Devet kilogramov

Za 7 let pitne vode

Voda je vsak dan bolj pomembna in ni odveč, če ob menjavi pralnega stroja pomislimo na to, koliko vode bomo s tem prihranili. Si predstavljate? Izračun pravi, da bi z menjavo dosedanjega 6-kilogramskega pralnega stroja za novi 9-kilogramski štiričlanska družina v povprečni življenjski dobi aparata (sedem let), pri enaki količini opranega perila prihranila dobrih 20.000 litrov vode. Ta količina zadošča za potrebe po pitni vodi za vso družino za naslednjih 7 let!

Več prostega časa

Pralni stroji Gorenje 9kgV 7 letih v štiričlanskem gospodinjstvu v pralni stroj naložimo približno 13 ton perila. Za polnjenje stroja vsakič porabimo približno 5 minut. Če bi dosedanji 6-kilogramski pralni stroj zamenjali z novim 9-kilogramskim aparatom, bi lahko zmanjšali število pranj in v letih uporabe aparata z manj polnjenj stroja pridobili kar do 60 ur dragocenega časa.

Za tisoče ur svetlobe

Kaj pa energetska učinkovitost? Tudi v tem primeru je izračun menjave ugoden, saj bi z novim 9-kilogramskim pralnim strojem energijskega razreda A+++ in zmanjšanim številom potrebnih ciklov pranja na leto v primerjavi s 6-kilogramskim aparatom prihranili kar 55 kWh na leto! To je dovolj za 40.000 ur delovanja varčne žarnice ali za 15 ur njenega dela vsak dan v letu. Če bi večino pranj opravili pri nižji temperaturi in če bi dom opremili z varčnimi žarnicami, bi v štiričlanskem gospodinjstvu zmanjšali emisije ogljikovega dioksida za kar do 2 toni na leto!

Ali še vedno pere?

Seveda tudi 9-kilogramski stroj dobro pere. Vanj lahko vložimo znatno več perila naenkrat, hkrati pa je to perilo lahko različnih barv in tkanin. Uporabimo ga lahko še za pranje velikih kosov, ki jih doslej morda sploh nismo mogli prati doma, ker je bil boben pralnega stroja premajhen. Sodobne programske možnosti in druge rešitve nam zagotavljajo, da je tudi pranje manjših količin učinkovito.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.