Televizija je kriva!


UHD v vsak dom

Samsung Curved UHD TV 2013Lani je Samsung predstavil tri televizorje UHD TV, ki so nas že dodobra razdražili. Jeseni je sledil še prvi UHD TV z ukrivljenim zaslonom na svetu. Letos Samsung ponuja širok izbor novih UHD televizorjev, vključno z največjim, 110-palčnim (279,5 cm) velikanom. Skupno bo ponudil šest televizorjev z ukrivljenim zaslonom in prvi največji UHD TV z ukrivljenim zaslonom na svetu, ki v diagonalo meri kar 105 palcev (266,7 cm).   

Ukrivljeni rezultati

Samsung CES 2014 105 curved UHD TVSamsung je spojil ukrivljene zaslone z napredno tehnologijo UHD. Z ukrivljenim zaslonom je ustvaril občutek globine, kot ga pri ravnih ekranih ne moremo čutiti, z večjim vidnim poljem pa panoramski občutek, zaradi katerega se zaslon zdi še večji, kot v resnici je. Zaradi ukrivljenosti se zdi slika tudi bolj resnična, boljši so tudi zorni koti in kontrast, saj imamo gledalci občutek, kot da smo v kinu, za kar ni prikrajšan nihče, saj je slika lepo vidna z različnih koncev.

Samsung je za najboljši izkoristek razvil optimalno ukrivljenost 4200R, ki nudi največjo kakovost slike, če televizor gledamo z razdalje 3 do 4 metre. Kombinacija ukrivljenosti in tehnologija UHD ustvarita najbolj prevzemajočo izkušnjo, ki nudi najbolj realistične podobe ter osupljive barve, jasnost in podrobnosti. Nadgradnja oblike je Samsungova funkcija Auto Depth Enhancer - algoritem, ki analizira posamezna področja slik in avtomatično prilagodi kontrast. S tem ustvari večji občutek globine in dá sliki 3D učinek brez uporabe očal.

Barva je bolj izražena zaradi tehnologije PurColor™, ki jo prinašajo televizorji serije S9. Ta prikaže še natančnejše odtenke. Poleg največjega 105-palčnega televizorja UHD TV z ukrivljenim zaslonom je Samsung predstavil tudi prvo serijo televizorjev UHD z ukrivljenim zaslonom – serijo U9000 – ter razširil svojo tehnologijo ukrivljenih zaslonov na serijo Full HD H8000 LED TV.

Več UHD

Samsung CES 2014 - 105 curved UHD TVS štirikratno ločljivostjo in številom pik televizorjev polne visoke ločljivosti nam UHD televizorji prinašajo novo kakovost slike. UHD viri so na ločljivosti 4K videti spektakularno jasni, tehnologija UHD Upscaling pa sliko vira kakršne koli kakovosti nadgradi na njeno največjo kakovost. Ta Samsungova tehnologija v štiristopenjskem postopku pretvori vire polne visoke ločljivosti, visoke ločljivosti in slabše ločljivosti v sliko skoraj UHD kakovosti, zato je na Samsungovih UHD televizorjih vse videti bolje. Kakovost slike še dodatno izboljša tehnologija UHD Dimming, ki izboljša kontrast in naredi črno barvo intenzivnejšo.

Samsungovi UHD televizorji ne podpirajo samo današnjih standardov – imajo HEVC, HDMI 2.0, MHL 3.0 in HDCP 2.2 –, temveč so tudi edini televizorji na tržišču, ki so pripravljeni na prihodnost. Zahvaljujoč Samsungovi tehnologiji UHD Evolution Kit in napravi One Connect Box, ki v bistvu deluje kot zunanji možgani televizorja, bomo lahko kasneje nadgradili UHD televizorje z najnovejšimi standardi in tehnologijo, ki bo na voljo. To naj bi zelo podaljšalo trajnost in upravičenost nakupa.

Samsung bo v okvirju svojih treh serij televizorjev UHD – S9, U9000 in U8550 – v letu 2014 pokril cel spekter in ponudil zbirko UHD televizorjev z velikostjo od 50 do 110 palcev, tako z ukrivljenim kot ravnim zaslonom.

Preprosto boljši

Samsung CES 2014 Smart TVVsi Smart TV so zdaj še hitrejši, preprostejši in zabavnejši. Nova funkcija Multi-Link nastavi osnovo za večopravilnost na velikem zaslonu z razdelitvijo zaslona na različne vsebine. Med spremljanjem televizijskih programov v živo lahko desno stran ekrana napolnimo s spletnim brskalnikom, predvajalnikom YouTube in drugimi relevantnimi zabavnimi vsebinami. Zaslon je mogoče razdeliti na štiri okna.
 
