Krivina

Slika in zvok boljša od signala

Sony TV Bravia S90 4KTelevizija Sony Bravia S90 je na voljo v velikostih 75” in 65” in je namenjena res sladkosnedim ljubiteljem, ki iščejo vrhunsko sliko, zahtevajo pa tudi bogat nabor funkcij in dobro zvočno reprodukcijo. Bravia jim to lahko ponudi, doda pa še tanek in nežno ukrivljen z resnično in naravno sliko 4K s štirikrat več podrobnostmikot pri polni visoki ločljivosti (Full HD). Ukrivljenost zaslona je dobro premišljena s ciljem postaviti gledalca v središče dogajanja in povečati kakovost slike.

S krivino do boljše slike

Sony TV Bravia S90 4KSonyjev zaslon TRILUMINOS ponuja predvsem izrazito bogate odtenke rdeče, zelene in modre barve, s katerimi zagotavlja naravno sliko. Ob njem X-tended Dynamic Range krepi kontrast in poudarja svetlost barv ter globino črnine, ob kateri so si že mnogi belili glave. Naravnost neverjetno je, kajne, da je prav s črno barvo toliko dela, a v zadnjem času so rezultati opazni in črna, ki so jo sposobne pričarati zmogljivejše televizije, je vedno bolj podobna črni, kontrast pa močan, kot mora biti.

Sony TV Bravia S90 4KTehnologija 4K X-Reality PROnadgrajuje običajno televizijsko predvajanje in filme Blu-ray na štirikratno vrednost slikovnih pik v primerjavi s polno visoko ločljivostjo (Full HD). Kakovost slike S90 je tako enaka kot na vrhunskem televizorju Sony X9 4K, saj dodaten procesor, ki je seveda dovolj zmogljiv za to nalogo, vsako piko preuči in ji na osnovi prednaloženega znanja določi izboljšave za prikaz v štirih pikah. To opazno poveča ločljivost in ostrino slike in jo, kot temu rečejo v nekaterih krogih, »zlika«, da je lepša. Pri Sonyju pravijo, da nudi S90 v vsakem primeru do 30% boljšo sliko v primerjavi s Full HD televizorjem. Tudi ko gre za slabše vire, kot je običajen TV signal, ki ga je v Sloveniji žal še veliko preveč.  

Večkanalni zvok

Sony TV Bravia S90 4KPrvič uporabljen 4.2-kanalni več kotni zvočni sistem Sony ima ločene pogonske enote. Te natančno usmerijo leve in desne prednje ter obdajajoče kanale v prostor, vednar ne kar tako, pač pa pod nadziranimi koti. Pri tem avdio tehnologija ClearAudio+ z diskretnim optimiziranjem ohranja vse podrobnosti originalnih večkanalnih miksov in tako nudi zvočno jasnost in ločljivost.

Zvok nizkih tonov sproščata dvojna nizkotonca, ki sta vgrajena v televizor. Će ne zadoščata, je izbira jasna, saj dodatni brezžični nizkotonec zvoku doda še »potresni« sunek. Na voljo so Sony SWF-BR100 v beli ali Sony SW-BR100B, ki je prvič na voljo tudi v elegantni črni barvi.

Televizija Sony Bravia S90 4K je ukrivljena televizija z izredno visoko ločljivostjo, ki zaradi procesorske moči nudi boljšo sliko, povezljivost in odličen prostorski zvok.
Sony TV Bravia S90 4K - tehniči podatki

Sony,bravia,4k,ukrivljena,kino

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.