Novo v starem

Osvetliti in ne škoditi

Royal Philips Electronics je v sklopu prenove nizozemskega muzeja Rijksmuseum poskrbel za prenovo celotnega sistema razsvetljave. Nova osvetlitev s 775.000 svetili LED obsega več kot 9.500 kvadratnih metrov površin muzeja: atriji, trgovino, restavracijo, fasado, vrt in 7.500 umetniških del v galerijskih sobanah, s čimer je Rijksmuseum postal tudi največji galerijski prostor, ki je v celoti osvetljen z razsvetljavo LED. Glavni izziv Philipsa pri napeljavi nove razsvetljave je bil ustvariti nepozabno izkušnjo obiskovalcev muzeja in hkrati poskrbeti za ohranitev razstavljenih umetnin.

Naravna svetloba

Philips v amsterdamskem RijksmuseumPhilips je v muzej namestil napredno muzejsko razsvetljavo LED z naravno belo svetlobo, ki ustvarja učinke in vizualne kontraste tako, da tesno posnemajo barvno reprodukcijo naravne svetlobe. To omogoča, da si obiskovalci umetnine ogledajo ob najbolj optimalni svetlobi, ki poudari celoten spekter odtenkov in drugih podrobnosti, ki jih je avtor dela želel poudariti.

Da bi obiskovalci doživeli zares pristno izkušnjo razstavljenih umetnin, je Philips s posebnim sistemom upravljanja nove razsvetljave, ki ga zaposleni v muzeju lahko preprosto spreminjajo prek iPada in mobilne aplikacije, poskrbel tudi za individualno prilagoditev razsvetljave vsake razstavljene umetnine. Tako pri umetninah z debelejšimi sloji barve, kakršna so Rembrandtova dela, hitreje in lažje opazijo barvne kontraste in prehode.

Varčno in brez segrevanja

Ena izmed odlik novega Philipsovega sistema razsvetljave LED v muzeju pa je tudi nizka vrednost sproščanja toplote in odsotnost žarkov UV, kar zagotavlja boljšo zaščito razstavljenih del.  Po besedah Tima Zeedijka, vodje razstav v muzeju Rijksmuseum, pa je prednost Philipsove muzejske razsvetljave LED tudi izjemno dolga življenjska doba in posledično tudi nižji vzdrževalni stroški, kot v primerjavi s halogenskimi sistemi razsvetljave, ki so navadno uporabljeni v muzejih.

Philips ima tudi svoj muzej

Odprtje Philipsovega muzeja Eidhoven - nizozemska kraljica Beatrix in Frans van Houten Philips CEOPhilips pa je 5. aprila v nizozemskem Eindhovnu odprl tudi Philipsov muzej, v katerem je  predstavljen več kot 120-letni razvoj podjetja ter številne inovacije in mejniki s področja osebne nege, zabavne elektronike, razsvetljave in medicinskih naprav. Novi muzej, ki je nameščen v stari tovarni, kjer je leta 1981 Gerard Philips izdelal svojo prvo žarnico z žarilno nitko, sta otvorila nizozemska kraljica Beatrix in Frans van Houten, izvršni direktor Royal Philips Electronics.

  

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.