Mali tridesetkratnik


Sony Cyber-shot™ HX50 deluje zanesljivo in izpopolnjuje vsak prizor z barvo, podrobnostmi in razločnostjo, tudi pri uporabi zmogljivega optičnega zoom-a. Senzor z 20,4 milijona slikovnih pik in vgrajeni stabilizator zagotavljata živahne fotografije ter videoposnetke v polni visoki ločljivosti, tudi ko ste daleč od objekta. Pri Sonyju pravijo, da je to najmanjši in najlažji digitalni kompaktni fotoaparat, ki vsebuje impresiven 30-kratni optični zoom.

Čeprav je ideja, da se lahko povsem zanesete na vaš pametni telefon, privlačna, model HX50 ponuja številne razloge za vlaganje v ta namenski žepni fotoaparat. Obsežne možnosti povečave omogočajo uporabnikom več fleksibilnosti pri izbiri snemalnega položaja, medtem ko optični stabilizator slike Optical SteadyShot, ki odpravlja tresljaje pri snemanju, zagotavlja popolno kakovost fotografije. Odslej HX50 tudi pri 30-kratnem zoom-u ponuja stabilizacijo fotografije, ki je dvakrat bolj učinkovita kot pri Cyber-shot™ HX200V.

HX50 je opremljen s CMOS-senzorjem Exmor R™ s 20,4 milijona slikovnih pik in procesorjem BIONZ, zato ponuja visoko ločljivost in kakovost fotografije tudi pri fotografiranju v šibki svetlobi. Fotoaparat deluje dvakrat hitreje kot Cyber-shot™ HX200V pri polni visoki povečavi, njegova visoka hitrost samodejnega ostrenja pa zajame tudi najbolj bežne trenutke.

Praktičnost aparata občutno poveča vgrajeni vmesnik Wi-Fi, ki dodatno omogoča, da s svojimi prijatelji in družino delite najboljše posnetke na hiter in enostaven brezžični način.  

Tistim z več fotografskega znanja so na voljo opcije nastavitve uravnavanje svetlobe ter opcije drugih ročnih slikovnih nastavitev, kot so P/A/S/M načini. Fotoaparat je opremljen z Multi Interface opcijo, ki se uporablja kot vmesnik za elektronsko stikalo, bliskavico ali mikrofon za boljšo zvočno kakovost videoposnetkov – popolno ujemanje z visoko kakovostjo snemanja videoposnetkov v polni visoki ločljivosti (50p). Dodatek je Multi Terminal za uporabo daljinskega upravljalnika, zelo uporabnega pri fotografiranju podrobnosti od blizu in snemanju.

Vzdržljivost baterije bo ključnega pomena predvsem med potovanji. Litij-ionska baterija tipa X v Cyber-shot™ HX50 je manjša od svojih predhodnic, a kljub temu omogoča tudi do 400 fotografij le z enim polnjenjem.

S pomočjo optičnega stabilizatorja slik Optical SteadyShot (Active Mode), ki odpravlja tresljaje pri snemanju, fotoaparat zajame čudovite videoposnetke v polni visoki ločljivosti tudi, ko se premikate. Fotoaparat podpira tehnologijo »TRILUMINOS Colour«, ki omogoča uživanje v bogatih, živahnih barvah posnetka na televizorju Sony BRAVIA s podporo za »TRILUMINOS Display«.

HX50 ponuja dodatno devet različnih učinkov, ki omogočajo eksperimentiranje in ustvarjanje v povsem novih dimenzijah. Funkcija Intelligent Sweep Panorama mode omogoča tri učinke fotografij, štiri različne opcije pa so na voljo za posebne učinke video posnetkov.  

HX50 bo v Sloveniji na voljo od konca maja 2013.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.