Kuhinja

Multicooker

Od mesa do jogurta

Philips MulticookerMulticooker je “multinastavljiv” in zmogljiv hišni pripomoček, ki so nam ga pri Philipsu predstavili kar v njegovi najboljši formi – med kuho zanimivih jedi. V živo smo lahko spoznali, da ponuja kar 22 nastavitev temperature in 12 različnih programov za pripravo jedi. Vsekakor dobra popotnica in za mnoge domove kar vstopnica, ki bo Multicookerju omogočila fiksno mesto na kuhinjskem pultu.

En lonec

Philips MulticookerZanimiva in preprosta je uporaba Multicookerja, saj vse sestavine preprosto zmečemo v lonec, nastavimo primerno temperaturo, izberemo ustrezen kuharski program in … In nič. Preprosto prepustimo Multicookerju, da naredi ostalo, medtem pa počnemo kaj drugega. Ne verjamete? Poglejte!

Uporaba mnogih programov omogoča kuhanje različnih jedi. Ti imajo zaradi “globalizacije” seveda nam tuje oznake, ki pa si jih zlahka zapomnimo in so tudi v navodilih ustrezno pojasnjene. Tako je program Boil primeren za juhe, Stew za enolončnice, Rice/pasta za riž in testenine Fry izberemo pri praženju, z uporabo programa Bake pa pečemo. Philips Multicooker

Multicooker ni primeren le za običajne obroke, pač pa zmore tudi druge jedi, kot so nekatera peciva (tudi v tem primeru preprosto zmešamo in vlijemo, ostalo uredi Multicooker). S programom Yoghurt si lahko na preprost način privoščimo domač navadni ali sadni domači jogurt, z Jam pa marmelade.
 
Z željo, da bi bila tako pripravljena hrana dobra v vsakem trenutku, so se pri Philipsu potrudili in aparatu omogočili pogrevanje in vzdrževanje temperature, ki ju izberemo z uporabo programov Keep warm in Reheat. Ohranjenje temperature se po končanem kuhanju vključi tudi samodejno ter tako omogoči, da nas obrok pričaka še vroč, ne glede na to, ali smo zamudili ali pa mogoče še koga čakamo.

Prilagajanje

Philips MulticookerMulticooker ima merilec časa, s katerim lahko pripravo jedi zamaknemo za 24 ur, lahko pa izbrano jed kuhamo dalj časa, zelo počasi, do 12 ur, tako, kot so to počeli nekoč naše babice. Hrana nas tako ob predvidenem času pričaka pripravljena in vroča, saj jo Multicooker ohranja svežo in toplo še nadaljnjih 24 ur, oziroma dokler je ne postrežemo.

S samodejnim, nastavljivim računalniškim sistemom za nadzor pritiska in pare Multicooker ohranja naravne arome in okuse jedi. 3D grelni system in 2 mm debela posoda omogočajo, da je toplota ob pripravi hrane vedno porazdeljena enakomerno, zato je mešanje praktično nepotrebno. Glede na to, da ima lonec kar 5 litrov prostornine, omogoča pripravo 6 porcij jedi hkrati. Ker se zunanjost ne pregreva, jo lahko med kuhanjem po želji premikamo, saj ima ročaj. Philips Multicooker in Mojca Ocvirk, Lili Žagar in Karla KlanderSeveda pa ni dobro, da z njim ravno mahamo, sploh pa če v njen kuhamo kaj bolj tekočega, juho ali enolončnico denimo.

Multicooker v kompletu prinaša posebno posodo za dušenje jedi, merilno posodo, posebne kuhalnice in silikonske prijemalke. Čeprav je še zelo nov, je že voljo tudi v trgovinah po Sloveniji, in sicer po priporočeni maloprodajni ceni 129,99 EUR.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.