Sharp pere in suši

Novi pralni in pralno sušilni stroji Sharp

Sharp v Evropi uvaja Pralne in pralno sušilne strojeSharp je konec junija predstavil razširitev svojega portfolia z novima kategorijama – pralni in pralno-sušilni stroji. Slovenija je v skupini evropskih držav, zato spada v vzhodnoevropski del Sharp Electronics s centralo na Poljskem in je ena izmed prvih držav, kjer se je Sharp odločil za prodajo pralnih in pralno-sušilnih strojev. Doslej so bili na voljo le na azijskem trgu.

Prvi pralni stroj že leta 1957

Sharp na področju pralnih strojev ni novinec. Nasprotno, prvi pralni stroj znamke Sharp je bil predstavljen leta daljnega 1957 na Japonskem. Sharp je tudi avtor nekaterih inovacij s tega področja, saj je prvi predstavil pralni stroj s funkcijo zračnih mehurčkov - Air Bubble, prvi pralni stroj z ekološkim bobnom brez luknjic in popolnoma avtomatiziran pralni stroj z vakuumsko-ultrazvočnim sistemom pranja - Vacuum Ultrasonic Washing Device.

Priljubljeni predvsem na japonskem

Sharp v Evropi uvaja Pralne in pralno sušilne strojePralni stroji Sharp so osvojili japonsko tržišče, kjer imajo uporabniki izjemno visoke zahteve. Med množico funkcij in tehnologij, ki jih ponujajo pralni stroji Sharp, je na voljo tudi tehnologija Plasmacluster. K razvoju te in ostalih tehnologij so prispevali tudi številni  zvesti uporabniki. »Veseli nas, da bodo lahko odslej pralne stroje znamke Sharp uporabljali tudi Slovenci,« je povedal Jacek Klekowski, direktor Sharp Electronics Eastern Europe.

Bela tehnika Sharp

Sharp ima več kot 60 let izkušenj na področju bele tehnike. Za svetovno tržišče izdelujejo kombinirane hladilnike, mikrovalovne in parne pečice, klimatske naprave, čistilce in vlažilce zraka, sesalce, sokovnike, aparate za kuhanje riža, male aparate za osebno nego, sušilce in likalnike za lase in tudi pralne stroje. Globalni portfelj bele tehnike podjetja Sharp se je pred kratkim razširil tudi s čajnikom Ocapresso. Sharp se na tem področju ves čas razvija in to dokazuje tudi z začetkom prodaje pralnih strojev v Evropi.

Trendi

Sharp v Evropi uvaja Pralne in pralno sušilne strojePo mnenju strokovnjakov imamo na tržišču sedaj opravka z dvema zanimivima trendoma. Prvi od njiju izrazito kaže na to, da je segment pralne tehnike v Sloveniji v končni fazi ciljnega razvijanja. Strukturno čedalje bolj spominja na razvite zahodnoevropske trge. Tam prevladujejo naprave z visoko zmogljivostjo ter odlično tehnologijo in naprave, ki jih odlikuje visok energetski razred. Po drugi strani pa je pomembna tudi ozaveščenost potrošnikov. Trend kupovanja naprav po najnižjih cenah vedno bolj izpodriva preudarnost in kvalitativna naravnanost kupcev. Ti so za nakup bele tehnike, v tem primeru pralnega stroja, pripravljeni odšteti nekoliko več in tako uporabljati energijsko varčen, funkcionalen in zmogljiv izdelek. Temu trendu sledi tudi nova ponudba pralne tehnologije Sharp.

Devet modelov Sharp

Sharp v Evropi uvaja Pralne in pralno sušilne strojeDevet predstavljenih modelov je razdeljenih v 7 kategorij: Compact, Family, Business, Active, Lady, Baby Care in Happy Home. Posamezni modeli in linije se razlikujejo glede na dimenzije naprav in velikost bobna, vrste programov in dodatnih funkcij ter energetski razred in hitrost ožemanja. Vsi predstavljeni pralni stroji in pralno-sušilni stroj so naprave, ki se polnijo od spredaj.

Teža perila sega od 5 kg do 9 kg, hitrost ožemanja od 1000 do 1400 obr./min. in energetski razred od A do A+++, seveda pa so te lastnosti odvisne od modela pralnega ali pralno-sušilnega stroja. Med rešitvami, ki jih ponujajo pralni stroji Sharp, so na primer Double Jet System, Eco-LogicSharp v Evropi uvaja Pralne in pralno sušilne stroje System, Wave Cabinet, Magic Drum in 3D Weight Sensor, zaradi katerih se učinkovitost pranja in izpiranja povečata, medtem ko se občutno zmanjša poraba energije in vode ter skrajša postopek pranja.


Sharp je predstavil nove pralne in pralno-sušilne stroje, ki bodo naprodaj tudi v Sloveniji, od avgusta naprej.

Sharp,pralni stroj,pralno sušilni stroj,kopalnica,perilo

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.