Pečenje z mize!

Kot na žaru, čeprav doma

Ob vročih poletnih dneh se lepo zapečene dobrote z žara priležejo v dobri družbi, vendar vsak nima prostora, ki bi ga lahko namenil klasičnemu vrtnemu žaru. Namizni žar Philips HDRešitev seveda obstaja, saj je za razvajanje prijateljev in družine z zares vrhunsko hrano z žara kar v stanovanju, na balkonu ali na vrtu, poskrbel tudi Philips. Namizna žara Philips HD4419/20 (2300 W) in Philips Avance HD6360/20 s steklenim pokrovom (2000 W) se lahko uporabljata kjerkoli je na voljo električni priključek. Drugih omejitev ni.

Odlično opremljena

Različne vrste hrane lahko pri različnih temperaturah pečemo na rebrasti in gladki površini, brez uporabe olja, saj je plošča prevlečena s premazom proti sprijemanju, ki jo lahko kasneje skupaj s pladnjem za odtekanje maščobe priročno operemo kar v pomivalnem stroju.

Namizni žar Philips HDOba sta opremljena z gladko in rebrasto ploščo za žar, da si hrano pripravimo čim bolj po svojem okusu. Gladka površina je namenjena hitremu praženju in peki manjših kosov hrane, na rebrasti površini pa hrana dobi značilen popečen videz, ki se mu ni mogoče upreti. Ker imata plošči prevleko proti sprijemanju, je vso hrano mogoče pripraviti popolnoma brez olja, s čimer ohranimo sočen in naraven okus. Temperaturo pečenja z nastavljivim termostatom  (70 °C do 230 °C) zlahka prilagajamo vrsti hrane, ki jo pripravljamo. Ta je zaradi velike moči segrevanja žarov hitro pripravljena, kar velja tudi za zamrznjeno. Ročaji pa pri tem venomer ostajajo hladni.

Za bolj zahtevne

Namizni žar Philips HD - dobroteZa užitkarje z več kulinarične žilice je prava izbira model namiznega žara Philips Avance HD6360/20 s steklenim pokrovom, ki omogoča tudi peko z vročo paro, kar zagotavlja še mehkeje pripravljeno hrano. Žar je opremljen tudi z vložkoma za aromo in dim, pri čemer prvi omogoča vstavljanje različnih zelišč ali vina za dodatno obogatitev okusa hrane, drugi pa pričara okus pristnega gorečega žara. Priročen podstavek pri tem modelu je namenjen tudi za peko z omakami, za rižote ali pripravo kot v voku.

Čiščenje?

Po končani peki težav s čiščenjem ni, saj odvečna maščoba pri obeh žarih že sproti odteka na notranji snemljivi pladenj, tako žar plošča kot pladenj za maščobo pa sta primerna za pomivanje v pomivalnem stroju. Zaradi priročnih dimenzij lahko žara pospravimo kar v kuhinjsko omarico, še bolj ergonomično možnost pa ponuja model HD4419/20, ki ga lahko hranimo tudi v pokončnem položaju.

Philipsovima namiznima žaroma je priložena knjižica z recepti, modelu HD4419/20 pa še lopatica za obračanje, mešanje in odstranjevanje hrane.

Priporočena maloprodajna cena za Philipsov model namiznega žara HD4419/20 je 79,99 EUR, za model Philips Avance HD6360/20 pa 119,99 €.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.