Polžev sok

Pripravimo si hranljiv in okusen sok

Polžasti sokovnik Philips HR1880Philipsov sokovnik HR1880 s polžastim vijakom iz sadja ali zelenjave počasi iztisne tekočino tudi če je te zelo malo. To je izredno pomembno, ko gre za sočenje zelenjave in zelenjavi podobnih sestavin, ki bi običajne sokovnike le umazale. Sočenje prek polžastega vijaka pa ima še eno prednost. Tak postopek zaradi učinkovitosti in nizke temperature ohrani več encimov, mineralov in vitaminov.
Polžasti sokovnik Philips HR1880
Trenje je tisto, ki ob pripravi soka v običajnem sokovniku povzroča segrevanje. Zato je, ko pripravljamo sok pomembno, da s prehitrim stiskanjem zaradi trenja in toplote ne uničimo vitaminov. Philipsov sokovnik HR1880 s polžastim vijakom dela sok, ki ob stiskanju ohrani hranljive snovi, saj iz vlaken iztiska tekočino počasi in nežno, ker je ne melje, seklja ali riba. Vlakna se zato ne trgajo, tekočina pa ne segreva. Sok ohrani encime, minerale in vitamine.

Primeren za vse sokove

Polžasti sokovnik Philips HR1880Bojazen, da bi bila tehnologija polža neprimerna za mehko sadje je odveč. Grozdje, paradižnik ali granatno jabolko se v sokovniku odlično znajdejo in sok je tak, kot pričakujemo. Polž je torej prednost, ki zahvaljujoč zmogljivemu motorju, omogoča izvleček soka tudi iz trdega sadja ali zelenjave, kot sta korenje in repica. Tako si lahko z njim sproti izmislimo neštete kombinacije za pripravo sokov. Preprosto pokukamo v košaro s sadjem in zelenjavo ali hladilnik, lahko pa tudi na vrt in pripravimo sočen, zdrav in hranljiv sok. Ali bo bolj tekoč ali gost je odvisno od sestavin, ki se jih ščasoma navadimo nizati v takem razmerju, kot nam je najbolj všeč, v pomoč pri tem pa sta nam tudi dve siti. Eno sito je grobo za bolj zgoščen sok, drugo pa fino, za redkejši sok brez ovojev in večjih delcev.

Preprosto zdravo

Polžasti sokovnik Philips HR1880Sokovnik ima vrč prostornine 1.5 litra, zato nam omogoča, da iztisnemo tudi večje količine soka brez prekinitev, ki bi jih potrebovali za menjavo posode. Tulec je zasnovan tako, da preprečuje kapljanje še po uporabi. Sicer pa je vzdrževanje sokovnika sila preprosto. Vse odstranljive dele pomivamo v pomivalnem stroju, medtem ko ohišje najraje obrišemo samo z vlažno krpo. Če to storimo takoj po sočenju, ne bo težav. Če pa se kapljice posušijo, boste morali vložiti več truda. Vsekakor vam priporočamo, da ne drgnete ali uporabljate močnih čistil. Posušen sok preprosto pokrijte z mokro krpico in po nekaj deset minutah bo ta, razmočena, brez težav odstopila, ko boste čez potegnili s krpo.

Trpežen motor, ki lahko nepretrgoma deluje do 30 minut, ne povzroča hrupa, zato ga lahko brez skrbi uporabljamo celo zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ne da bi s tem motili domačih ali sosedov. Sokovnik Philips HR1880 se prodaja po priporočeni maloprodajni ceni 249,99€.

Brez BPA

Bisphenol Aje snov, ki zaradi kemične strukture deluje estrogensko. To pomeni, da posnema ženski hormon estrogen in povzroča motnje v hormonskem sistemu, ker moti delovanje žlez z notranjim izločanjem. Pri večini izdelkov kemikalija nima vpliva, problematična pa je prisotnost bisfenola A v plastiki, če je v neposrednem stiku s hrano ali pijačo. Philips se lahko pohvali, da je polžasti sokovnih HR1880 naprava, ki je zasnovana z 0% BPA, torej povsem brez bispenola.

Zanimiva recepta 

Polžasti sokovnik Philips HR1880Elvis Parsley (300 ml)
2 srednji jabolki (Granny Smith)
5 listov belega zelja
1 velik šop peteršilja
1 cm ingverja
 
Celery Dion (300 ml)
3 stebla zelene
1 srednja kumara (olupljena)
2 srednji jabolki
1/2 limone - dodamo v sok na koncu
 
Oba sta bolj osvežilna, če jima dodamo dve kocki ledu in ju spjemo še sveža. Najbolje kar takoj.Najbolj zdravi sokovi se skrivajo v najmanj sočnih sestavinah, kot so na primer špinača, zelje, peteršilj in druge, ki jih moramo močno stisniti, zato sokovnik Philips HR1880 s polžastim vijakom pride vedno prav.
Polžasti sokovnik Philips HR1880 

polžasti sokovnih,philips,hr1880,sok,zelenjava,sadje,zdravje

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.