Z zdravjem v službo?Vsakodnevna skrb za zdravje

V novi dan z Russell Hobbs Mix&Go smoothie makerjemFilozofija zdravega življenja je danes vse bolj v trendu in skoraj ni medija, ki na tak ali drugačen način nebi obdelal tega področja. Vsekakor je tudi to pripomoglo k dejstvu, da je zdrava prehrana postala del naše podzavesti in povsem naravno je že, da se sleherni med nami počuti nekoliko »kriv«, če ne skrbi zato, da izkoristi sveže sezonske sadeže, ki nam jih ponuja tržišče. Zagrabiti vsaj del zdravja, ki se skriva v svežem sadju in zelenjavi je "in". Potrebno je le še poiskati način, ki bo omogočal, da tudi tisti med nami, ki nimamo prave volje ali dovolj časa, izkoristimo to priložnost. Morda ravno zato mnoge diete prisegajo na zdrave, sveže, preproste in hitro pripravljene smutije. Preizkusili smo enega priročnejših aparatov, ki omogoča celo, da zdrave napitke zmešamo in jih v isti posodi nesemo s seboj. Tudi v službo. To je Russell Hobbs Mix & Go.

Zakaj je drugačen

Je že tako, če nam zmanjkuje časa, a imamo vseeno radi zdrave jutranje napitke, je ravno Russell Hobbs Mix & Go odlična rešitev. Gre za mešalnik, ki smuti meša v dveh stekleničkah iz katerih s preprostim privijanjem pokrovčka na hitro naredimo posodo, s katero zdravo vsebino odnesemo s seboj. Mix & Go je primeren predvsem za tiste, ki delujejo dinamično in hitro. Tiste, ki zdrav napitek jemljejo s seboj in si tekoče zdravje privoščijo tudi izven domačih sten.
Embalaža Russell Hobbs Mix&Go Sadje vabi že na embalaži Russell Hobbs smoothie maker-ja

Res je, da Russel Hobbsov Mix & Go ne počne nič drugega kot njegova konkurenca, vendar to »zapakira« in nas reši težav z izbiro posodic ali stekleničk ter nam tako prihrani čas, pa tudi prostor v omarah. Russell Hobbs Mix & Go sadje obdeluje tako, kot to počnejo mikserji, blenderji in smoothie makerji, kar so v bistvu samo različna, tudi modna imena za aparate, ki v resnici počenjajo iste stvari. Pa vendar, poglejmo ga podrobneje in preverimo, če je njegova prednost le prenosna posoda ali morda tudi kaj drugega, seveda pa tudi ali vsebino obdeluje tako kot bi jo tak strojček moral.
Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si

Nakup

Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - v kompletu je vseRazlogov za nakup je kar nekaj. Med njimi najdemo tudi privlačno in praktično obliko, pa seveda dostopno ceno. Ta je, glede na krajše medmrežno poizvedovanje in v odvisnosti od trgovca, dobrih 30€. Povsem sprejemljivo za komplet, ki ga prejmemo ob nakupu in je v bistvu popoln. Sestavljajo ga osnovna enota, dve posodi, element z vrtljivim nožem in dva pokrovčka, ki posodi spremenita v prenosni ter seveda navodila.

Videz

Barvna kombinacija je zanimiva in pritegne. Na svetleče belem podstavku je namreč ohišje z zelenimi detajli. Posodi sta različnih barv, ena je prozorna, ena pa mlečno zelena, obe dovolj bistri, da je videti skozi. Pokrovčki in nastavek z noži so bele barve. Seveda pa barve niti niso tako pomembne, saj delo v resnici opravi 400W motor, ki vrti nerjavna rezila, s katerimi naj bi lahko zdrobili celo led.

Zakaj bi mleli led

Res je, zakaj bi mleli led? No, pa poglejmo zakaj. Recimo, da včasih nimamo pravega sadja ali pa si ga nekaj pripravimo »na zalogo« tako, da ga zmrznemo. Lepo očiščenega, opranega in narezanega na primerne koščke. Na primer jagode, marelice, češnje, borovnice ali kaj drugega. V takem primeru zadošča, če v posodo damo zmrznjeno sadje in ga prelijemo z vodo ali jogurtom. Počakamo minutko, dovolj, da ledeni prijem zamrzovalnika popusti in že lahko poženemo naš Russell Hobbs Mix & Go. Napitek je pripravljen. Postopek smo preizkusili kar nekajkrat in deluje, na rezilih pa ni nikakršnih poškodb ali znakov popuščanja.
Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - pogonska enota 400W Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - večje kose je potrebno narezati

Koliko soka?Russell Hobbs Mix & Go je na našem testu kar 30 dni, najmanj enkrat dnevno zavrtel dve polni posodici. Ena je pošla že za zajtrk, druga pa šele v službi, za zdravo malico. Napitke smo delali iz različnih sestavin. Najpogosteje so se med njimi znašle jagode, banane, borovnice, ananas, korenček, marelice, jabolka, hruške, lubenica, kumare, različni oreščki, breskve, ingver in drugo sadje, ki smo ga poiskali doma, pri starših ali na tržnici.
Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - trpežno rezilo Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - pred obdelavo

