in platform za povezovanje izdelkov za domačo uporabo. V praksi so prikazali uporabo aplikacije, ki se bo v prihodnosti povezala z aparati Electrolux.

Electrolux na sejmu IFA 2014Jonas Samuelson je razložil, da na sejmu izpostavljajo aparate blagovne znamke AEG, saj je IFA v Nemčiji. Znamka AEG je poznana po svoji kvaliteti, vzdržljivosti, dizajnu, hkrati pa je tudi skupina, ki je predstavila neverjetno veliko število inovacij v zadnjih 125 letih. Samuelson je povedal še: “Imamo najbolj široko in inovativno linijo parnih pečic na tržišču. Popolnoma smo prepričani, saj sodelujemo z najboljšimi kuharskimi šefi že več kot 90 let, da je prihodnost kuhanja … samo v pari.

Nova aplikacija, ki kombinira parno kuhanje in povezljivost

Electrolux na sejmu IFA 2014Nova aplikacija za sistem Android in iOS “AEG Let’s Tastezdružuje kuhanje s paro in povezljivost. Z aplikacijo lahko neposredno upravljamo s svojo pečico (preko Wi-Fi povezave) kjerkoli smo. Lahko spreminjamo temperaturo, čas kuhanja ali funkcijo pečice. Kamera v notranjosti pečici pošilja slike jedi neposredno na pametni telefon ali tablico.Obvestila opozorijo, kdaj je potrebno aktivno sodelovanje pri kuhanju, poleg tega pa sama aplikacija vsebuje ogromno bazo receptov. Aplikacija je prvič prikazana ravno na sejmu IFA.

Razstavni prostor Skupine Electrolux

Electrolux na sejmu IFA 2014V Berlinu je Electrolux razstavni prostor razdelil na tri dele, kjer so si obiskovalci lahko ogledali najnovejše inovacije, trende in vizije, predvsem za kuhanje in nego perila.

Na območju »Okusite jutri« so lahko poskusili kombinacijo jedi in si ogledali kuharsko demonstracijo s Christianom Mittermeierjem, znanim nemškim kuharskim mojstrom, hkrati pa spoznali več o kuhanju s pomočjo pare in aparatih, kot je nova kombinirana parna pečica AEG ProCombi Plus.

Electrolux na sejmu IFA 2014Drugi del »Prihodnost oblačenja« je prikazoval vizualne ilustracije prihodnosti oblačenja in nege oblačil. Med glavnimi zanimivostmi je bil tudi dokumentarni film  AEG »The Next Black«.

V tretjem predelu so prikazali najnovejše inovacije, kot so kombinirana parna pečica AEG ProCombi Plus, kuhalna plošča AEG MaxiSense Combi in MaxiSense Plus, pralni stroj ÖKOMix in pralno-sušilni stroj ÖKOKombi. Seveda so na ogled postavili tudi male aparate in novo linijo sesalnikov, ki ustrezajo novim evropskih standardom energijske učinkovitosti, o kateri smo tudi pri nas že podrobneje pisali. Poglejmo nekatere značilnosti predstavljenih novosti:

Electrolux kombinirana parna pečica AEG ProCombiKombinirana parna pečica AEG ProCombi Plus je prva kombinirana pečica, ki samodejno kuha s paro in peče. Ima funkcijo sous-vide in parni sistem FullTaste, to je napreden senzor za vlažnost, ki samodejno prilagaja funkcije pečice in odmerja ravno pravo količino pare.

Electrolux Kuhalna plošča MaxiSense CombiKuhalna plošča AEG MaxiSense Combi mogoča, da se na njej istočasno uporablja do tri lonce in ponve hkrati, na veliki indukcijski kuhalni površini FreeZone. Praktična posebnost je, da temperaturo in program lahko nadziramo za vsako posodo posebej. Delo je tako veliko lažje, saj ponve in lonce lahko premikamo po plošči, kakorkoli nam že ustreza.

Electrolux Kuhalna plošča MaxiSense PlusKuhalna plošča AEG MaxiSense Plus s fukncijo FlexiBridge ima predvsem veliko prostora za domače kuharje, ki uporabljajo globokim vok, veliko posodo za testenine ali široke ponve za cvrtje. Kljub temu je elegantna, omogoča pa fleksibilno in intuitivno uporabo ter samodejno prilagoditev kuhalne površine glede na obliko in velikost posode.

Electrolux Pralni Stroj AEG OKOMixPralni stroj AEG ÖKOMix je prvi pralni stroj, ki ima razred energijske učinkovitosti za 50 % boljši od razreda A+++. To je hkrati tudi nova generacija pralnega stroja ÖKOMix, ki predhodno ne zmeša samo pralnega sredstva z vodo, temveč tudi mehčalec za perilo med drugo fazo pranja, pred ciklom za mehčalec. Takrat se aktivira sistem DirectSpray, ki poskrbi za enakomerno razpršitev mehčalca po perilu.

Electrolux Pralnosušilni Stroj AEG OKOMixPralno-sušilni stroj AEG ÖKOKombi je prvi pralno-sušilni stroj s tehnologijo toplotne črpalke doslej, ki zahvaljujoč teh tehnologiji porabi 40 % manj energije in vode. Temperature sušenja so do 60°C nižje kot pri tradicionalnih pralno-sušilnih strojih, to pa zagotavlja bolj nežen proces sušenja oblačil. Tehnologija OptiSense prilagaja trajanje cikla, porabo vode in energije glede na posamezno pranje. To je tudi prvi aparat na svetu, ki je dobil certifikat Woolmark Blue tako za pranje kot za sušenje.


Electrolux je na sejmu IFA 2014 predstavil številne novosti za kuhanje in nego perila, s poudarkom na prihranku energije, uporabi pare in povezljivosti aparatov.

Electrolux,IFA 2014,AEG,Öko,pranje,kuhanje,para

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.