Kuhinja

Samostojna večopravilnost

Samostojni kuhalnik Gorenje MultiCooker

Gorenjev MultiCookerGorenje MultiCooker je aparat, ki omogoča do petkrat hitrejšo pripravo vseh vrst jedi. V Multicookerju lahko pripravimo rižoto, juho, domač  kruh ali ribo. Tudi sladic se ne bo prestrašil. Je to rešitev težav s časom in kuhanjem, ki ga zaradi pritiskov delovnega vsakdana ne zmoremo več?

Pod pritiskom

Gorenje MultiCookerPrednost lonca, ki deluje pod pritiskom (včasih smo jih po domače rekli »ekonom lonec«) je hitrost kuhanja. Tudi Gorenje MultiCooker deluje pod pritiskom, vendar ne tako preprosto, kot običajen lonec. Tu gre za naprednejšo rešitev, saj en sam aparat nadomesti celoten nabor kuhinjske opreme in pribora, od pečice, kuhališča, loncev in ponv do pekačev. Hrano pripravi v povsem zatesnjenem šestlitrskem loncu.S tem sta zagotovljena hitrost in minimalna poraba vode, zaradi česar se vitamini in minerali ne raztopijo v vodi, pač pa ostanejo v hrani.

Moč in varčnost

Gorenje MultiCookerZnano je, da kuhanje pod pritiskom skrajša čas kuhanja in s tem porabo časa in energije. Pa je tako tudi v primeru MultiCookerja? Vse kaže, da ja. Še več, prihranek energije seže celo do 70%, če ga primerjamo z običajnim kuhališčem ali parnim kuhalnikom. Deluje z močjo do 1000 W, zato se zelo hitro segreje, vsa energija pa se prenese na posodo in hrano v njej. Toplotne izgube so izredno majhne v primerjavi s klasičnim kuhanjem.

Enostavno čiščenje

Za enostavno čiščenje Multicookerja sta zaslužni zasnova aparata in zgolj ena posoda. Ta je izdelana iz materiala, na katerega se hrana ne prime in tako omogoča preprosto čiščenje. Mogoče jo jo pomivati kar v pomivalnem stroju, ravno tako enostavno pa jo lahko očistimo tudi pod tekočo vodo, z nekaj pralnega sredstva in gobico. Drgnjenje ne pride v poštev. Povsem nepotrebno je in seveda tudi nevarno, saj bi z njim lahko poškodovali posodo.Gorenje MultiCooker

Para, ki je ni

Gorenje Multicooker je zasnovan tako, da med kuhanjem ne sprošča neprijetne pare in vonjav, ki bi se zažirale v stanovanje. Med kuhanjem para ostane v aparatu, sprosti pa se šele po koncu kuhanja in to v samo treh minutah. Vse, kar moramo storiti, je da odpremo okno ali vklopimo kuhinjsko napo. Res je, to je velika prednost, saj se neprijetne vonjave, posebno še, če nimamo zmogljive nape ali kuhinje, ki je fizično ločena od ostalih prostorov, naravnost zažirajo v stene, oblazinjeno pohištvo, zavese in celo oblačila. Saj poznate tisti občutek, ko k vam prikoraka nekdo in točno veste, kakšen golaž je kuhala njegova žena. No, z MultiCookerjem ne bodo vedeli kaj ste jedli, saj bo kuhinja ostala čista, vaša oblačila pa brez vonja po hrani.

Raznolikost pomeni tudi zdravje

Gorenje MultiCooker pestra in barvita hrana je zdravaNajboljši recept za zdravo prehrano je kuhanje raznolikih jedi. Preprost pokazatelj tega je barvitost krožnikov. Pa ne keramike, pač pa hrane na njih, ki je pomembna tako za otroke kot za odrasle. Če uporabimo MultiCooker, je raznolikost prehrane kljub pomanjkanju časa in morebiti celo kuharskega znanja, odvisna le še od ustvarjalnosti in posluha. Kuharskega posluha, ki sledi samodejnim programom s predhodno nastavljenim časom in temperaturo delovanja. Ti so veliko pomoč ne glede na to ali pripravljamo najpreprostejšo ali zelo zapleteno jed. Preprosto upoštevamo program in uporabimo kvalitetne sestavine.

