Vse je zvito!

Total Curved Solutions

Samsung na IFA 2014 v BerlinuČe sklepamo po Berlinskem sejmu, pri Samsungu dejansko ljubijo krivine. Njihova »Total Curved Solutions«, ali če skušam sloveniti »Popolna ukrivljena rešitev«, prinaša veliko novosti v razširjeni seriji ukrivljenih televizorjev in zvočniških sistemov, ki jih na razstavišču bogati še digitalna umetniška instalacija Miguela Chevaliera.

»Samsung je na čelu razvoja nove dobe tehnologije televizorjev, ki ga narekujejo ukrivljene oblike. To je preprost, a učinkovit dizajn, ki občutno nadgradi celostno izkušnjo gledanja televizorjev,« je povedal Hyun Suk Kim, izvršni podpredsednik sektorja Visual Display Business pri družbi Samsung Electronics. »Sejem IFA 2014 je pomemben mejnik, ko bodo ukrivljeni televizorji vse pogosteje začeli postajati sestavni del opreme doma.«

Ukrivljeni sistemi za množice

Samsung na IFA 2014 v Berlinu predstavlja kar sedemnajst ukrivljenih televizorjev

Na sejmu IFA 2014 Samsung predstavlja največjo izbiro televizorjev z ukrivljenim zaslonom in ukrivljenih zvočniških sistemov na Evropskem tržišču sploh. Ta obsega sedemnajst modelov FHD, UHD in LED televizorjev Curved TV z ukrivljenim zaslonom, velikosti od 122 cm do največjega televizorja z ukrivljenim zaslonom na svetu z 267 cm, ki je na evropsko tržišče prišel julija.

Največji zvit

Samsung na IFA 2014 v Berlinu predstavlja prvi upogljivi televizor Bendable UHD TV 105Model 105'' Curved UHD TV je z 267 cm največji televizor z ukrivljenim zaslonom na svetu. Ima panoramsko razmerje 21:9, ki pričara pristno kinematografsko vzdušje v domačem okolju. Ponuja ločljivost 11 milijonov pik (5120 x 2160), ki je štirikrat večja od polne visoke ločljivosti in vse vsebine prilagodi ločljivosti UHD. Sliko dodatno izboljša Samsungova lastna tehnologija Peak Illuminator, ki zazna in poudari najmanjše razlike v kontrastu in svetlosti. Za kakovosten zvok poskrbi vgrajen 160-vatni zvočnik, zaradi estetske popolnosti oblikovne zasnove Timeless Gallerypa bo televizor pravi okras v dnevni sobi.

Ukrivljen, a tudi upogljiv

Samsung na IFA 2014 v Berlinu predstavlja prvi upogljivi televizor Bendable UHD TV 105Samsung bo evropskemu tržišču predstavil tudi prvi in največji televizor na svetu z upogljivim zaslonom Bendable UHD TV. Revolucionarni 267-cm velik zaslon pritegne pozornost s svojim razmerjem stranic 21:9 in sposobnostjo upogibanja, ki neopazno spremeni zaslon iz ravnega v ukrivljenega in uporabnikom omogoči kinematografsko izkušnjo po meri. Samsungova najnovejša stvaritev se ponaša z oblikovno zasnovo Timeless Gallery, maksimalno ukrivljenostjo 4200R ter zahvaljujoč lastnima tehnologijama UHD Dimming in UHD Upscalingtudi optimizacijo slike, manjšo difuzijo svetlobe in večjim kontrastom.

Ukrivili so tudi zvok

Samsung je na IFA 2014 v Berlinu ukrivil tudi zvok in predstavil Curved SoundbarUkrivljene oblike Samsung ni omejil le na sliko, ukrivil je tudi zvok. Samsung je predstavil Curved Soundbar HW-H7500 in HW-H7501, prvi par ukrivljenih zvočnikov na svetu, ki sta združljiva s Samsungovimi televizorji z ukrivljenim zaslonom. Ukrivljena oblika poustvarja občutek koncertne dvorane, 8.1-kanalni zvok pa na obeh koncih prinaša zmogljiv prostorski zvok.

