Mraz v gelu


Electrolux Bio Robot RefrigeratorElectrolux Bio Robot hladilnik, oziroma uradno "Bio Robot Refrigerator", je koncept, ki je med strokovno javnostjo povzročil pravi cunami. Gre za koncept, v katerem Bio Robot hladi biopolimerni gel z luminiscenco. Ta je nelepljiv in obdaja živilo, ko ga uporabnik porine vanj, kot bi ga potunkal v vodo. Živilo tako ostane povsem samostojno, v svoji "celici", ki se ne navzema vonjev drugih živil, kakor tudi ne oddaja svojega.

Hladilnik pa ni zanimiv le zaradi gela, izreden je tudi zato, ker nima vrat, polic in drugih klasičnih elementov hladilnika. Oblikovno je tako zelo hvaležen in omogoča prilagajanje prostoru, uporabniku in drugim zahtevam. Lahko je visok, nizek, širok ali ozek, ne glede na to se živila v njem posamično hladijo in po zaslugi robota ohranjajo svoje optimalno stanje.

Electrolux Bio Robot RefrigeratorIn kako deluje: preoblikovanje nevidnega infrardečega sevanja v vidno svetlobo. Z drugimi besedami, hladi z absorpcijo toplotne energije in jo izžarevajo v različnem območju valovnih dolžin. Hlajenje tako postane postopek, ki ne zahteva porabe energije.

Živila so naložena v gelu, njegova močna površinska napetost pa omogoča tvorbo ločenih kapsul za vsako živilo posebej. Tako je mogoče zapolniti hladilnik do 90% zmogljivosti, medtem ko so vsi izdelki še vedno povsem na voljo, brez mešanja vonjav. Tudi okusi se tako ne spreminjajo in celo mesa ni več potrebno zamrzniti, da bi ostalo sveže in primerno za uporabo.

Electrolux Bio Robot RefrigeratorTak hladilnik potrebuje nekajkrat manj prostora od svojih zastarelih predhodnikov, vgrajuje se lahko vertikalno in horizontalno in celo - ne boste verjeli - na strop, če ni težnosti (za vsak slučaj, če bomo kdaj bivali v vesolju). Nobene potrebe ni, da bi zagotavljali prostor za odpiranje vrat, saj jih ni, ravno tako pa tega hladilnika ni potrebno prati in kar je najpomembnejše, porabi manj električne energije. Škoda je le, da ga še ne najdete med ostalimi v vaši priljubljeni prodajalni. Ali ga bomo lahko kupili in kdaj je torej vprašanje časa. Ali nam je všeč pa ni več vprašanje, saj smo prepričani, da bi večina med nami z veseljem tako hladila svojo hrano, kajne?


Nekaj podobnih inovacij Electroluxa...

 

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.