Še boljši TV

AQUOS se krepi

Sharp Aquos Led TV 2014"Naša nova linija televizorjev AQUOS uporabnikom ponuja še več izbire visoko ločljivih zaslonov kot kdajkoli prej," pravi John Herrington, predsednik Sharp Electronics Marketing Company of America (SEMCA). "Sharp poleg proizvodnje vrhunskih 4K in Full HD televizorjev z različnimi diagonalami zaslona ponuja še seriji Q in novo Q+, ki še dodatno razširjata možnosti visoke ločljivosti ter kakovost slike, ki pred tem na 1080p paneli ni bila mogoča."

Quattron+(Q+)

Sharp Aquos Led TV 2014Serija LED televizorjev AQUOS Q+ je bila predstavljena na CES 2014. Prihaja s tehnologijama Quattron in Revelation in predstavlja televizorje Full HD z najvišjo ločljivostjo na tržišču, saj omenjena tehnologija razdeli vsako slikovno piko in z njihovim podvajanjem ustvari 16 milijonov podpikslov. Tako nastane kar osupljivih 10 milijonov več podpikslov kot pri običajnih televizorjih polne ločljivosti.

Televizorji Q+ imajo vgrajeno tehnologijo "upscaling", ki izboljša kakovost slike, zato boste gledali ostrejše in bolj žive slike. Pripravljeni so tudi na prihodnost, saj so trenutno edini televizorji Full HD, ki lahko predvajajo vsebino 4K za praktično UHD izkušnjo. Ker televizorji Q+ temeljijo na paneli 1080p, je končna cena lahko skoraj za polovico nižja kot pri današnjihvrhunskih 4K televizorjih. Serija Q+ bo na voljo v diagonalah zaslona 60”, 70'' in 80” ter v dveh različicah: liniji UQ in SQ. Linija UQ ponuja funkcije, kot so AquoMotion 960, Super Bright™, 3D z 2 paroma očal, zmogljiv zvok s 35 W moči in Bluetooth. Linija SQ je na voljo v dveh velikostih zaslona (60'' in 70'').

Kakovost s certifikatom THX

Sharp Aquos Led TV 2014Sharpova linija UQ je potrjena za THX in THX 4K pri serijah AQUOS Q+ in AQUOS 4K Ultra HD. THX je od nekdaj sinonim za odlično kinematografsko kakovost zvoka, sedaj pa zvišuje še raven kakovosti slike za najboljše svetovne proizvajalce televizorjev. Trideset preizkusnih kategorij z 200 preizkusi in več kot 400 podatkovnimi točkami predstavlja merilo za to, da tako potrdilo dobijo le najboljši televizorji.

SmartCentral

Sharp Aquos Led TV 2014Sharp na novo predstavlja tudi pametno TV platformo SmartCentral™. Z interaktivnim vodičem lahko dostopamo do kabelske in satelitske povezave ter storitev pretočnega predvajanja in celotno vsebino televizorja preiščemo po naslovu, žanru, času in popularnosti. Platforma je tako inteligentna, da nam celo pomaga pri odkrivanju vsebin, saj ponuja priporočila glede na to, kar nam najbolj ustreza.

SmartCentral ponuja veliko. Od neposrednega dostopa prek storitev Netflix, Hulu Plus in Vudu, do video posnetkov na portalu YouTube, glasbe na portalih Pandora in Rhapsody, družbenega omrežja Facebook in igranja iger.

Z mobilno aplikacijo SmartCentral, ki je brezplačno na voljo za iOS in Android, se lahko prek pametnih telefonov in tabličnih računalnikov povežemo s televizorji Sharp AQUOS. Vsi pametni LED televizorji Sharp AQUOS imajo vgrajen spletni brskalnik z možnostjo delitve zaslona na TV/splet, zaradi česar lahko gledamo TV na eni strani zaslona in obenem brskamo po spletu.

Tudi lep?