Samsung ima v Berlinu tudi najnovejši brezžični večsobni zvočniški sistem M3, ki je cenovno ugodna pridobitev družine večsobnih avdio sistemov. Dvosistemski zvočnik preprosto upravljamo s pametnimi mobilnimi napravami in na njem predvajamo glasbo iz različnih virov.

Berlin je očitno primeren kraj za mnoge novosti, zato je Samsung je naznanil tudi partnerstvo s storitvijo Spotify, ki omogoča, da jim glasba sledi po vseh prostorih doma, kjer so nameščeni brezžični zvočniki. Še ena novost je sposobnost predvajanja glasbe na več kot dveh Samsungovih brezžičnih večsobnih avdio sistemih hkrati. Storitev po naših podatkih v Sloveniji sicer še ni na voljo, a če se vpišete (!) vas bodo o njeni dostopnosti obvestili po mailu.

Rast  UHD

Samsung je na IFA 2014 v BerlinuSamsung povečuje ekosistem UHD vsebin, zato sodeluje z največjimi imeni v svetu zabavnih vsebin, kot sta Amazon in Netflix, ter pomembnimi evropskimi partnerji, kot so maxdome, Wuaki.tv in CHILI. Večje evropske televizijske hiše bodo ponudile izbrane vsebine v ultra visoki ločljivosti, v katerih bodo lahko uživali lastniki Samsungovih UHD-televizorjev z ukrivljenim zaslonom.

Od septembra naprej bo na Samsungovih ukrivljenih UHD-zaslonih možno spremljati Netflixove UHD-vsebine, kot je na primer druga sezona priljubljene nanizanke House of Cards. Amazon bo še letos v sodelovanju z večjimi hollywoodskimi studii in televizijskimi mrežami v domove prinesel svetovne filmske in televizijske uspešnice v UHD-ločljivosti, ki bodo delale družbo izvirnim nanizankam Amazon Studios.

Samsung je dejaven tudi na področju varne distribucije UHD-vsebin. V sodelovanju z združenjem SCSA(Secure Content Storage Association), v katerem so med drugim SanDisk Corporation, 20th Century Fox, Warner Bros. in Western Digital, bo razvil standarde za varno shranjevanje vsebin. Samsung bo v sodelovanju s hollywoodskimi studii omogočil svojim kupcem, da si prenesejo prestižne vsebine v UHD-ločljivosti.

Instalacija svetovno znanega umetnika Miguela Chevaliera

Samsung je na IFA 2014 v Berlinu predstavil instalacijo Origin of the curve, ki jo je pripravil Miguel ChevalierObiskovalci Samsungovega razstavnega prostora na letošnjem sejmu IFA lahko uživajo v digitalnem doživetju, ki spaja umetnost s tehnologijo. Instalacijo »The Origin of the Curve« je postavil svetovno znani umetnik Miguel Chevalier, sestavljena pa je iz Samsungovih UHD-televizorjev z ukrivljenim zaslonom, ki so nameščeni na prekrivajočih se lokih. Umetniška postavitev črpa iz naravne lepote ukrivljenih oblik in prikazuje različne motive v kristalno čistih barvah, ki se včasih počasi, včasih hitro premikajo po zaslonih. Senzorično izkušnjo bogati generativna glasba, za interaktivnost pa poskrbijo infrardeči senzorji, ki obiskovalcem omogočijo, da na zaslonih sami ustvarijo prelivajoče se vzorce.


Samsung je na sejmu IFA 2014 v Berlinu predstavil Total Curved Solutions, ki pomeni 17 televizorjev FHD, UHD in LED z ukrivljenim zaslonom, revolucionarni TV z upogljivim zaslonom Bendable UHD TV in ukrivljeni zvočniški sistem Curved Soundbar.

Samsung,Total Curved Solutions,upogljiv zaslon,Bendable UHD TV,Curved Soundbar

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.