Prispevki

Sladko življenje

Blender ali sokovnik?

Blender Imetec Dolcevita BL4Res je! To je vprašanje, ki si ga mnogi zastavljajo pred nakupom. Včasih tudi izredno dragi strojčki se razlikujejo predvsem po dveh ključnih lastnostih. Blender preprosto zmelje, seseklja in utekočini vse, kar se znajde v njegovi posodi in tako poskrbi, da v smutiju, poleg vitaminov in sladkorjev, uživamo tudi vse pripadajoče vlaknine in balastne snovi. Sokovniki, pa naj bodo cenejši običajni ali najdražji vijačni (ti sok iztisnejo celo iz koprive) iz uporabljenega sadja in zelenjave iztisnejo sok. Če ste jih kdaj uporabljali veste, da je ostanek kar zajeten in ne moremo mimo dejstva, da ta podatek potrjuje večjo vsebnost vlaknin in balastnih snovi v smutijih, ki jih pripravljamo z blenderji. Naša izbira je torej (seveda pa je to čisto osebna odločitev) blender.

Ravno pravšnji

Imetec ima v svojem programu blender po imenu Dolcevita. V prevodu bi to bilo sladko življenje in glede na velikost steklene posode, ki meri 800 mililitrov, je to zlahka sladko življenje za dva. Brez težav in zadrege, da bi kateri od njiju zjutraj ostal brez priljubljene pijače, ker bi je bilo premalo za oba. Steklena posoda, v kateri se rojeva smuti, je odporna na praske in ima priročen pokrov z odprtino, ki preprečuje, da bi med mešanjem kaj brizgnilo na prosto. Ker so v posodi noži iz nerjavečega jekla, primerni tudi za drobljenje ledu, bi se med sekljanjem trših predmetov (semena, led, oreščki…) res lahko zgodilo, da vsebina poskoči, zato je dobre pokrov še kako pomemben.

Enostavno čiščenje

Blender Imetec Dolcevita BL4Pranje v pomivalnem stroju je seveda standard, ki se mu danes zlepa nebi odrekli. In naj to velja tudi za pripomočke, ki jih uporabljamo v naši kuhinji. S tem razlogom smo preverili kako je s pranjem Imetecovega blenderja. Ni bilo presenečenj, tudi v navodilih piše, da lahko posodo peremo v pomivalnem stroju, pomembno je le  da temperatura pranja ne preseže 60°C. Pohvalna je še možnost, da se sname tudi nož, pri čemer pa svetujemo pazljivost, saj gre vendarle za oster predmet, s katerim se lahko poškodujemo. Bodite torej skrajno previdni, kadar jemljete rezilo iz posode ali kadar slednjo praznite in čistite.

Varno

Blender Imetec Dolcevita BL4

Dolcevita je robusten in stabilen tudi med delovanjem. Da bi bila njegova raba varna, poskrbi z varnostnim sistemom, ki ustavi delovanje naprave, če steklena posoda ni pravilno vstavljena na motorček ali če bi stekleno posodo odstranili z motorčka med njegovim delovanjem. Slednje seveda odsvetujejo, saj je upravljanju namenjeno stikalo, ki pozna dve hitrosti in tako imenovano pulzno delovanje. S tem vrtljivim stikalom izberemo način delovanja in blender izključimo ko je vsebina taka, kot smo si zaželeli. Običajno zadošča slaba minuta.

ReceptBlender Imetec Dolcevita BL4

Možnosti je vsaj toliko, kot je sadja in zelenjave v vseh mogočih kombinacijah. Nekatere so preiskušene, nekatere revolucionarne, nekatere pa po mnenju sladkosnedov mejijo na neužitno. Mi prisegamo na bolj prijazne okuse. Vas zanima kakšne? Na primer tako: v posodo dajte kiwi, banano, nekaj jagod in par mandljev (brez kože), pomarančo, košček ingverja in če ga imate, zrel (mehak) kaki. Dodajte vode do vrha sadja in mešajte cca 45 sekund. V ustih boste čutili odličen okus, ki vas bo spremljal vse tja do malice. Tako kot občutek sitosti. Poskusite.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.