Prilagodljivi hladilnik

IonAir- Mraz ni več dovolj!

Gorenje - hladilniki Ion generationDanes je za daljšo uporabnost ohlajene hrane potrebno zagotoviti tudi neoporečno okolje, zato nova generacija hladilnikov - Gorenje ION generation - prinaša anione, ki v procesu ionizacije čistijo zrak in ga obogatijo s kisikom. Gorenjevi strokovnjaki so povzeli ta naravni proces in ga vgradili v novo generacijo hladilnikov, ki tako, zahvaljujoč novi tehnologiji IonAir, zagotavljajo idealno mikroklimo za živila. Ta ostanejo sveža in zdrava dlje časa.

Trije borci za svežino

Gorenje - hladilniki Ion generationKo skrbimo za zdravo hrano, skrbimo tudi za svoje zdravje. Maksimalno zaščito hrane zagotavlja kombinacija treh naprednih  funkcij nove generacije hladilnikov: IonAir,  MultiFlow 360° ter NoFrost Plus.

MultiFlow 360° je sistem intenzivnega kroženja zraka, ki vpihuje svež zrak skozi 14 prezračevalnih rež ter tako vzdržuje enakomerno in konstantno temperaturo na vsaki polici posebej. Tehnologija NoFrost Plus, ki učinkovito preprečuje nastajanje sreža na živilih ter leda v notranjosti zamrzovalnika, Gorenje - hladilniki Ion generationpa v hladilnem delu preprečuje, da bi se hrana izsušila, saj ohranja njeno vlažnost in svežino. Celovit sistem za ohranjanje podaljšane svežine živil je vgrajen v vse najboljše modele nove generacije. Vendar tudi osnovni modeli ponujajo učinkovit sistem za kakovostno hrambo živil na dolgi rok: funkcija IonAir v kombinaciji z dinamičnim hlajenjem AirPower ter tehnologijo FrostLess, prav tako učinkovito skrbi za dolgotrajno svežino in ohranjanje polne vrednosti živil v hladilniku. Zahvaljujoč NoFrost Plus in Frostless funkcijama, ki preprečujeta nastanek leda v zamrzovalniku, pa tudi ni več potrebe po zamudnem ročnem odtajanju.

Enako mrzlo povsod

Gorenje - hladilniki Ion generationK svežini hrane prispevajo še številne druge funkcije. Vsak model nove generacije ponuja izvrsten predal CrispZone s funkcijo HumidityControl, ki vzdržuje optimalno raven vlažnosti v predalu. Namenjen je shranjevanju svežega sadja in zelenjave, s prostornino 36 litrov pa se uvršča med največje tovrstne predale na trgu. Tudi za zamrznjeno hrano je poskrbljeno: v predalu XtremeFreeze je hrana zamrznjena posebej hitro, na profesionalen način. Ker je zamrznjena dvakrat hitreje kot sicer, ohrani vitamine, minerale in hranilne snovi. Za svežino hrane v hladilnem delu pa skrbita tudi predal SuperCool, ki je še posebej uporaben po večjih nakupih, ter predal ZeroZone, ki je idealen za shranjevanje rib in mesa, pri idealni temperaturi okrog 0°C.

Gorenje - hladilniki Ion generationV Gorenju so še posebej ponosni na edinstveno senzorsko tehnologijo samodejnega prilagajanja. Tehnologija AdaptCool s pridom izkorišča inovativni sistem senzorjev, ki spremljajo uporabnikove navade in temu ustrezno prilagajajo delovanje aparata. Tako je zagotovljena enakomerna in konstantna temperatura v vsem aparatu. To prispeva k podaljšani svežini hrane in ohranjanju njene polne vrednosti, saj preprečuje, da bi se ob pogostem odpiranju vrat hladilnika temperature toliko dvignila, da bi to škodilo hrani. Poleg tega sistem AdaptCool prihrani tudi precej energije, saj delovanje hladilnika prilagodi vsakemu posameznemu gospodinjstvu.

Gorenje - hladilniki Ion generation

Prijazen dizajn

Poleg skrbi za svežino in zdravje današnji potrošniki pričakujejo tudi prilagodljive funkcije in preprosto uporabo. Gorenje se je na to zahtevo odzvalo s številnimi pametnimi in uporabniku prijaznimi funkcijami in lastnostmi. Ena teh so izvlečne police PullOut; z nosilnostjo do 22 kg hrane.Omeniti velja še princip prilagodljivih vratnih polic SimpleSlide, ki omogoča preprosto premikanje polic navzgor in navzdol s pomočjo večtočkovnega prilagajanja višine; funkcija SlotIn pa omogoča prilagodljivo in preprosto odpiranje vrat, tudi ko je hladilnik postavljen ob steno ali tesno drug aparat. Te funkcije in še mnoge druge so del Gorenjevih prizadevanj za izboljšanje kakovosti bivanja v vaših domovih.

Skrb za okolje

Gorenje - hladilniki Ion generation

V Gorenju so ob naraščajoči skrbi za okolje razvili nove načine za prihranke energije in denarja. Hladilno- zamrzovalni aparati so edini aparati v gospodinjstvu, ki so ves čas priključeni, zato je še toliko bolj pomembno, da so učinkoviti in varčni z energijo. Vsi hladilno-zamrzovalni aparati ION generation se ponašajo z visoko energijsko učinkovitostjo in so uvrščeni v visoke energijske razrede od A+ do A+++. Njihovo delovanje upravljajo posodobljeni inverterski kompresorji, ki natančneje uravnavajo temperaturo in zmanjšajo porabo energije tudi do 50 odstotkov. Počitniški program EcoMode samodejno optimira delovanje hladilnika in varčuje z energijo, kadar vas dlje časa ni doma, k večji varčnosti pa prispeva tudi elegantna osvetlitev s svetlečimi diodami (LED), ki je prijazna tako do oči kot do vase denarnice.

Nekaj nasvetov za zmanjšanje odmeta hrane in pravilno shranjevanje živil

  • Načrtujte svoje nakupe. Nakupujte z listkom.
  • Preverite datume uporabnosti živil in v skladu s tem načrtujte obroke.
  • Upoštevajte vaš proračun, pogosteje izbirajte živila, ki teknejo vsem v družini.
  • Poskrbite za pravilno hrambo in podaljšano svežino ter uporabnost živil. Izberite model hladilnika, ki vam s svojimi funkcijami to omogoča. Bodite zahtevni, ko gre za vašo hrano.
  • Ko iz trgovine prinesete nova živila z daljšim rokom trajanja, jih v hladilniku postavite na zadnje mesto, torej za izdelke, ki so hranjeni že dlje časa in se jim rok uporabe izteka. Tako ne bodo ostali pozabljeni v zadnjem delu hladilnika.  
  • Porabite vse, kar ste nakupili oziroma nabrali v vrtu ali sadovnjaku. Iz ostankov zelenjave si pripravite okusno enolončnico, iz sadja osvežilen kompot ali čežano.
  • Servirajte manjše količine hrane.
  • Hrano shranjujte v skladu z navodili o shranjevanju na embalaži izdelka.
  • Zamrznite hrano.
  • Čim zemlja obrodi, začnite jesti hrano z vrta in sadovnjaka.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.