Indukcija

Večja prilagodljivost

AEG MaxiSense indukcijsko kuhališče

Nič takega ni, če danes v prodajalnah srečamo indukcijsko kuhališče brez označenih področij ogrevanja. Gre za praktično dognanje, ki ga je omogočil razvoj in zaradi katerega lahko na plošči kuhamo praktično kjerkoli. Dober, praktičen primer take tehnologije je kuhalna plošča AEG MaxiSense™. Lonce s premerom do 21 cm lahko postavimo kamorkoli na površino kuhalne plošče.


Bistvo je v materialu

Ko se vprašate, ali morate kupiti nove lonce za novo indukcijsko kuhalno ploščo, je vprašanje v bistvu veliko pomembnejše, kot se na prvi pogled zdi. Ni namreč pomembno ali so lonci lepi, ali skladni z barvo kuhinje in kuhališča. Pomembno je ali ustrezajo lastnostim, zaradi katerih indukcijko kuhališče ustvarja toploto. AEG MaxiSense indukcijsko kuhališče

Indukcijske kuhalne plošče ustvarjajo elektromagnetno turbulenco na dnu lonca ali ponve. Tako se ustvari toplota za kuhanje, ki pa je omejena zgolj na površino lonca. Od tod tudi odlična lastnost indukcije, zaradi katere se okolica ne segreva in se tudi kuhališče veliko hitreje ohlaja potem, ko z njega odstranimo lonec.

Lonci

AEG MaxiSense indukcijsko kuhališčeAli je nek lonec primeren najlažje ugotovimo z magnetnim preiskusom. Preprosto na dno posode prislonimo magnet (lahko kar tistega iz hladilnika). Če se prime je lonec OK, če se ne, ga boste pač podarili nekomu, ki nima še indukcijskega kuhališča.
Pomembne so torej posode, ki imajo feromagnetno dno. Najboljši so pravzaprav lonci iz emajliranega jekla in litoželezni lonci, ki pa niso vedno tudi lepi. Pa vendar ne gre drugače, kot da si med ponudbo izberemo prav take, ki delujejo, saj ni vsak material primeren za indukcijski način kuhanja. Nerjavno jeklo, baker in aluminij imajo premajhno električno upornost za ustvarjanje ustrezne količine toplote.

AEG MaxiSense indukcijsko kuhališče vok

Obstajajo pa že izjeme, saj proizvajalci zdaj ponujajo posebne lonce iz nerjavnega jekla, ki so primerni, saj so narejeni z ustreznimi primesmi, ki omogočajo kuhanje na indukciji.

Emajl

Lahko pa se odločite tudi za emalj. V nekaterih prodajalnah imajo prav lepe lonce, s privlačnimi vzorci, ki zaradi tehnologije in materiala tudi cenovno zelo privlačijo.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.