UHD že na satelitu

DVB-S2 signal

Eutelsat in Samsung prvi satelitski prenos UHD signalaPodjetji sta prikazali DVB-S2 satelitski signal ultra visoke ločljivosti na potrošnikom namenjenih televizorjih UHD. Prenos v ultra visoki ločljivosti bo opravljal satelit EUTELSAT 10A, ki gosti prvi signal UHD v Evropi. Samsung bo neverjetno realistično sliko omogočal s prvim televizorjem UHD, ki ima vgrajen sistem za sprejem in dekodiranje signala UHD.
 
Michael Zoeller, višji direktor prodaje in marketinga za Evropo pri Samsungu, je povedal: »Ultra visoka ločljivost je prihodnost televizorjev; ta tehnologija je glede na ceno in zmogljivost končno postala tržno sprejemljiva tudi za potrošnike. Samsung je s prvim prenosom satelitskega signala UHD na potrošnikom namenjenem televizorju UHD potrdil vodilno vlogo na tem področju. Standardi prenosa signala bodo kmalu določeni, naše naprave pa so popolnoma pripravljene na prihodnost, saj s svojo funkcijo Evolution Kit omogočajo nadgradnjo trenutnih in tudi bodočih standardov prenosa.«
 
Eutelsat in Samsung prvi satelitski prenos UHD signalaMarkus Fritz, direktor komercialnega razvoja in marketinga pri Eutelsatu, dodaja: »Ta predstavitev potrjuje polno združljivost naših satelitov z najsodobnejšimi storitvami oddajanja signala. Po začetnih prikazih prenosa signala UHD v januarju smo veseli, da lahko skupaj s Samsungom najnovejše rešitve v televizijski tehnologiji popeljemo na še višjo raven. Zaradi svoje infrastrukture za neposreden prenos vsebin UHD do potrošnikov smo ponosni na Eutelsatovo pionirsko vlogo v razvoju inovativnih televizijskih tehnologij.«

O Eutelsat Communications

Eutelsat Communications  je eden največjih satelitskih operaterjev na svetu. Z zmogljivostjo 31 satelitov pokrivajo vso Evropo, pa tudi Bližnji vzhod, Afriko ter večji del Azije in Amerik. Do 30. junija 2013 so sateliti Eutelsat oddajali več kot 4600 televizijskih kanalov v več kot 200 milijonov kabelskih in satelitskih gospodinjstev v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. Eutelsatovi sateliti omogočajo tudi široko paleto fiksnih in mobilnih širokopasovnih internetnih storitev, TV storitev in poslovna omrežja. Družba Eutelsat ima sedež v Parizu in skupaj s hčerinskimi družbami zaposluje nekaj več kot 780 poslovnih, tehničnih in operativnih delavcev iz 30 držav. 

Eutelsat in Samsung prvi satelitski prenos UHD signalaSamsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics je vodilno globalno podjetje na področju tehnologije, ki odpira nove možnosti ljudem od vsepovsod. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjajo svetove televizorjev, pametnih telefonov, računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, bele tehnike, medicinskih naprav, polprevodnikov in tehnologij LED. Podjetje zaposluje 270.000 ljudi v 79 državah, v preteklem letu pa je ustvarilo 187,8 milijarde ameriških dolarjev prihodkov od prodaje.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.