Paradni konji

Galaxy in Galaxy Gear

Samsung Galaxy note 3GALAXY Note 3 velja za najpametnejšo in najprilagodljivejšo Samsungovo mobilno napravo, saj s kombinacijo vrhunske strojne opreme ter inovativnih funkcij uporabniku olajša vsakdanja opravila ter mu omogoča široko kreativnost. Opremljen je  s 5,7-palčnim zaslonom Super AMOLED polne visoke ločljivosti, a je še vedno zelo tanek (8,3 mm) in lahek (168 g).

Vgrajena baterija s kapaciteto kar 3200 mAh omogoča obilo svobode pri komuniciranju in multimedijskih užitkov. Zajem motivov v slikah ali video posnetkih je zaupan kameri s 13 megapikami ločljivosti, opremljeni s stabilizacijo slike Smart Stabilization. Za osvetljevanje okolice skrbi LED-bliskavica, zato lahko uporabnik tudi v slabših svetlobnih pogojih zajame dobre posnetke.

Samsung Galaxy note 3GALAXY Note 3 podpira povezovanje v mobilna omrežja po vsem svetu, vključno z najnovejšimi omrežji LTE četrte generacije. Štirijedrni procesor in 3 GB pomnilnika poskrbita za vrhunske zmogljivosti in odlično odzivnost naprave tudi ob poganjanju najzahtevnejših aplikacij. Z novo funkcijo Multi Window lahko uporabnik neopazno preklaplja med aplikacijami ali okni, ne da bi za to moral zapreti staro okno ali odpreti novega. Delo z napravo je na ta način hitrejše in učinkovitejše, večja pa je tudi povezanost med programi. En program je mogoče izvajati celo v dveh oknih hkrati. Izboljšana funkcija pisala S Pen postavlja ustvarjanje zapiskov v novo dimenzijo, saj lahko uporabnik vsakdanje naloge opravi z enim samim klikom. Napredno pisalo S Pen je zasnovano kot polno delujoč komunikacijski vmesnik med telefonom in uporabnikom ter igra ključno vlogo v načinu interakcije uporabnika z napravo in lajša vsakdanja opravila. Funkcija Air Command omogoča upravljanje naprave brez dotikanja zaslona, zadostuje že upravljanje z gestami, kar še poenostavi delo s pametno napravo.

Samsung Galaxy note 3 in Galaxy GearGALAXY Gear je idealna spremljevalna naprava, ki uporabniško izkušnjo Samsung GALAXY integrira v naš vsakdan. Samsung GALAXY Gear sestavlja kombinacija pametne naprave z napredno povezljivostjo, premišljenih tehnoloških funkcij ter zanimivega dizajna, ki iz digitalnega pomočnika naredi modni dodatek. Po zunanji podobi GALAXY Gear spominja na zapestno uro, a je bistveno več kot to. Obvešča nas o prihajajočih sporočilih, klicih, e-pošti ter različnih ovestilih, pri čemer nam postreže tudi s predogledom vsebine sporočil. Potem sami izberemo, ali bomo prebirali vsebino sporočila do konca ali pa ga bomo diskretno ignorirali. Ko prejeto sporočilo potrebuje več kot le hiter pregled, lahko to opravimo z GALAXYjem in funkcija Smart Relay bo samodejno poskrbela za hipen prikaz polne vsebine sporočila na zaslonu. V napravo (Gear) vgrajen zvočnik omogoča opravljanje prostoročnih klicev in ohranjanje mobilnih komunikacij ter povezav z mobilnikom.

Samsungove stalne inovacije na področju pametnih naprav in sposobnost podjetja, da prisluhne željam uporabnikov po poenostavitvi vsakodnevnih opravil, so obrodile nove sadove. Napravi Samsung GALAXY Note 3 in GALAXY Gear prinašata vrsto uporabnih in pametnih tehnologij, ki se še globlje integrirajo v življenje in sam življenjski slog uporabnikov. S tem dokazujeta, da je sodobna tehnologija lahko še kako prijazna in predvsem uporabna, saj Samsungove inovacije združujejo svobodo komuniciranja in povezanost uporabnikov ter naprav. Mobilne komunikacije še nikoli niso bile tako razburljive,” je povedal Bernard Purkart, vodja prodaje mobilnih rešitev v podjetju Samsung Slovenija.

Ultra visoka ločljivost in slika, ki mika

Bernard Purkart in UHDNova generacija Samsungovih pametnih televizorjev Smart TV je prinesla nabor pametnih funkcij, ki olajšajo upravljanje, odlično kakovost slike, dolge diagonale televizorjev ter napredno oblikovanje. Televizorji Smart TV ponujajo bogatejšo in bolj pristno spremljanje video vsebin, pri čemer izstopajo inovativni televizorji z ultra visoko ločljivostjo (UHD). Ti so na voljo z zasloni diagonale 55, 65 in celo 85 palcev. Televizorji so sposobni prikazati sliko v štirikrat višji ločljivosti kot današnji televizorji polne visoke ločljivosti (Full HD). Televizorja 55F9000 in 65F9000 postrežeta z izjemnimi kontrastnimi razmerji in izredno ostro sliko. Najboljši med njimi pa je model UHD TV S9. Z diagonalo 85 palcev in izvirno oblikoje eden največjih ta hip, poleg tega pa ljubiteljem domače zabave postreže z vrhunsko sliko v ultra visoki ločljivosti. Minimalističen, a eleganten oblikovalski pristop je v praksi videti, kot da zaslon s tankim okvirjem lebdi na stojalu. V vse naštete TVje je vgrajen zmogljiv slikovni procesor, ki zna obdelati vsebine visoke (HD) ali polne visoke (Full HD) ločljivosti in jih nadgraditi v ultra visoko ločljivost (UHD) za kar najbolj realističen prikaz slike. Vsi televizorji obvladajo tudi prikaz slike v tretji dimenziji, ob uporabi posebnih očal seveda.

Boris Makarovic in Samsung TV UHDUltra visokoločljivi televizorji ponujajo vrhunsko ločljivost slike ob neprekosljivi ostrini in globini. Sliko UHD namreč sestavlja več kot 8 milijonov slikovnih pik, kar štirikrat več pik kot pri aktualnih televizorjih polne visoke ločljivosti (Full HD). Samsung je za svoje prestižne modele televizorjev prejel prestižne certifikate organizacij UL, TUV Rheinland in Intertek, kar je dodatno zagotovilo za vrhunsko izkušnjo ob TV-zaslonu, tako z vidika kakovosti prikazane slike kot predvajanega zvoka,” je povedal Boris Makarovič, produktni vodja TV/AV v podjetju Samsung Slovenija.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.