Majoneza s patentom

Palični mešalnik Tefal Infinity forcePomoč, brez katere danes ne gre

Se še spomnite kako so naše »none delale mineštro«? Strojčki, s katerimi so pasirale fižol in zelenjavo so bili za otroške oči nekaj izredno zanimivega. Privlačil jih je vsak gib. Tudi kak prst jo je rahlo skupil, ko je šla radovednost predaleč in odraslih ni bilo v bližini. Z leti so se tudi manjša kuhinjska opravila, kot so sekljanje, pasiranje, mešanje in druga, elektrificirala. Delo zdaj teče hitreje in skorajda ne mine leto, da nebi dobili novega pripomočka, brez katerega je postane kuhanje skoraj nepredstavljivo.

Razvoj

Palični mešalnik Tefal Infinity forceKratek sprehod po medmrežju pove, da je bil prvi električni mešalnik razvit leta 1922. Takrat je Stephen J. Poplawski patentiral napravo, ki je sadje in zelenjavo spremenila v tekočino. To so bili začetki, danes je princip sicer isti, a mešalniki ponujajo veliko več. V manjših kuhinjah so že sami dovolj, saj ponujajo miksanje, stepanje, sekljanje in še kaj.

Tefalov Infinity force na primer ponuja patentirani nastavek za majonezo, ki ni le modna muha, pač pa pripomoček, ki dejansko deluje in odpira številne nove možnosti, zaradi katerih je njegova uporaba obsojena na priljubljenost.

Palični mešalnik Tefal Infinity forceMočan

Moč, ki jo ponujajo palični mešalniki Tefal Infinity in Slim force je kar 700W. Ta v kombinaciji z rezilom ActivFlow poskrbi za dosledno mešanje, sekljanje in pasiranje. Štiri rezila iz nerjavnega jekla, od katerih sta dve ravni, dve pa ukrivljeni, skrbijo za enakomerno delo, saj ravni lepo obdelujeta hrano, medtem ko ukrivljeni zagotavljata njeno kroženje.

Nastavki in funkcije

Palični mešalnik Tefal Infinity forceVsi mešalniki seveda niso enaki. Razlikujejo je glede na nekatere funkcije in obseg dodatkov, ki sodijo v komplet. Tudi zato je osnovnega mogoče dobiti za manj kot 45€. Ta poleg naslednjega na lestnici ponuja 700W motor, kovinsko nogo in rezila ActivFlow. Gre za mešalnika Tefal Slim force, ki imata poleg turbo hitrosti le eno hitrost mešanja.

Tefal je svojim paličnim mešalnikom namenil ergonomsko, rokam lepo prilegajočo se obliko, zaradi katere je delo z njimi preprosto, predvsem pa varno. Pri upravljanju ni težav, rokovanje z nastavki pa je enostavno.

Palični mešalnik Tefal Infinity forceMešalniki Tefal Infinity force so na voljo z različnimi dodatki, od katerih je odvisna tudi cena seta. V osnovi se Slim in Infinity razlikujeta po barvi. Bolj važna in pri uporabi opazna razlika pa je ta, da Infinity poleg turbo hitrosti ponuja še možnost izbire kar dvajsetih nastavitev hitrosti delovanja. Najboljši poleg ostalih dodatkov ponuja še nastavek za majonezo in se z njim dejansko loči od ostalih.

Majoneza in omake

Palični mešalnik Tefal Infinity forcePriprava majoneze je z nastavkom, ki ga ponuja palični mešalnik Tefal Infinity force dejansko enostavna. Patentirani nastavek skupaj z njemu namenjeno posodo dobimo v kompletu pri najdražjem mešalniku, poleg metlice, sekljalnika, osnovne posode in knjižice z recepti. V spodnjem posnetku si lahko ogledate postopek izdelave majoneze. Tisti, ki smo jo že delali doma, smo bili posebej pozorni na to, da je vse sestavine mogoče vliti v posodo še pred mešanjem, majoneza pa vseeno »rata« trda in kompaktna. Palični mešalnik Tefal Infinity force

Poleg majonez je s tem nastavkom mogoče odpreti pot domišljiji in tako zmešanim sestavinam dodajati druge po svojem izboru in okusu, ali pa se ležerno prepustiti receptom iz knjižice in preveriti ali se avtorjevi okusi ujemajo z našimi.


Palični mešalnik Tefal Infiny Force HB866 ima 700W motor in patentiran nastavek za majonezo, s katerim je priprava majoneze in omak v kuhinji enostavna.

Palični mešalnik,Tefal Infiny Force,HB866,majoneza,kuhinja,patent 

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.