Gorenje MultiCooker enostavna pot od sestavin do jediKo spoznavamo možnosti, ki jih nudi Gorenje MultiCooker, ne gre pozabiti funkcijo odloženega začetka kuhanja, ki omogoča, da začek kuhanja nastavimo tudi časovno. To pomeni, da lahko MultiCooker vklopimo zjutraj, kosilo pa pričaka pripravljeno ravno, ko se vrnemo iz službe. In ravno tu je bistvo, saj če se pozno vračamo z dela, ni treba skrbeti za hrano ali posegati po hitri hrani. Kosilo bo sveže in toplo, pripravljeno za na mizo. No, če izkoristimo še funkcijo ohranjanja toplote (“Keep Warm”), pa bo hrana ostala topla še 60 minut po koncu izbranega programa.

Programje

MultiSteam omogoča pripravo rib, zelenjave in nekaterih sladic na zdrav način. Kuhanje v pari ohrani vitamine, saj je obdelava hrane kratkotrajna, vitamini pa se ne morejo raztopiti v vodi. Hrana ostane čvrsta in ni prekuhana, barve hrane pa obdržijo svojo intenzivnost.

MultiStew & MultiSoup sta dva programa, ki sta namenjena pripravi juh, enolončnic in golažev. Ko si zaželimo nekaj “na žlico”, toplega, okusnega in lahkega.

Gorenje MultiCooker je lahko tudi cvrtnikSlowCook je idealen za hrano, ki terja daljši čas priprave, saj zagotavlja popolno toplotno obdelavo vseh sestavin. Uporabljamo ga za tradicionalne jedi, ki bi s hitrim kuhanjem izgubile svojo pravo kakovost.

MultiBrown je program za praženje oz. zapekanje (“Sauté/Brown”), ki ga uporabimo, ko želimo popražiti ali popeči kakršno koli mesno ali zelenjavno jed.

MultiBraise je program, ki je namenjen počasnemu kuhanju, pri katerem je zelo pomembna prava temperatura. Je idealna izbira, ko pripravljamo meso, saj bo s tem programom resnično mehko. Dodatna prednost pri tem je, da v kuhinji ne bo neprijetnega vonja.

MultiRice je tisti program, ki omogoča, da je riž, tako kot v restavracijah, vedno skuhan točno tako, kot mora biti. Ko vsako zrno ostane čvrsto. Gre za pravo temperaturo in čas priprave. Tako je ta hiter program prava izbira za pripravo rižote, riževega narastka ali riža z mesom.

Gorenje MultiCooker je aparat ki zmore kuhati samMultiCake spremeni Gorenje MultiCooker v domačo pekarno. Zadošča, da pripravimo testo in v MultiCookerju spečemo domač kruh. Enako velja za biskvit ali drugo vrsto testa.

MultiCooker je vsestranski aparat, ki ga Gorenje namenja hitremu in varčnemu kuhanju, brez odrekanja okusom ali raznolikosti hrane. Njegova cena je, posebno še upoštevajoč lastnosti, dostopna in znaša priporočenih 129.90€. Ali jih je vreden, boste seveda najbolje presodili sami. Pri tem pa le upoštevajte čas, ki ga lahko namenite kuhanju in kuharsko znanje, ki ga imate.


Gorenje MultiCooker je aparat, ki omogoča do petkrat hitrejšo pripravo vseh vrst jedi, kot so rižota, juha, domač kruh ali riba in sladice, brez težav s časom.

Gorenje,MultiCooker,kuhanje,pritisk,zdravo,dieta

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.