Nova različica Samsung Smart Huba je s prenovljenim videzom še bolj intuitivna in zabavna. Vsebine so urejene tako, da so še laže dostopne, kar omogoči več nadzora nad zabavo. Nekdanje strani Photo/Video/Music/Social so zdaj združene v novo stran Multimedia, enotno zabavno središče za osebne datoteke in družbene medije. Zaradi nadgradnje na štirijedrni procesor so Smart TV hitrejši, saj je novi QuadCore Plus dvakrat hitrejši od svojega predhodnika, kar se pozna predvsem pri hitrejšem nalaganju strani in prehajanju med vsebinami. Televizor se zaradi tehnologije Instant On takoj prižge, to pa zna razveseliti mnoge med nami.

Samsung za leto 2014 ponuja naslednje UHD TV:

Samsung CES 2014 Smart TV

•    Samsungov 105-palčni televizor UHD TV z ukrivljenim zaslonom – prvi in največji UHD TV z ukrivljenim zaslonom na svetu – 105-palčni (267 cm) televizor, poimenovan Curved UHD TV, ima gigantski zaslon in je s kinematografskim razmerjem stranic 21:9 največji vseh časov. Izraz »domači kino« še nikoli ni bil tako resničen. Na tem televizorju z vrtoglavimi 11 milijoni pik neprekosljive ločljivosti (5120 x 2160) bo vse videti bolje, od 4K, do virov polne visoke in visoke ločljivosti. Kombinacija velikosti zaslona in Samsungove tehnologije Auto Depth Enhancer za povečavo globinskega občutka prinaša neverjetno resnično sliko.

•    Samsung CES 2014 Smart TVSamsungova serija UHD televizorjev U9000 – prva serija UHD televizorjev na svetu – Serija U9000 nudi popolnoma presunljivo izkušnjo zahvaljujoč nenadkriljivi UHD ločljivosti, ukrivljeni obliki in edinstvenem dizajnu – zdi se, kot da okvir in stojalo kar izgineta. Vse, kar ostane, je kristalno jasna 4K slika in širši vidni kot, ki gledalce kar prilepita pred zaslon. Ta ima v običajnih okoliščinah dvakrat večje razmerje kontrasta v primerjavi s televizorji z ravnim ekranom. Drugo generacijo Samsungovih televizorjev z ukrivljenim zaslonom lahko namestimo na zid s pomočjo posebnega kompleta, ki ustreza standardom VESA. V seriji U9000 so 78-palčni (198 cm), 65-palčni (165 cm) in 55-palčni (139,7 cm) televizor.  

•    Samsungova serija UHD televizorjev S9 – največji UHD zaslon na svetu – Samsungova priznana serija S9 vztrajno raste – tokrat do 110-palcev (279,5 cm), ki je televizor z največjim zaslonom ultravisoke ločljivosti (UHD) na svetu. Serija je posebna tudi po popolnoma novem konceptu okvirja, ki je odmik od klasične štirikotne oblike in ga imenujejo Frame TV, spominja pa na stojalo za fotografije. Okvir je ozek in tanek, a kljub temu močen in stabilen. Kdorkoli ga opazi, ve, da gleda nekaj posebnega. Serija S9 bo naprodaj v velikosti 110 palcev (279,5 cm) in 85 palcev (216 cm).

•    Samsung CES 2014 Smart TVSamsungova serija UHD televizorjev U8550 – napredna kakovost slike ultravisoke ločljivosti – Serija U8550 z zaslonom ultravisoke ločljivosti prinaša neprekosljivo jasnost slike, podrobnosti ter bogatost barv in kontrasta. Televizor analizira vhodni signal in zmanjša šume, obenem pa interpolira podrobnosti na osnovi informacij, ki jih dobi iz baze podatkov o kakovosti slike, ki je spravljena na sistemu na čipu (SoC). Posledično lahko fantastično popravi izjemne podrobnosti, kot so vejice peres. Samsungovi televizorji serije U8550 UHD TV z neverjetno ozkim okvirjem (7 mm) ustvarjajo občutek iluzije, kot da gledamo zgolj slikovno ploščo. Naprodaj bodo v petih velikostih: 75” (190,5 cm), 65” (165 cm), 60” (152,4 cm), 55” (139,7 cm) in 50” (127 cm).

Več UHD vsebin z UHD ekosistemom

Samsung CES 2014 Smart TVSamsung je najavil tudi, da bo še dodatno razširil svoj UHD ekosistem. S partnerskim sodelovanjem z vodilnimi ponudniki pretočnih vsebin Amazon, Netflix, M-Go, ponudnikom kabelske televizije Comcast ter satelitske televizije DirecTV bo uporabnikom prinesel UHD vsebine, do katerih bodo lahko dostopili s pomočjo aplikacije za vsakega posameznega ponudnika. Aplikacije bo moč preprosto namestiti iz Smart Huba.

Samsung bo obenem izdal paket priljubljenih filmov in dokumentarcev UHD Video Pack v sodelovanju s hollywoodskimi studii, kot sta Fox in Paramount Pictures. Paket v UHD ločljivosti bo naprodaj na trdem disku, uporabniki pa bodo lahko prenesli nove UHD vsebine s strani Multimedia v Smart Hubu, ko bodo te na voljo. Samsung načrtuje dodatno širjenje partnerstva in ponudbo skupno 50 UHD vsebin v letu 2014.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.