Kuhinja

Za daljši rok

Svežina v brezzračnem pakiranju

Vakuumski varilec folije Gorenje VS110WNi ga med nami, ki si nebi želel podaljšati trajanja nekaterih stvari. Če govorimo o hrani, je to gotovo uporabnost skuhanih obrokov, sestavin zanje, pa tudi sadja in zelenjave. Z leti nam je pri tem uspelo zabeležiti kar lepe rezultate predvsem s pomočjo hladilnikov in zamrzovalnikov. Vendar slednja dva nista sama. V veliko pomoč so jim razni sistemi za pakiranje, ki tako ali drugače preprečijo vpliv okolja na shranjeno živilo. Med njimi gotovo lahko pohvalimo hišne aparate za vakuumiranje, ki tudi nam, običajnim ljudem, omogočajo, da hrani podaljšamo trajnost tako, da odstranimo zrak iz njenega okolja. To pride še posebno do izraza v času, ko sta na tržnici sadje in zelenjava najbolj dostopna, ko imata največ okusa, vitaminov ter mineralov in si zato želimo vse te lastnosti zadržati za zimske dni.

Aparat za varjenje in vakuumiranje Gorenje VS110Wnam omogoča pravilno pripravo za daljše hranjenje živil. Z njim lahko ustrezno shranimo sadje, zelenjavo, meso, perutnino, ribe, morske sadeže, orehe, žita in druga živila, ki jih potem, ko smo jih zaprli v brezzračnost, spravimo v  hladilnik ali  zamrzovalnik.

Brezzračni prostor

Vakuumski varilec folije Gorenje VS110WAparat za varjenje in vakuumiranje Gorenje VS110W iz vrečke s hrano odstrani 90% zraka. Prav zrak je namreč glavni krivec za to, da se hrana kvari. V stiku z zrakom, vlago, temperaturo ter delovanjem mikroorganizmov, encimov in insektov  pride do reakcij, ki hrano kvarijo. Vakuumsko pakiranje je priporočljivo tudi za shranjevanje hrane, ki jo potem zaužijemo med tednom. Saj veste, vedno več nas je, ki med tednom nimamo  časa za kuhanje in si obroke radi pripravimo vnaprej. Če jih shranimo v vakuumu, je njihova trajnost zagotovljena, če se moramo zaradi diete ali drugih razlogov strogo držati količin, pa je dobro tudi to, da jih lahko še odmerjene shranimo kar v predpisanih količinah.

Vakuumski varilec folije zna variti folijo z izsesavanjem zraka in brez njega. V primeru, ko želimo ob varjenju iz vrečke izsesati tudi zrak, moramo izbrati funkcijo pakiranje/varjenje, ki potem, ko je končano izsesavanje zraka, samodejno preklopi na varjenje in tako brez dodatnega dela zaključi pakiranje hrane v varnem, brezzračnem prostoru. Pri tem sta nam v pomoč funkciji zaklepanja pokrova in signalna lučka, ki prikazuje stanje procesa vakuumiranja in varjenja.

Preprosta uporaba

Vakuumski varilec folije Gorenje VS110WIzdelava vrečk za pakiranje je z uporabo zvitka (role) za vrečke enostavna, saj preprosto zavarimo (samo varjenje, brez izsesavanja) eno stran role in potem odrežemo dolžino, ki odgovarja živilu za shranjevanje. Vstavimo živilo in ga s funkcijo varjenja z izsesavanjem zraka trajno zapremo v vakuumsko pakirano vrečko.

Ko hrano, ki jo želimo shraniti, postavimo v vrečko, moramo biti pozorni, da temeljito očistimo in poravnamo odprti konec vrečke. Pri tem pazimo tudi, da tam ni gub ali drugih neravnin. Vakuumski varilec folije Gorenje VS110WPrepričamo se, da se oba roba vrečke nahajata znotraj označenega območja (vakuumske plošče), vendar pod okroglo cevjo (vakuumsko črpalko), da ne bi prišlo do uhajanja zraka. Zapremo pokrov in ga z obema rokama močno pritisnemo navzdol na obeh straneh, ob črtah, dokler se slišimo dveh klikov. Zdaj še pritisnemo tipko za vakuumsko pakiranje/varjenje in aparat samodejno izsesa zrak z vrečke in jo zavari.

Vakuumski varilec folije Gorenje VS110WPri shranjevanju hrane moramo biti pozorni, da v vrečko ne postavljamo preveč hrane in v odprtem delu vrečke pustimo dovolj prostora, da jo lahko položimo na ploščo za vakuumsko pakiranje. Odprti del vrečke, ki ga bomo varili, naj ne bo moker, saj je mokro vrečko teže staliti in ustrezno zavariti.

Vsestranski

Vakuumski varilec folije Gorenje VS110WVakuumski varilec folije je izredno uporaben strojček. Pomislite, poleg živil, lahko z njim na varno shranimo še nekatere druge zadeve. Recimo vžigalice pred taborjenjem ali manjše stvari, ki jih nesemo s seboj na čoln, kot so signalne rakete za nujne primere. Z vakuumskim pakiranjem je mogoče preprečiti izgubo leska srebra in drugih dragocenosti, saj jih lahko po temeljitem loščenju do uporabe shranimo kar v vakuum, kjer lesk ostane, saj ni kisika, ki bi ga načel.
Aparat za varjenje in vakuumiranje Gorenje VS110W omogoča shranjevanje hrane, ki zaprta  v brezzračen prostor počaka v  hladilniku ali zamrzovalniku, kjer ohrani svežino, vitamine in minerale.

Aparat za varjenje,vakuumiranje,Gorenje VS110W,hrana,vakuum,zdravo

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.