Predvsem boljši TV

Toshiba »v oblakih«

Toshiba Smart TV serija L74Toshiba ponuja novo serijo L74, ki prinaša izboljšano kakovost zvoka in slike z inteligenco naprednih storitev Smart TV Cloud v Full HD 3D televizorju. Opremljen je s procesorjem Dual-Core Engine in zasnovan tako, da zaposli vse čute, z bogatejšim zvokom, čistejšim dialogom in svetlejšimi slikami ter izbirami poglobljenega 3D. Serija L74 je izdelana z namenom, da bi bila središče kateregakoli doma in na voljo v treh velikostih zaslona, vse do 140 cm (55'').

»Modeli nove serije Toshibinih televizorjev L74 so oblikovani tako, da se prilegajo vsakemu prostoru. Skupaj z naprednimi storitvami, na voljo v Smart TV oblaku, uporabnikom nudijo neskončen vir zabave. Vrhunska kakovost slike in zvoka bo zadovoljila še tako zahtevnega uporabnika, na voljo pa bodo v treh različnih velikostih zaslonov, do 140 centimetrov. Modeli serije L74 bodo na našem trgu na voljo v začetku maja,« je dejal Alen Rizvić, vodja prodaje televizorjev v regiji Adriatik pri Toshibi Europe.

Globoko in svetlo

Toshiba Smart TV serija L74Izboljšana kakovost slike z uporabo tankega Direct LED zaslona prihaja na dan skupaj s tehnologijo CEVO™ Picture, ki zagotavlja veliko ostrejšo in gledljivo sliko, ki je do 75 odstotkov svetlejša kot pri prejšnjih modelih, zahvaljujoč novemu sistemu z osvetlitvijo iz ozadja in novi tehnologiji obnavljanja z naborom čipov. Z uporabo tega mehanizma za napredno obdelavo je povečan tudi obseg barv, zahvaljujoč uporabi širših svetlečih diod, kar prinaša bolj poglobljene podrobnosti in obogati slike na zaslonu. Z uporabo tehnologije obnavljanja z naborom čipov je CEVO™ Picture sposoben prevzeti stisnjene oddajane slike in jih vrniti v njihovo želeno stanje, ki se običajno izgubi v procesu snemanja.

Se dobro sliši?

Z novo tehnologijo CEVO™ Audio je izboljšana tudi kakovost zvoka. Z njo se izboljša obseg basov med 150 Hz in 100 Hz in s tem zvočno polje, ki je naravnost neverjetno močno za tako tanek vitek televizor. Pri tem zelo pomaga nova oblika zvočnikov. S sposobnostjo upravljanja ozadnega šuma in posebej dialoga, tehnologija ločevanja zvoka pomeni, da imamo uporabniki popoln nadzor. Če želimo gledati nogometno tekmo v živo in se vključiti v akcijo, lahko utišamo samo komentarje, prav tako lahko povišamo dialog v drami ali filmu in zmanjšamo učinke iz ozadja.

Kot del novorazvitega CEVO™ Audio sistema nastopa še izboljšanje zvoka DTS Premium Sound™, ki se sliši iz izboljšanih stereo zvočnikov z močjo 15W. DTS Premium Sound™pretvarja standardni stereo avdio signal v navidezni prostorski zvok.

Osebno naravnan

Toshiba Smart TV serija L74Smart TV Cloud storitve, ki so na voljo v seriji L74, so obsežnejše in inovativne, MediaGuide Replay pa je del novega, posodobljenega uporabniškega vmesnika.

Namesto da bi samo priporočala vsebine na podlagi splošnih trenutnih trendov gledanja MediaGuide Replay predlaga prihodnje programe, v katerih bi lahko uživali. To počne na podlagi zabeleženih navad gledanja in snemanja. Te vsebine in tiste, ki so domnevno podobne, se samodejno snemajo v skladu z individualnimi profili, kar pomeni, da se lahko različni člani družine prijavijo na svoje osebne kanale zabave. Tako boste težko zamudili epizode svojih priljubljenih TV-programov ali  filmov.

Toshiba Smart TV serija L74Funkcija Personal Video Recording omogoča preprost dostop do funkcij, kot so snemanje na dotik, TimeShift, EPG snemanje in priporočila. Uporabniki lahko začasno ustavijo gledanje televizijo v živo, da bi prevzeli telefonski klic. Na primer, PVR začne s snemanjem ostalega dela programa, vse dokler oseba ni pripravljena nadaljevati tam, kjer je prekinila.

Poleg tega integracija Twitter prinaša najnovejše trendne teme v realnem času. Medtem so tudi drugi ponudniki priljubljenih storitev z vsebinami že pripravljeni na serijo L74 – vključno z YouTubeom – prav tako tudi množica aplikacij za glasbo, novice in zabavo.

Je dovolj hiter?

L74 odlikuje ima novi procesor Dual-Core Engine, ki izboljšuje delovanje televizorja, s tem ko omogoča enakomernejše večopravilno izvajanje ključnih aplikacij za boljšo uporabniško izkušnjo. Prav tako ločljivost Full HD 1080p prinaša na zaslon dodatno kakovost, medtem ko tehnologija AMR+ 1500 (Active Motion & Resolution) zagotavlja jasno in svetlo sliko z enakomernejšimi slikami pri hitro gibljivih scenah, kot so športne scene ali filmi, polni akcije.

Serija L74 nudi vstop v svet 3D z možnostjo gledanja filmov in TV-programov z jasno in življenjsko globino v podrobnostih, ponuja pa že znano možnost pretvarjanja 2D vsebin v 3D.

Dovolj dostopno

Toshiba Smart TV serija L74Televizorji L74 nudijo več povezav. Več HDMI vhodov lahko vodi do prenosnega računalnika, igralne konzole, predvajalnika Blu-ray ali televizijskega komunikatorja. Zanimivo je še medijsko predvajanje iz hišnega omrežja, ki pomeni, da se lahko v filmih in drugih medijih uživa na televizorju, brez potrebe, da se preide na računalnik ali se ga fizično poveže. Intel WiDi in brezžični zaslon sta na voljo, tako da si lahko delimo vsebine iz kateregakoli združljivega prenosnika ter v njih uživamo brez kupa kablov.

Serija televizorjev Toshiba L74 bo v Sloveniji  na voljo v začetku maja 2014.

Zakaj je  Toshiba L74 TV zanimiva

•    Ločljivost: Full HD, 1920x1080p, tanek Direct LED s pasivnim 3D
•    AMR+ 1500 (Active Motion & Resolution)
•    Funkcionalnost Smart TV Cloud s spletnim brskalnikom, MediaGuide Replay, Personal Video Recording  
•    Povezljivost: 4x HDMI® (vključno z 1x HDMI® z MHL podporo), 2x USB, PC vhod, vgrajen Wi-Fi®, HDMI-CEC®, Intel® WiDi, tehnologija brezžičnega zaslona  
•    Avdio: CEVO™ Audio s tehnologijo ločevanja zvoka, DTS Premium Sound™, DTS® Express 5.1, Dolby® Digital Plus, zvočnika 2x 15 W
•    Procesor Dual-Core Engine
•    Resolution +
•    Toshiba AppsConnect
•    USB/HDD/Home Network medijsko predvajanje
•    Velikosti zaslona: 140 cm (55''), 120 cm (47'') in 107 cm (42'')
•    Tunerji: DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2, HbbTV®, analogni3

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.