Sharp Aquos Led TV 2014Televizorji AQUOS so obdani s tankimi okvirji, izdelanimi iz materialov, kot je brušen aluminij, uporabljen pri modelih UQ in 4K, ki ustvari izgled in občutek sodobnosti. Televizorje lahko montiramo na več načinov. Če televizor izključimo, ga lahko preobrazimo v umetnostno delo, saj Sharpov ekskluziven način slike ozadja omogoča, da je želena slika prikazana na zaslonu AQUOS pri zmanjšani svetlobni jakosti, ki je podobna tisti v muzejih, tako da se zaslon elegantno zlije s prostorom. Poraba energije pri tem je zanemarljiva.

Tudi sicer je energetska učinkovitost Sharpovih televizorjev v koraku s časom, saj imajo AQUOS HD*, Q in Q+ certifikat Energy Star.

Podrobnosti

Serija Sharp AQUOS 4K Ultra HD - linija UD:
    Velikosti zaslona 60”, 70”
    Temno srebrn okvir iz brušenega trdnega aluminija
    4K Ultra HD 2160p
    Vgrajena tehnologija Upscaler za HD vsebino
    Pametna TV platforma SmartCentral 3 z Miracast
    AquoMotion 240 s 120 Hz panelo
    Active 3D s priloženima dvema paroma očal Bluetooth 3D
    4 vhodi HDMI (vsi pripravljeni za 4K in HDMI 2.0) in 2 vrati USB
    Certifikat THX 4K
    Dva nizkotonca s 35 W avdio moči
    Dvojedrni procesor
    Način slike ozadja
    Delitev zaslona na TV/splet

Serija Sharp AQUOS Quattron+ (Q+) - linija UQ:
    Velikosti zaslona 60”, 70” in 80''
    Okvir iz brušenega titana ter trdnega aluminija
    Full HD najvišje ločljivosti s tehnologijama Quattron + Revelation
    Vgrajena tehnologija Upscaler za HD vsebino
    SmartCentral 3 z Miracast
    Tehnologija SuperBright
    AquoMotion 960 s 240Hz panelo
    Active 3D s priloženima dvema paroma očal Bluetooth 3D
    4 vhodi HDMI (pripravljeni za 4K) in 2 vrati USB
    Certifikat THX
    15 W nizkotonec
    Bluetooth avdio
    Dvojedrni procesor
    Način slike ozadja
    Delitev zaslona na TV/splet

Serija Sharp AQUOS Quattron+ (Q+) - linija SQ:
    Velikosti zaslona 60”, 70”
    Tanek okvir iz brušene srebrne plastike
    Full HD najvišje ločljivosti s tehnologijama Quattron + Revelation
    Vgrajena tehnologija Upscaler za HD vsebino
    SmartCentral 3 z Miracast
    240 Hz panela
    3D Ready
    4 vhodi HDMI (pripravljeni za 4K) in 2 vrati USB
    Bluetooth avdio
    Dvojedrni procesor
    Način slike ozadja
    Delitev zaslona na TV/splet

Serija Sharp AQUOS Quattron (Q) EQ:
    Velikosti zaslona 60”, 70”
    Tanek okvir iz črne plastike
    Full HD 1080p s tehnologijo Quattron
    SmartCentral 3 z Miracast
    240 Hz panela
    4 vhodi HDMI in 2 vrati USB
    Dvojedrni procesor
    Način slike ozadja
    Delitev zaslona na TV/splet

Serija Sharp AQUOS HD - linija LE650:
    Velikosti zaslona 60”, 70”, 80'' in 90''
    Tanek dizajn
    Full HD 1080p
    Pametna TV platforma SmartCentral
    120Hz panela
    2D/3D z očali (90”)
    4 vhodi HDMI in 2 vrati USB
    Dvojedrni procesor
    Način slike ozadja
    Delitev zaslona na TV/splet

Prodaja modelov AQUOS HD, Q in Q+ se prične spomladi 2014.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.