Philipsova Lumea

Profesionalno tudi doma

Dame veliko časa namenimo kopalniškim opravilom in obisku lepotnih salonov. Brezžična Lumea nam ponuja hitrejšo pot do lepe in gladke kože, saj deluje na podlagi inovativne tehnologije intenzivne utripajoče svetlobe IPLin tako prepreči ponovno rast dlačic. Philips je 3. generacijo Lumee optimiziral za hitrejše delovanje, posebej za predel obraza in nog, zato lahko ženske uživamo v dolgotrajnih rezultatih, ki jih dosežemo v zelo kratkem času.

Prvič že leta 2010

Philips Lumea highlightPrvi svetlobni sistem odstranjevanja dlačic Lumea za domačo uporabo je Philips predstavil leta 2010, leto kasneje pa še Lumea Precision, sistem za odstranjevanje dlačic na obraznem predelu in drugih občutljivih predelih. S tretjo generacijo z najnovejšim sistemom za odstranjevanje dlačic Lumea Precison Plus, Philips nadaljuje s svojo zavezanostjo k izdelovanju inovacij, ki pomembno vplivajo na kakovost življenja uporabnikov.

10 let, 2000 žensk

Philips Lumea Precision Plus SC2003Lumea Precison Plus SC2003, ki zagotavlja najhitrejši način učinkovitega odstranjevanja dlačic, je plod več kot 10-letnega raziskovanja potreb uporabnic, kliničnega testiranja rezultatov na vzorcu več kot 2000 žensk ter tesnega sodelovanja Philipsovih strokovnjakov in vrhunskih dermatologov. S tem izdelkom Philips nadaljuje s svojo 120-letno tradicijo na področju svetlobnih inovacij, ki se je pričela z izumom žarnice, dandanes pa svoje znanje, raziskave in izkušnje koristijo tudi na segmentu domačih naprav za nego kože.

Tehnologija IPL

Lumea Precision Plus SC2003 predstavlja popolno rešitev za varno in učinkovito odstranjevanje dlačic doma, saj deluje na podlagi tehnologije intenzivne utripajoče svetlobe IPL (Intense Pulsed Light), ki jo sicer uporabljajo tudi v številnih kozmetičnih salonih. Tehnologija IPL pri svojem delovanju z nežnim utripanjem svetlobe deluje na korenine dlačic, pri čemer melanin, rjavi pigment v dlačnih mešičkih, (samo) v anageni fazi (fazi rasti) absorbira svetlobno energijo in jo pretvori v toplotno, kar vodi do uničenja dlačne korenine. Dlačice tako preidejo v telogeno fazo (fazo mirovanja) in izpadejo. Tako zaradi toplote na naraven način ostanejo v fazi mirovanja, s čimer je njihova ponovna rast onemogočena. Rezultat je dolgotrajno gladka koža.

IPL ni laser

Tehnologija IPL se od laserjev razlikuje po tem, da deluje na podlagi intenzivne pulzne svetlobe, ki seva širok snop svetlobe različnih valovnih dolžin. To onemogoča, da bi se na posamezni točki v tkivih razvile tako visoke energije, ki bi lahko povzročile resne zaplete in morebitne stranske učinke na koži in tkivih, kot v primeru laserja. Zato lahko laser uporabljajo le posebej usposobljeni zdravniki, medtem ko tehnologijo IPL lahko koristijo tudi kozmetiki in laični uporabniki. Philips je v sodelovanju s številnimi vrhunskimi dermatologi tehnologijo IPL v sistemih Lumea še dodatno prilagodil tako, da jo je mogoče popolnoma varno uporabljati tudi doma.

Ločeni nastavki za telo in obraz

Philips Lumea Precision Plus SC2003Za razliko od predhodnih aparatov Lumea (Lumea SC2001/01 in Lumea Precision SC2002), ki prav tako delujeta na podlagi tehnologije IPL, se Lumea Precision Plus SC2003 ponaša s kar do 30 % hitrejšim odstranjevanjem dlačic. Obenem je tudi edini izdelek na tržišču, ki ponuja ločene nastavke za varno odstranjevanje dlačic na predelu telesa in obraza, saj aparat Lumea Precision Plus tako vsebuje poseben nastavek za telo, ki ima širše okno za tretma večjih predelov telesa. Tako lahko dlačice na obeh nogah odstranimo že v 15 minutah. Drugi nastavek za odstranjevanje obraznih dlak ima vgrajen dodaten svetlobni filter, kar zagotavlja izjemno natančno odstranjevanje dlak na predelu brade, zalizcev ali nad zgornjo ustnico. Nastavek je primeren tudi za odstranjevanje dlak na drugih občutljivih in težko dosegljivih predelih telesa, kot so pazduhe in predel bikinija.  

