Prispevki

Namizni žar

Hladna zunanjostPrenosni žar Cobb Premiere

Prenosnih žarov je kar nekaj. Danes poznamo tudi take, ki so primerni zgolj za enkratno uporabo. Takih, ki bi jih lahko nosili s seboj in jih posadili na mizo ali krov čolna, pa ni ravno na pretek. Mi smo zaenkrat zasledili le enega. Cobb Premiere je žar, ki predstavlja svetovno uspešnico Južnoafriškega proizvajalca Cobb International. V svojem bistvu je pravi tradicionalni žar na ogljene brikete, le da je njegova zunanjost v vsakem primeru hladna (tudi med peko), zaradi česar ga lahko mirno prenašate in odložite skorajda kjerkoli.

Prednosti aparataKam z njim?

Postavite ga lahko na katerokoli ravno površino, naj bo to miza, večja polica, balkonska tla ali mizica na čolnu. Zaradi okrogle oblike zavzame malo prostora, predvsem pa je njegova zunanjost ne glede na peko, čista in tako primerna za prenos tudi po končanem pečenju.

6 zmernih, 4 lačni

Seveda ima vsaka knjiga dve plati in to velja tudi za "Cobb". Prenosnost in praktičnost zahtevata ustrezno velikost, hladna zunanjost pa tudi terja prostor med delom za pečenje in ovojem. S tem razlogom je Cobb primeren za družinsko peko od 4-6 ljudi. Množičnih zabav torej ne boste prirejali s Cobb-om, a temu tudi ni namenjen, saj je ravno zaradi svojih značilnosti in nezahtevnosti bolj primeren za aktivno preživljanje prostega časa v naravi.

Prenosni žar Cobb PremiereNamesto plošče za žar se lahko nad brikete postavi tudi ponev ali vok, kar še razširi Cobbove možnosti uporabe in ga spremeni v zasilni kuhalnik, ki z nekaj treninga postane kar zanesljiv in "na terenu" z lahkoto nadomesti prenosno kuhališče.

Še nekaj podatkov: notranji premer žara je 30 cm, višina s pokrovom je 33 cm, brez pokrova 17 cm, tehta pa 3 kg.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.