Quattron Pro

4K

Sharl aquos Quattron Pro 3DTelevizorji Sharp AQUOS 3D UQ10 s tehnologijo Quattron Pro lahko prikazujejo slike v 2,5-krat večjem razmerju kot je Full HD. To pomeni, da zmorejo prikazovati vsebino – vključno z vsebino v ločljivosti 4K – v večjem razmerju, kot katerikoli Full HD model televizorja. Celo ko ima gradivo, ki si ga ogledujemo, manjše razmerje, pametna tehnologija izboljševanja slike (upscaling) panele Quattron Pro pretvori to razmerje v ločljivost 4K – ne glede na to, ali signal prihaja iz satelitskega ali kabelskega sprejemnika, prizemne televizije, Blu-ray ali DVD predvajalnika ali igralne konzole – zaradi česar bo slika bolj ostra in bolj živa.

Quattron Pro

Sharl aquos Quattron Pro 3DQuattron Pro je druga generacija tehnologije štirih osnovnih barv (RGBY) Quattron podjetja Sharp, ki standardni skupini podpikslov RGB doda rumeni podpiksel, kar omogoča predvajanje več kot milijarde barvnih odtenkov. Kakovost slike je izrazito boljša, zlasti med predvajanjem zlatih, rumenih, zelenih, svetlomodrih odtenkov in odtenkov v barvi kože. Če primerjamo panele s panelami prejšnje generacije te tehnologije, lahko vidimo izboljšavo s pametno tehnologijo nadzora podpikslov, ki jo je razvilo podjetje Sharp in je sposobna razdeliti 4 podpiksle osnovnih barv (RGBY) na dva nivoja (zgornji in spodnji), kar povzroči, da se ena slikovna pika sklada z osmimi posamezno nadziranimi podpiksli. To je tehnologija 16 milijonov podpikslov – kar za 10 milijonov več, kot jih ponujajo običajni Full HD televizorji. Tehnologija Quattron Pro je na sejmu CES 2014 prejela nagrado HDGuru za najboljši HDTV.

Slika s certifikatom THX

Sharl aquos Quattron Pro 3DTelevizorji serije UQ10 so bili testirani in potrjeni v skladu s specifikacijo THX Display, ki jo opravlja podjetje THX Ltd., ki zagotavlja najvišje standarde kakovosti slike in učinkovitosti delovanja. Trenutno so televizorji serije UQ10 edini na evropskem tržišču dostopni televizorji Full HD LED TV s certifikatom THX.

Zvok izpopolnjuje kakovost slike

Sharl aquos Quattron Pro 3DZvočni sistem s tehnologijo Yamaha HXTodlično izpopolni visoko kakovost slike serije UQ10 , saj omogoča popolnoma novo jakost zvoka – do sedaj še nedostopno v taki dimenziji televizorjev. Tehnologija HXT (Harmonics Enhancer Extended – razširjen ojačevalec alikvotnih tonov) s predvajanjem posameznih komponent zvoka popravlja zven tako visokih kot nizkih tonov. To zagotavlja še globljo izkušnjo brez omejitev, ki jih imajo zvočniki manjših dimenzij v sodobnih televizorjih. Tehnologija HXT izravnava ne samo nizke, ampak tudi srednje in visoke tone, zaradi česar so predvajani nizki toni globlji in izrazitejši, visoki toni pa bolj podrobni, kar omogoča bolj bogat in resničen zvok.

Tehnologije Smart

Sharl aquos Quattron Pro 3DPovezava televizorjev Sharp serije UQ10 s katerokoli mobilno napravo je enostavna in omogoča neomejen dostop do zabave. Z mobilno aplikacijo Remote Lite lahko televizor upravljate s pomočjo ustreznih potez na tablici ali pametnem telefonu. Hkrati pa je z uporabo tehnologije Miracast večpredstavnost in igre iz pametnega telefona ali tabličnega računalnika mogoče predvajati neposredno na velikem ekranu televizorja UQ10.

Nova tehnologija Octoshape omogoča, da lahko HD kanale gledamo udobno in brez prekinitev, čeprav jih predvajamo prek internetne povezave, ki ne presega 5 Mb/s. V drugi polovici leta 2014 bo portal podjetja Sharp za pametni TV Aquos Net+ ponudil tudi širok izbor servisov VoD in TV kanale, ki bodo brezplačno dostopni po celem svetu.

Tudi dizajn je pomemben

Sharl aquos Quattron Pro 3DNovo serijo odlikujeta še bolj ozek okvir ekrana in tanjši profil. Zunanje stranice aluminijastega okvirja so izrazito poudarjene, kar zelo dobro sovpada z lahkotnostjo in ozkostjo celega profila. Ozadje omogoča, da izključen televizor spremenimo v umetniško delo; na njem je lahko prikazana naša najljubša družinska slika ali pa slika, ki se sklada z okolico. Ta funkcija je obenem okolju prijazna, saj potrebuje le 30-40 W električne energije in omogoča jasnost slike, s kakršno so osvetljena umetniška dela v galerijah in muzejih.

Velikost po meri SharpSharl aquos Quattron Pro 3D

Serija UQ10 je na voljo z diagonalami ekrana 60, 70 in 80 palcev – takšna razmerja zagotavljajo odlične lastnosti v 2D in  3D posnetkih. Pametna tehnologija podjetja Sharp, ki je uporabljena v teh panelah in povečana ločljivost pomenita, da za udobno gledanje slike zadostuje oddaljenost 2,3 m pri 60-palčnem ekranu in 2,7 m oz. 3 m pri 70 in 80 palčnih ekranih.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.