4K zapis!

Sony Action Cam HDR AS200VRSony kar s čelade v 4K

Svet vrhunske ločljivosti 4K se vsakodnevno razvija in raste. Nova aktivna videokamera Sony Action Cam FDR-X1000VR odslej omogoča zajem videoposnetkov iz lastne perspektive (POV = point of view) v tehnologiji 4K. Kamero preprosto namestimo na čelado ali drugo priročno mesto in z njo v 4K zapišemo živahne, izjemno ostre videoposnetke s štirikrat več podrobnostmi kot pri polni visoki ločljivosti (Full HD). Užitki z jadralnega padala ali osvajanja gorskih vrhov tako ne zamrejo, pač pa ostanejo zapisani in na voljo za spomin in delitev s prijatelji v razburljivi natančnosti.

Podrobnosti, kot jih še ni bilo

Sony Action Cam HDR AS200VRBogate in živahne barve ter jasnost slike, ki jih omogoča ločljivost 4K, prinašajo tudi izjemno novo dimenzijo pokrajinam, s čistimi podrobnostmi slehernega prizora. Sony Action Cam FDR-X1000V ponuja možnost snemanja v polni visoki ločljivosti Full HD s hitrostjo 120 sličic na sekundo in v visoki ločljivosti HD s hitrostjo 240 sličic na sekundo, prav tako pa omogoča, da z brezplačno programsko opremo Action Cam Movie Creator enostavno poudarimo izbrane utrinke s filmskimi učinki počasnih posnetkov.

Prvič doslej lahko aktivna videokamera Sony FDR-X1000VE posname videoposnetke vrhunske ločljivosti 4K z visoko bitno hitrostjo 30p 100/60 Mbps z uporabo video formata XAVC S, ki temelji na video formatu XAVC 4K/HD, ki je namenjen profesionalni rabi. S približevanjem resnični kakovosti oddajanja lahko z izjemno ločljivostjo jasno zajamemo kompleksno gibanje, kot so na primer vodni curki ali večje množice ljudi, ki se premikajo.

Sony in Zeiss

Sony Action Cam FDR X1000VROba nova modela odlikuje širokokotni objektiv ZEISS Tessar® s 170° zornim kotom za snemanje panoramskih posnetkov. Napredni optični stabilizator slike SteadyShot zagotavlja jasnost in stabilnost posnetkov tudi ob intenzivnejših športnih aktivnostih in je trikrat bolj učinkovit v primerjavi s svojim predhodnikom pri uravnavanju tresočih posnetkov. To se pozna predvsem pri posnetkih iz zraka.

Nova funkcija snemanja »Loop Recording« na FDR-X1000VR in HDR-AS200VR omogoča beleženje povsem nepričakovanih trenutkov in se na tem področju kosa s številnimi profesionalnimi snemalnimi video kamerami. Tudi aktivna video kamera Action Cam nastale posnetke nenehno shranjuje na pomnilniško kartico. Preprosto pritisnemo gumb za pričetek snemanja, recimo, da pride do nepredvidenega dogodka, kot je na primer visok val in kamera že lovi začetek dogajanja.

Posnete dogodivščine imajo kristalno čist zvok, ki ga na obeh video kamerah omogoča visokokakovostni stereo mikrofon z novo funkcijo zmanjševanja šuma »Wind Noise Reduction«. Razlika v čistem zvoku ob spustu s smučmi ali kolesom po hribu je zaradi te tehnologije očitna.

Sam svoj režiser

Sony Action Cam FDR X1000VRVgrajeni nov program »Maker Highlight Movie« podrobno pregleda najboljše posnetke in jih enostavno združi. Deluje hitro in samodejno, obenem pa potrebuje le trenutek za prenos končnih posnetkov (v MP4) iz pametnega telefona na družbena omrežja, kot sta Facebook ali Youtube.

Z brezplačno aplikacijo »Action Cam Movie Creator« lahko posnetke opremite s podatki GPS za natančno beleženje poti, za montažo nastalih posnetkov pa uporabite funkcijo »Video Merge«. Z dodano glasbeno spremljavo v urejeni posnetek zapišete svoj osebni slog. Nova aplikacija »Action Cam App« za pametne telefone z operacijskim sistemom Android in iOS urejanje posnetkov poenostavi.

Še bolj pestra dodatna oprema

Sony Action Cam FDR X1000VRVgrajeni Wi-Fi povezuje kamero z novim daljinskim upravljalnikom za pogled v živo RM-LVR2. Ta vodoodporni dodatek, ki ga pritrdimo na zapestje, omogoča spremljanje kotov in začetek ter konec snemanja, pregled nastalega posnetka in brisanje neželenih prizorov. Na ta način bo ogled ali urejanje posnetkov precej lažji, kadar je video kamera pritrjena na čeladi ali krmilu kolesa – tudi, kadar nosimo rokavice. RM-LVR2 obenem omogoča brezžični nadzor in spremljanje do 5 medsebojno povezanih kamer – vključno z drugimi aktivnimi videokamerami ActionCam ali Sony pametnimi objektivi QX1 in QX30. Funkcija “Multi Camera Control" bo na voljo z aplikacijo PlayMemories Mobile 5.2 (spomladi leta 2015).

Nastavek VCT-HSM1 »Helmet Side Mount« za namestitev na čelado omogoča popolne kote snemanja med smučanjem ali kolesarjenjem. VCT-BDM1 »Board Mount« videokamero varno in zanesljivo pritrdi ne glede na vremenske pogoje. Vodoodporno ohišje SPK-X1, namenjeno izključno za FDR-X1000VR, ohrani videokamero Action Cam suho do globine 10 metrov. Ob zamenjavi standardnega ohišja kamere z opcijskim ohišjem AKA-DDX1 (za FDR-X1000VR) lahko Action Cam potopimo tudi do globine 60 metrov.

Novi Sony aktivni videokameri Action Cam FDR-X1000VR in HDR-AS200VR bosta v Evropi na voljo od aprila 2015.


Sony je na CES pripeljal novo aktivno videokamero Action Cam FDR-X1000VR, ki zapisuje videoposnetke iz lastne perspektive (POV - point of view) v 4K tehnologiji in tako nevzdržno širi tehnologijo tudi na področje res osebnih posnetkov.


sony,action cam,4k,FDR-X1000VR,HDR-AS200VRNavodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.