Pravila obnašanja v Delajzame forum-u

SPLOŠNO

1.1. Registracija za sodelovanje na spletni strani www.delajzame.si je brezplačna in prostovoljna. Uporabnikom ni potrebno uporabljati pravega imena, temveč samo veljavni elektronski naslov in izbrani avatar.
1.2. Lastnik spletne strani, Goddess d.o.o.,ni ne materialno, ne kazensko odgovoren za vsebino sporočil in datotek, ki jih objavljajo uporabniki na forumu srani www.delajzame.si, saj izražajo svoja osebna mnenja, torej mnenja posameznika-uporabnika spletne strani in ne lastnika ali uredništva spletne strani www.delajzame.si.
1.3. Izdajatelj si pridržuje pravico do spremembe pravil brez predhodne najave, zgolj z njihovo javno objavo na spletni strani, kateri so namenjene, zato uporabnikom priporočamo, da pravila občasno pregledajo in preverijo ali zanje velja kaj novega. Pravila se spreminjajo po presoji izdajatelja in obvezno v primeru sprememb področnih zakonov.
1.4. Uporabnik z registracijo sprejme objavljena pravila in šteje se, da se je z njimi temeljito seznanil, jih razumel, svoje delovanje na spletni strani www.delajzame.si pa podredil njihovi uporabi, ki velja za vsa področja te spletne strani.
1.5. Uporabnik se zaveda in sprejema dejstvo, da je izdajatelj dolžan razkriti organom pregona njegovo identiteto, na podlagi sodne odredbe ali drugega ustreznega pravnomočnega pravnega akta.

OMEJITVE

2.1 Oglaševanje in prodaja oglasnega prostora (velja tudi za prikrito oglaševanje in druge oblike pridobivanja koristi) je zgolj in samo v pristojnosti izdajatelja, družbe Goddess d.o.o.. Kakršnokoli urejanje, manipulacija, razmnoževanje ali druga uporaba vsebin na www.delajzame.si brez soglasja urednika v forumu ni dovoljena.

2.2. V primeru objave avtorskih vsebin ali tako imenovanih »kopiraj/prilepi objav« je navedba vira in avtorja obvezna sestavina objave. V primeru kršenja avtorskih ali drugih sorodnih pravic je zanje odgovoren uporabnik, ki je pravice kršil z neprimerno objavo. Uredništvo si pridržuje pravico, da objavo, v kolikor ni skladna s pravili in zakonodajo, primerno uredi ali odstrani iz spletne strani, ri čemer ni dolžno dajati nikakršnih pojasnil, saj je to predmet njegove absolutne diskrecijske pravice.

2.3 V primeru, da je uporabnik v dvomu glede primernosti vsebine, ki jo želi objaviti, naj se posvetuje z moderatorjem foruma oziroma posreduje pisno vprašanje uredniku strani na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Odločitve o primernosti vsebin so stvar presoje urednika in njegove diskrecijske pravice.

MORALNA IN DRUGA PRAVILA FORUMA

3.1. Uporabnikom ni dovoljeno žaliti ali drugače ogrožati drugih uporabnikov, blagovnih znamk ali kogarkoli in karkoli. Vsakemu uporabniku je dopuščeno izražati osebno mnenje, vendar na način in ob uporabi besed, ki ne posegajo v pravice drugih uporabnikov, blagovnih znamk, kogarkoli ali karkoli. Nestrinjanja se na forumu izražajo z utemeljenimi replikami. V kolikor pride do objave neprimernih in za izdajatelja ali urednika spornih vsebin,  lahko moderator po opozorilu, v kolikor ta ne preneha ne preneha z objavo neprimernih vsebin, onemogoči njegovo aktivno sodelovanje na forumu.
3.2. V primeru, da tema zaide iz naslovnega sporočila, jo moderator lahko zaklene. To sme storiti tudi ko se število odgovorov poveča do te mere, da je nepregledno in za uporabnike neuporabno, zaradi česar postane branje oteženo


MOŽNOSTI UREDNIŠTVA ZA USMERJANJE FORUMA


Urednik, moderator ali izdajatelj se (posamezno ali skupaj) lahko odloči za ukrepanje v primeru, če uporabnik:
4.1 uporablja elektronsko pošto za pošiljanje verižnih pisem
4.2 uporablja elektronsko pošto za prenos množičnih sporočil
4.3 uporablja neprimerne besede, besedne zveze ali vsebine
4.4 ščuva k verski, rasni, seksualni, nacionalni, politični ali kakšni drugi nestrpnosti
4.5 izvaja aktivnosti, ki lahko povzročijo pošiljanje velikih količin podatkov in privedejo do zavrnitve storitev
4.6 izvajal aktivnosti, ki lahko privedejo do sprožitve velikega števila zahtev po vzpostavitvi povezave in s tem onemogočijo uporabo storitev drugim uporabnikom
4.7 objavlja sporočila v nasprotju s tematiko foruma, splošno moralo, uporablja žaljiv jezik, oz. članke v nasprotju s pravili in uredniško politiko foruma
4.8 izvajal druge škodljive, žaljive ali drugače sporne aktivnosti

V teh primerih se lahko urednik, moderator ali izdajatelj (posamezno ali skupaj) odloči, da izbriše sporočila in uporabnika začasno ali trajno izključi, brez kakršnegakoli opozorila.
Izključijo se tudi morebitna druga uporabnikova imena, v primeru, da jih le-ta uporablja po izključitvi. V takih primerih imajo urednik, moderator in izdajatelj absolutno diskrecijsko pravico in svojih odločitev niso dolžni pojasnjevati.

 AVTORSKE IN SORODNE PRAVICE


Vse pravice so pridržane in so last navedenih avtorjev ali izdajatelja, v primeru, ko avtor ni naveden. Izdajatelj je GODDESS d.o.o...
Vsebina na spletni strani vsebuje gradiva, ki sodijo pod avtorske ali sorodne pravice tretjih pravnih ali fizičnih oseb. S tem razlogom je vsakršno posredovanje, razmnoževanje, uporaba ali drugačna raba informacij strani www.delajzame.si, v kakršnikoli obliki, dovoljeno samo z neposredno pismeno odobritvijo urednika ali izdajatelja

 

V primeru, ko pravice, pristojnosti, odgovornosti in druge dolžnosti izdajatelja, virov, avtorjev in uporabnikov niso posebej opisane v »Pravilih obnašanja na www.delajzame.si forumu« , se zanje uporablja pozitivna področna in ostala zakonodaja.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.