Res deluje?


TV Prodaja

Ste že kdaj kupili izdelke iz TV prodaje? Postopek je preprost. Potem ko ste na TV videli vaš ciljni izdelek pokličete na navedeno telefonsko številko in prijazna dekleta (glede na barvo glasu mislim, da so kar brhke mladenke) vas postopoma in natančno vodijo skozi postopek nakupa. Po krajšem kramljanju je naročilo oddano in Cleanmaxx 5v1 je že na poti. Odtlej smo le še pridno packali tla, da bi jih s paro lepo očistili. Vas zanima kako se je končalo?

Paket pride

Parni čistilnik Cleanmaxx - vsebina kompletaDrugi dan po naročilu je pozvonil poštar in nam proti plačilu predal naročeni paket. Takoj smo se lotili preverjanja vsebine. Kar nekaj je bilo tega in zanimivo je bilo preveriti ali lahko napravo sestavi kdorkoli, brez posebnih znanj in veščin. Torej odprli smo in na dan potegnili vse sestavne dele, nastavke, krpo, navodila in garancijski list. Na prvi pogled je veliko sestavnih delov. Dovolj ali preveč?


Puzzle

Največji del naprave je seveda osrednji, imenujmo ga generator pare. Ta je bele barve z zelenimi gumbi in prozornim rezervoarjem za vodo. Zasnovan je tako, da je rokovanje z njim možno na dva načina. Lahko ga držimo za ročaj in z nekaterimi nastavki čistimo manjše površine, lahko pa nanj nataknemo podaljšek ročaja in spodnji trikotnik za čiščenje tal. Tako nastane talni parni čistilnik.
Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - pred sestavljanjem 1 Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - pred sestavljanjem 2 Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - pred sestavljanjem 3

Sestavili smo ga torej tako, da smo na gornji del pritrdili ročaj, na spodnji pa trikotno površino (nastavek) za čiščenje tal. Oba imata sistem vzmetnega varovala, ki po sestavljanju poskrbi, da zadeva ostane speta in ne dovoli, da bi se spoji premikali.
Rezervoar za vodo smo napolnili in ga pritrdili. Tu je vredno zapisati, da je pokrov rezervoarja (čep po domače) sicer zelo zanesljivo zasnovan in gotovo ne bo puščal, vendar je zaradi tega tudi izredno trd za odpiranje in nevaren za ženske nohte. Nekaj pozornosti torej ne bo odveč. Sicer je njegova namestitev varna, o tem ali je vode dovolj ali ne pa priča svetloba v rezervoarju, ki se, ko vode zmanjka, obarva v rdeče. Ko je modra, čistimo.
Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - pritrjevanje talnega nastavka Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - rezervoar za vodo Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - polnjenje rezervoarja za vodo

Čiščenje

Najprej smo se spravili na umazana tla. Pred tem smo jih seveda temeljito posesali, saj čistilnik tla briše, večje umazanije (drobtine, »mucke«, smeti…) pa ne pobira, ker ni sesalec. Tla se verjetno najpogosteje čistijo in tudi njihova površina je v primerjavi z ostalimi v hiši največja. Naš Cleanmaxx smo priklopili in počakali, da se rdeča svetloba pod rezervoarjem vode obarva v modro. Prvič (ko je naprava še nova) je bilo čakanje kar dolgo, se je pa po prvi uporabi ta čas krepko skrajšal in tako zdaj traja le nekaj sekund.

Para je začela uhajati prek šobe, ki se nahaja pod mikrovlakni in tla pod čistilnikom so že bila vlažna. Pričeli smo z brisanjem. Tkanina iz mikrovlaken, ki je namenjena brisanju tal, je učinkovita. Neverjetno je, koliko umazanije je sposobna zadržati v sebi. Večkratna raba je pokazala, da lahko z eno krpo očistimo 40 do 50 m2 povprečno umazanih tal. Umazanijo krpa lepo pobira in zadržuje v sebi. Odstrani tudi bolj trdovratne packe, pri čemer je pri zasušenih potrebno večkrat potegniti in vztrajati dokler ne izginejo.
Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - pripravljen za čiščenje Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - nameščanje čistilne krpe Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - nameščanje rezervoarja z vodo


Čiščenje je enostavno, saj krpe ni potrebno prati ali namakati v kakšno vedro. Nekoliko nerodno nam je lahko le zaradi priklopne električne vrvice, ki bi morala biti daljša, saj jo je potrebno velikokrat prestaviti v drugo vtičnico, da bi dosegli vse površine v stanovanju. Praviloma doseg zadošča za en prostor (dolžina vrvice je skoraj 5 m), kar pa je seveda odvisno tudi od tega kje je vtičnica, ki jo uporabljamo.