Varno tudi doma

S Philipsovo Lumeo Precision Plus tako za gladko kožo na varen in preprost način poskrbimo kar v intimi lastnega doma in se lahko izognemo obiskovanju salonskih tretmajev ter kupovanju ostalih depilacijskih rešitev, kot so britvice, pena za britje, vosek ali depilacijska krema. Študije o učinkovitosti Lumee so namreč pokazale najmanj 80-odstotno zmanjšanje rasti dlak v samo štirih ciklih, pri čemer se tretma opravi vsaka dva tedna. Svilnato gladko in neporaščeno kožo nato ohranjamo tako, da postopek po potrebi ponavljamo glede na hitrost ponovne rasti dlak.

Učinkovitost tehnologije IPL

Philips Lumea Precision Plus SC2003Philipsovi aparati Lumea učinkujejo na naravno temno blond, rjavih in črnih dlakah, pri čemer velja, da je učinkovitost večja, čim temnejša je dlaka in čim svetlejša je koža. Tako, kot ostali načini svetlobnega odstranjevanja dlak, pa tudi Lumea ni učinkovita na rdečih, svetlo blond in belih oz. sivih dlakah. Lumea ni najbolj primerna za uporabo na zelo temni in močno porjaveli koži, saj rjavi pigment melanin v okolišnji koži absorbira aplicirano svetlobo, kar povečuje verjetnost neželenih reakcij, kot so opekline, bolečine in pigmentne spremembe. Ravno zato je zelo pomembna pravilna uporaba sistemov IPL, ob čemer so neželeni učinki redki in zanemarljivi.

Osnovna pravila pri uporabi tehnologije IPL

Mateja Lisjak, dr. med., specialistka dermatovenerologije, poudarja, da smemo IPL uporabljati najmanj 48 ur po izpostavljanju soncu, pred tem pa je treba kožo skrbno preiskati za morebitno še prisotno rdečino. Po uporabi IPL se ne smemo izpostavljati sončnim žarkom vsaj 24 ur, pred aktivnostmi na prostem pa moramo nanesti zaščitni faktor vsaj 30. Solarijev pred in po uporabi IPL ne smemo obiskovati, prav tako se te tehnologije ne sme uporabljati v bližini tatujev, permanentnih ličil in piercingov, ker s tem tvegamo nastanek opeklin.

Lumea Precision Plus zaradi brezžične uporabe omogoča preprosto drsenje in odstranjevanje dlačic na telesu. Sistem ponuja tudi pet nastavitev svetlobne energije za nežno in učinkovito odstranjevanje dlak, tudi na občutljivi koži in občutljivih predelih telesa. Zahvaljujoč funkciji Slide & Flash pa je odstranjevanje dlačic še bolj natančno, saj se svetlobni impulzi sprostijo ob vsakokratnem premiku naprave po koži. Vgrajen filter UV in napredni varnostni nadzor pa skrbita za še dodatno zaščito kože.

Philips Lumea Precision Plus SC2003Andreja Turk, Philipsova vodja marketinga za področje osebne nege v regiji Adriatic, je ob predstavitvi Lumea Precision Plus dejala: “Naše raziskave so pokazale, da je 80 odstotkov žensk, ki so preizkusile Lumeo, bolj naklonjenih uporabi omenjenega aparata v primerjavi z drugimi konvencionalnimi metodami odstranjevanja dlačic. Ženskam je namreč pri izbiri metod depilacije najbolj pomemben čim krajši čas odstranjevanja dlačic. Na osnovi teh ugotovitev je Philips razvil sistem odstranjevanja dlačic Lumea Precision Plus, ki ženskam omogoča, da v najkrajšem času uživajo v optimalnih rezultatih, hkrati pa jim ostaja več časa za pomembnejše stvari. Dosledno sledenje in razumevanje potreb uporabnikov, je razvidno tudi v naših prodajnih rezultatih, saj je Philipsova Lumea trenutno najbolj prodajan svetlobni sistem za odstranjevanje dlačic v Zahodni Evropi*.” (* Podatek je pridobljen iz Philipsovih podatkov o prodajnih rezultatih 2010 in 2011 v regiji WEU7.)

Lumea Precision Plus deluje brezžično, zato ima vgrajeno akumulatorsko baterijo z dolgo življenjsko dobo, ki brez ponovnega polnjenja zadostuje za najmanj 370 utripov. To zagotavlja, da popoln tretma obraza in telesa, brez vmesnega polnjenja baterije. Lumea Precison Plus prinaša podaljšano življenjsko dobo, saj brez menjave žarnice ali drugih delov zagotavlja 100.000 svetlobnih utripov, kar ob normalni uporabi zadošča za 13 let.

Lumei je priložena priročna torbica za shranjevanje in lažje prenašanje na potovanjih. Na voljo je v trgovinah Merkur, M tehnika, Eltus plus in Big Bang po priporočenih maloprodajnih cenah: model SC2001 za 399 EUR, nova Lumea Precision Plus (SC2003) za 499 EUR, starejši model SC2002 pa je po ceni 449 EUR na voljo samo v trgovinah Big bang.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.