Russell Hobbs Mix & Go vsebino obdela tako, kot od take naprave pričakujemo. Pravzaprav nas je s tako imenovano granulacijo kar presenetil. Koščki, ki običajno ostanejo moteči (kivi, jagode, oreščki), so se v Russell Hobbs Mix & Go zmanjšali do te mere, da celo otrok niso zmotili, čeprav jih je bilo še vedno mogoče zaznati.V času testa se to ni spremenilo in kvaliteta napitka je bila zadnji dan enaka prvemu, kar potrjuje, da je vrtljivi nož res kvaliteten in obstojen.
Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - posodo vstavimo v enoto Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - pritisk za zagon

Uporaba je enostavna

Russell Hobbs Mix & Go je priročen, njegova uporaba pa enostavna. Ker je v primerjavi z nekaterimi majhen, ne potrebuje veliko prostora in ga je mogoče pospraviti tudi v običajne omare. Seveda svetujemo, da aparatu najdete prostor na pultu, saj ga boste tako lahko uporabljali res vsak dan. Mi smo v testnem obdobju običajni zajtrk nadomestili z napitki, kar se je izkazalo kot prava izbira, saj je tudi splošno počutje napredovalo. 
Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - vsebina se zavrti Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - napitek je pripravljen

Posodici, ki ju dobimo v kompletu sta plastični. Njuna velikost je 600ml. Mnenja smo, da je Russell Hobbs Mix & Go zaradi tega primeren za par ali posameznike, saj družinske količine ne zmore. No, lahko, samo več dela je, saj bi morali sestavine večkrat mleti.  Plastika iz katere sta narejeni posodici je kvalitetna in se tudi po naši 30 dnevni uporabi ni obarvala ali poškodovala, čeprav smo vanje dajali različne sestavine in ju prali v pomivalnem stroju z ostalo posodo. Bojazen, da se kasneje obarvata ali pridobita vonj po plastiki sicer ostaja, vendar sta se obe v tej fazi testa odlično izkazali.  
Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - nameščanje potovalnega pokrovčka Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si

Zamaška, ki posodi spremenita v potovalni, sta na prvi vtis ergonomične oblike, v resnici pa je rokovanje z njima nekoliko težje, kot bi pričakovali. Predvsem je treba paziti na daljše nohte, saj razumete. Pitje ni ovirano, z izjemo tistega, ko gre za zelo goste pripravke, vendar se na to hitro privadimo in če dvignemo odstotek tekočega dela napitka, je težava mimo.
Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - korenček Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - več sadja pomeni več zdravja

Varnost, priročnost

Da je uporaba Russell Hobbs Mix & Go enostavna so potrdili tudi otroci, medtem ko so starši ugotovili, da bi težko prišlo do situacije, kjer se lahko zgodi kaj neprijetnega. V skrajnem bi lahko nepazljivo pritrjeno rezilo na posodo med delovanjem umazalo zidove. A celo to je skoraj nemogoče.
Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - rokovanje je enostavno Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - pulzno ali neprekinjeno delovanje

Med odlike, ki jih ima Russell Hobbs Mix & Go gre gotovo zapisati hrupnost, oziroma odsotnost hrupa. Ali kot je zapisal eden od testnikov, »delaš smuti, misliš drugo, ker je skoraj neslišen«. Seveda je to odvisno od vsebine. Zmrznjene jagode denimo ne omogočajo prav tihega miksanja.
Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - najbolj primerno za dva Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - zmiksano

Varni in priročni rabi Russell Hobbs Mix & Go pripomore že s tem, da je stabilen, to pa zato, ker ima gumijaste nožice, ki ne dovolijo drsenja po podlagi. Priključna vrvica je dovolj dolga, da ne omejuje, obenem pa ne ovira, če je vtičnica blizu kraja, kjer Russell Hobbs Mix & Go uporabljamo.
Test Russell Hobbs Mix&Go na DelajZame.si - napitka hitro zmanjka
Postopek bi lahko opisali z nekaj besedami, recimo: »napolniš, zapreš, vstaviš v enoto, pritisneš«. Tako pač je, saj je Russell Hobbs Mix & Go brez stikal in omogoča neprekinjeno in pulzno delovanje zgolj s pritiskom posodice navzdol. Med delovanjem vrtinec povleče do rezila tudi lažje stvari. Je to zaradi posode, vrtljajev ali zakonov fizike? Saj ni važno, pomembno je, da Russell Hobbs Mix & Go vsebino brez izjem spremeni v napitek.

Preizkusili smo mešalnik Russell Hobbs Mix & Go, ki zmeša smuti v steklenički, na katero privijemo pokrovček z ustnikom in se z njo odpravimo na pot.Russell Hobbs,smuti,smoothie,dieta,preizkusili smo,Mix&Go,test

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.