Prispevki

Design Lab 2015

Lep začetek kariere

Electrolux Design Lab 2015 - Lars EriksonElectrolux je oznanil temo za svoje popularno mednarodno tekmovanje za študente oblikovanja Electrolux Design Lab, ki letno prejme preko 1.700 prijav iz 60 različnih držav. Letošnje tekmovanje Design Lab je že 13. po vrsti in tokrat išče inovativne ideje pod temo Zdravi in veseli otroci. Letos obstaja še razlog več, da se pridružite tekmovanju, saj so denarne nagrade podvojene in zmagovalec bo tako dobil 10.000 € in 6-mesečno plačano pripravništvo pri Electroluxu.
Lars Erikson, starejši predsednik oblikovanja pri Electroluxu in vodja žirije tekmovanja Design Lab, je ob začetku letošnjega tekmovanja povedal: “Electrolux Design Lab je vznemirljivo tekmovanje, ki spodbuja inovativnost in kreativnost, hkrati pa nam nudi vpogled v prihodnost gospodinjskih aparatov. Dovoli nam, da se povežemo in sodelujemo z mladimi, talentiranimi oblikovalci iz vsega sveta, ki želijo narediti spremembe. S temo Zdravi in veseli otroci so v središču pozornosti tekmovanja otroci. Iščemo nove rešitve in drzne ideje, ki bodo pomagale izboljšati vsakodnevno življenje družin z otroki. Navdušen sem nad tem novim izzivom in se veselim vseh kreativnih idej … naj se tekmovanje prične!«

Design lab: podvojene nagrade!

Electrolux Design Lab 2015Electrolux Design Lab nudi študentom oblikovanja možnost odskoka in prikaz njihovih del celemu svetu. Tekmovanje je vodilo do služb in poslovnih priložnosti na področju oblikovanja za mnoge tekmovalce skozi leta. Prva nagrada na tekmovanju je šest mesečna plačana praksa v Electroluxovem centru za oblikovanje. Polovica tekmovalcev iz preteklih let je nadaljevala s svojim delom za Electrolux po preteku pripravništva. Na tekmovanju se podelijo tudi denarne nagrade, ki so se letos precej povečale. Zmagovalec tekmovanja bo sedaj dobil 10.000 €, drugouvrščeni 6.000 € in tretjeuvrščeni 4.000 €. V okviru tekmovanja se podeli tudi nagrada za koncept, ki izbere največ spletnih glasov v vrednosti 2.000 €.

Spletna prepoznavnost

Tekmovanje Design lab išče ideje za izdelke, dodatke, pripomočke in storitve na treh področjih: Kuhanje, Nega perila in Čiščenje zraka. Sodelovanje na tekmovanju je preprosto: tekmovalci morajo ob prijavi oddati opis ideje, vizualno skico, ki ponazarja idejo in opis prednosti za potrošnika za svojo idejo. Tekmovanje se odpre za prijave 4. marca, rok za prijavo je 8. april 2015.

Electrolux Design Lab - zmagovalka 2014Najboljše prijave so objavljene na spletnem mestu Design Lab in se jih lahko oglašuje preko družbenih omrežjih, s čimer študentje dobijo priložnost, da dosežejo mednarodno občinstvo. Vodenje tekmovanja skozi različne stopnje omogoča še večjo angažiranost. Študentje bodo razvijali svoje koncepte skozi tekmovanje, objavljali in delili nove vsebine ter pisali blog o napredku. V zameno bodo dobili povratne informacije strokovnjakov, zaposlenih pri Electroluxu, skozi celoten proces izbora.
Najboljši koncepti 2014

Tekmovanje Design Lab je v preteklem letu potekalo pod temo Ustvarjajmo zdrave domove. Najboljši koncept je postala naprava za virtualno nakupovanje Future Hunter-Gatherer, študentke Pan Wang. Prenosna naprava za čiščenje, vlaženje in osveževanje zraka Lotus je osvojila drugo mesto, naprava, ki ustvarja zdrave mikroklime v urbanih okoljih UrbanCONE pa tretje. Nagrado po izbiri ljudsta je dobil koncept HERO za čiščenje zraka, s skoraj 6000 glasovi na spletnem mestu Design Lab. Več o vseh lanskoletnih zmagovalnih konceptih si lahko preberete tukaj.

Več o tekmovanju Design Lab na družbenih omrežjih

Spletno mesto Design Lab: electroluxdesignlab.com
Facebook: facebook.com/ElectroluxAppliances
Twitter: twitter.com/Electrolux
Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab
Pinterest: pinterest.com/electrolux
Instagram: Instagram.com/electrolux

Electrolux Design Lab 2015 je že 13. po vrsti in tokrat išče inovativne ideje pod temo Zdravi in veseli otroci, ki jih bo letos nagradil s podvojenimi nagradami.

design lab,2015,nagrada,oblikovanje,electrolux,dizajn

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.