Kdo bi si mislil, da je mogoče s parnim čistilnikom očistiti tla brez čistila ali odstraniti vodni kamen brez agresivnih kemičnih sredstev? Kot kaže gre, saj je Cleanmaxx odstranil praktično vse kar je bilo umazanije, tla pa so se zaradi pare posušila veliko hitreje, kot bi se sicer z navadnim mokrim čiščenjem.

Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - nameščanje ročajaIn kako smo zadovoljni s čiščenjem? Če uporabimo lestvico od 1 do 10, bi mu pripisali oceno 8. Motili sta nas predvsem dve zadevi. Najprej prej omenjena nekoliko prekratka priključna vrvica, nekoliko bolj pa dejstvo, da v pravih kotih (90°) ostaja nekaj umazanije, saj zaradi zaobljenih robov čistilnik ne seže čisto do konca.

Slednje rešimo tako, da s krpo ali papirnato brisačo potem, ko smo očistili večje površine, obrišemo še kotičke. Enako storimo če so tla res zelo umazana in nam kje po brisanju ostane sled. Ta se enostavno odstrani, saj ni več prilepljena, ker jo je para povsem ločila od podlage.

Veliko opreme

Cleanmaxx ima veliko opreme in nastavkov. Prvi med njimi je bel trikotni dodatek za preproge, ki omogoča, da z njim očistimo tudi preproge in talne površine, po katerih običajen nastavek ne drsi. Z nastavkom je delo veliko lažje, preproge pa osvežene. Pred tem jih je seveda potrebno temeljito posesati, saj Cleanmaxx odstrani le umazanijo, delcev nikakor ne.

S krpo iz mikrovlaken, ki je namenjena čiščenju oblačil, lahko nežno odstranimo madeže iz zaves in drugih tkanin. To kar gre, vendar ne pričakujte preveč, saj je treba prave madeže oprati. Seveda pa je nastavek zelo uporaben za osveževanje, saj s pomočjo pare tkaninam da lepši videz in odstrani neprijetne vonjave.
Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - generator pare in talna krpa Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - nameščanje nastavka za čiščenje tkanin Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - čiščenje odtoka


Med nastavki, ki jih prinaša Cleanmaxx je tudi nekaj manjših, ki jih uporabljamo za čiščenje drugih površin. Z njimi naj bi odstranjevali vodni kamen in trdovratnejšo umazanijo. Seveda smo preizkusili tudi to funkcijo in ugotavljamo, da je uporabna, vendar z nekaterimi omejitvami. Predvsem pri trdovratnejši umazaniji in vodnem kamnu je delo manj uspešno, kot bi pričakovali. Umazanija, ki jo sicer odstranimo s kemikalijami, gre s paro lepo stran, medtem ko je trdovratnejši (debelejši) kamen vseeno močnejši in ostaja tam, kjer je.
Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - nameščanje ročaja Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - nameščanje šobe Parni čistilnik Cleanmaxx 5v1 - talni nastavek

Bi ga kupili?

Res je, mimo tega ne moremo, da Cleanmaxx obljublja več, kot v resnici prinaša. Čiščenje ni tako čudežno, kot bi pričakovali po ogledu reklame. Pa vendar je res tudi, da se ob nakupu pralnega praška tudi zavedamo, da ne bo odstranil prav vseh madežev. To je torej tudi problem dodobnega oglaševanja.

Ali bi ga (Cleanmaxx) kupili je torej vprašanje, na katerega moramo pogledati nekoliko širše. Med nekajtedensko uporabo smo ugotovili, da je odličen za redno čiščenje tal, saj tla povprečnega stanovanja z njim očistimo v dobrih desetih minutah. Tla so suha skoraj takoj, po čiščenju pa operemo le krpo. Nobenega vedra, nobenih čistil torej. Zagotovo je to prednost.
V veliko pomoč nam je lahko tudi pri čiščenju okenskih stekel in drugih površin, kjer večino umazanije »stopimo« s paro in jo nato le obrišemo.Seveda pa je res tudi, da z njim ne bomo delali čudežev, zato ga jemljimo predvsem kot praktičen pripomoček, ki nekoliko spremeni navade čiščenja, ponudi ekološko dimenzijo (brez čistil) in zasede malo prostora. Vsekakor pa priporočamo, da ob nakupu naročite dodatno krpo.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.