V barvah

Piroliza ali para?

Upravljanje prek zaslona na dotik se vse bolj uveljavlja tudi v gospodinjstvu. Pot se je začela skozi preproste ukaze na dotik občutljivih funkcij. Zdaj prehajamo na barvne zaslone s fotografijami in z upravljanjem na dotik, ki se lahko primerja z naprednimi telefoni in tablicami.

Pečici Electrolux z upravljanjem prek zaslona na dotikMorda se to na prvi pogled zdi nepotrebno in modno, vendar verjemite, da ni. Ne glede na to, da bodo izkušene kuharice in kuharji še vedno sami izbrali način, čas in temperaturo peke, bodo mnogi raje izbrali prednastavljene programe. Z njimi namreč ne bodo zgrešili, saj bo pečica sama opravila s peko in izbrala receptu primerno temperaturo, čas ter druge nastavitve.

Možnosti sta torej dve. Lahko se prepustimo udobju znanja, ki ga pečica ponuja v svojem spominu ali pa izberemo nastavitve, ki jih poznamo iz izkušenj in so se izkazale za odlične v preteklosti. Vsekakor pa ob prvi uporabi nove pečice upoštevajte, da je med njimi lahko razlika, ki se pokaže predvsem ko staro zamenjamo z novo. Nove pečice so v primerjavi s starimi bolj natančne, prostorne in imajo močnejše grelce, zaradi česar je lahko peka v njih tudi nekoliko drugačna. Nanjo se je treba torej v vsakem primeru navaditi.

Pečici Electrolux z upravljanjem prek zaslona na dotikŠe več vaje je potrebne, če običajno pečico zamenjamo s parno, pri kateri je tudi način kuhanja nekoliko drugačen. Electrolux ponuja obe možnosti, klasično s pirolizo in parno.

Klasika

Večfunkcijska pečica linije Inspiration s pirolizo, ki zna slovensko, ponuja tudi sondo za meso, 13 različnih funkcij, recepte ter mehko in tiho zapiranje vrat.

Pečici Electrolux z upravljanjem prek zaslona na dotikRes je sicer, da je pri pečicah velika prepreka za oblikovanje velikost, ki je omejena zaradi vgradnje. A to velja za vse. Tudi zato je nagrada iF Design Award 2013, ki jo je pečica prejela za produktno oblikovanje kar pomembna.

Prednost pečic s samodejnim pirolitičnim čiščenjem je čistoča brez drgnjenja, saj visoka temperatura pirolize (segrevanje pečice na najvišjo temperaturo) umazanijo in ostanke, ki so se prilepili na stene pečice, spremeni v pepel, ki ga po zaključenem procesu in ohlajanju z lahkoto obrišemo. Model, ki ga ravnokar opisujem, nam pove celo kdaj je čiščenje potrebno. Pečici Electrolux z upravljanjem prek zaslona na dotikMed slabostmi pirolize zaenkrat najdemo le visoko porabo energije, ki pa se v bistvu izravna s prihrankom pri dragih in agresivnih čistilih. Morda bi koga lahko motilo tudi to, da se pri tem pečica res dlje segreva in ohlaja, zaradi česar je kako uro ne moremo uporabljati, a če proces izvedemo ponoči, izkoristimo cenejši tok, pa še čas, ko je ne moremo uporabljati ni ovira.

Barvni prikazovalnik na tej pečici nas intuitivno vodi po menijih, dokler ne najdemo pravih nastavitev. Izbiramo lahko med vrsto načinov, programov in drugimi možnostmi, ki jih lahko poiščemo tudi v navodilih. Še bolje pa je, če se nanje sčasoma navadimo, saj je tako peka enostavnejša.

Pečici Electrolux z upravljanjem prek zaslona na dotik


Grelni sistem UltraFanPlus z nadpovprečno velikim ventilatorjem in drugačno zasnovo usmerjanja zraka jamči, da se jed enakomerno speče, ne glede na to, kam v pečici smo jo postavili. To pride do izraza predvsem ko istočasno pečemo več jedi.

Zaradi učinkovite izolacije je prihranek na energiji do 20 % v primerjavi s pečicami razreda A. Toploto zadrži v notranjosti, vrata pečice, pa ostanejo hladna in se nikoli ne segrejejo več kot 20 °C bolj od temperature v prostoru, zato so vedno varna tudi na dotik. Ta, če uporabimo priloženo sondo za meso, niti ni potreben, saj v notranjost namesto nas pokuka kar pečica sama, ki, če tako želimo, tudi izklopi pečico, ko je jed pripravljena.

Para

Pečici Electrolux z upravljanjem prek zaslona na dotikO počasnem kuhanju s paro SousVide smo že pisali, zato je prav, da vam predstavimo tudi pečico, ki to zmore, saj je bila narejena s tem namenom.

Electroluxova kombinirana parna pečica SousVide nam omogoča pripravo hrane po tehniki »Sous Vide«, ki jo profesionalci uporabljajo za doseganje skladnih in okusnih rezultatov. Poklicni kuharji kombinirajo kuhanje v sopari s suhim zrakom za najboljše okuse. Pri kombinirani parni pečici imamo na voljo tri stopnje pare za doseganje istih rezultatov.

Barvni prikazovalnik, ki je občutljiv na dotik, nas intuitivno vodi po menijih, dokler ne najdemo pravih nastavitev. Predstavljajte si, nekako tako, kot pri telefonu, saj lahko izbiramo med 100 programi, 24 načini gretja in drugimi nastavitvami.

Pečici Electrolux z upravljanjem prek zaslona na dotikTako kot pri zgoraj opisani pečici, ima tudi ta parna pečica grelni sistem UltraFanPlus z nadpovprečno velikim ventilatorjem in drugačno zasnovo usmerjanja zraka, zaradi česar se jed enakomerno speče, ne glede na to, kje v pečici se nahaja.

Tudi ta model ima odlično izolacijo, zato je do 20 % energijsko učinkovitejša od pečic razreda A. Ima sondo za meso in seveda hladna vrata. V bistvu je torej primerljiva s prej opisano pirolitično pečico, le da omogoča tudi zdravo in okusno parno kuhanje. Razlika je tudi pri čiščenju, saj ta ne pozna pirolize, vendar ji zato pa pri čiščenju pomaga para.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.