Galaxy S4 Active

Samsung Galaxy S4 ActiveSamsung je za 20. julij napovedal prihod pametnega telefona Galaxy S4 Active. Namenjen je zahtevnemu in aktivnemu uporabniku, ki se rad poda tudi na najbolj neizprosne gorske ali najbolj divje rečne poti, ob tem pa želi ostati povezan.

»Galaxy S4 Active je najnovejši član družine Galaxy. Razvili smo ga nalašč za aktivne uporabnike, ki obožujejo gibanje na prostem,« je izjavil J. K. Shin, predsednik in generalni direktor IT in mobilnih komunikacij v Samsung Electronics. »Samsung je inovativne lastnosti osnovnega modela Galaxy S4 nadgradil z zaščitno opremo, zaradi katere je Galaxy S4 Active naprava, ki je brez težav kos izzivom na prostem in vremenskim dejavnikom, saj je bila narejena za uporabnike s pustolovskim duhom.«

Maksimalna odpornost

Samsung Galaxy S4 Active je bil zasnovan za zahteve aktivnega uporabnika, ki se med svojimi podvigi ne želi odpovedati povezanosti z zunanjim svetom. Pohvali se lahko s certifikatom IP67, kar pomeni, da je zaščiten pred vdorom tujkov oz. odporen na vodo in prah, zato ga ne boste puščali doma. Z njim se boste lahko odpravili tudi na dolg dan na plaži ali pohod po prašnih poteh.

Samsung Galaxy S4 ActivePopolnoma zaprto ohišje zadržuje prašne delce in telefon ščiti pred vdorom vode, tudi če je telefon potopljen en meter pod vodno gladino do 30 minut. Nadgradnja je vodotesni vhod za slušalke, s katerim boste telefon lahko uporabljali v bolj neprizanesljivih okoljih. Ne glede na to, ali poskušate ujeti napet trenutek med raftingom na brzicah ali posneti hudomušno fotografijo v bazenu pod vodo, vam edinstven ustroj naprave omogoča, da bodo vsi posebni trenutki ubežali pozabi, kar pa ni bilo mogoče pri običajnih pametnih telefonih.     

Odkrivajte dlje

Aktivnosti na prostem zahtevajo veliko energije, Galaxy S4 Active pa zagotavlja dolgotrajno uporabo in visoko zmogljivost.
Opremljen je s štirijedrnim procesorjem s frekvenco 1,9 gigahercev in z baterijo zmogljivosti 2.600 miliamperskih ur, zato je brez težav kos najbolj zahtevnim nalogam. Igranje igric ali gledanje videoposnetkov je pravi užitek, za kar poskrbi 5-palčni (12,7 cm) LCD zaslon s polno HD ločljivostjo. S funkcijo Glove Touch, ki omogoča, da zaslon na dotik upravljamo z rokavicami, tudi uporaba telefona v mrzlem vremenu več ne bo težava.

Zmogljiv fotoaparat z 8 megapikami omogoča, da ujamemo vse posebne trenutke in jih delimo z bližnjimi. Galaxy S4 Active se ponaša tudi z edinstvenim sistemom Aqua Mode, s katerim izboljšamo kakovost in ostrino podvodnih fotografij in videoposnetkov. Stranska tipka za nastavitev glasnosti se lahko uporablja kot tipka za zajem fotografij in videov, s tem pa uporabnikom omogoča takojšen zagon aplikacije in zajem posnetka. V slabo osvetljenih okoljih pri tem pomaga LED bliskavica, ki jo aktiviramo preprosto z dolgim pritiskom na tipko za glasnost.   

Bogata in polna življenjska izkušnja

Galaxy S4 Active ima vgrajen izvrsten vmesnik, zaradi katerega lahko na poti uporabljamo priljubljene funkcije telefona brez kakršnih koli zapletov. S Travel (Trip Advisor) uporabniku nudi pomoč pri potovanju, lokalne informacije in priporočila, s čimer bo celostna izkušnja v neznanem okolju veliko prijetnejša. Za premostitev jezikovnih preprek poskrbi storitev S Translator, ki takoj prevede govor v besedilo ali obratno, kar na potovanjih pride zelo prav, obenem pa omogoča prevode vaših elektronskih in kratkih sporočil.

Samsung Galaxy S4 ActiveVmesnik kamere omogoča zajem pomembnih trenutkov na preprost in inovativen način. Med priljubljenimi načini sta Drama Shot, ki naredi več posnetkov in jih združi v enega, ter Sound & Shot, ki fotografijo na edinstven način opremi z zvočnim posnetkom. S funkcijo Story Album lahko fotografije v trenutku zberete in urejate glede na čas in lokacijo posnetka ali posamezen dogodek ter ustvarite fotografski album kar na svojem telefonu. Funkcija Group Play omogoča preprosto deljenje vsebin z drugimi osebami in lažje prenašanje glasbe, fotografij, dokumentov in iger med različnimi napravami, vštevši z Galaxy S4, Galaxy S4 mini, Galaxy Mega 6.6 in Galaxy Mega 5.8.        

Funkcija Samsung Smart Pause na preprost način upravlja z zaslonom z optičnimi ukazi. Če med gledanjem videoposnetka pogledate stran, se bo ta ustavil in nadaljeval s predvajanjem, šele ko boste znova pogledali na zaslon, s tem pa naprava prihrani dragoceno energijo baterije. Funkcija Air View omogoča hiter predogled vsebine vaše elektronske pošte, tako da s prstom lebdite nad zaslonom, kar prihrani dragocen čas in prenos podatkov. Z Air Gesture lahko s preprostim mahanjem roke preskakujete med skladbami, brskate po spletnih straneh ali sprejmete dohodni klic. Tu je še S Health, s katerim lahko nadzirate svoje osebne zdravstvene podatke. Z dodatkom S Health Accessorylahko nadzirate svoj srčni utrip, telesno težo, spalni vzorec in druge osebne podatke, ki vam bodo pomagali pri vzpostavitvi ali ohranjanju zdravega življenjskega sloga.   Samsung Galaxy S4 Active

Vsebine in storitve

S storitvijo Samsung Hub lahko uporabniki dostopijo do glasbe, videoposnetkov, knjig, iger in izobraževalnih vsebin. Zaradi privlačnega vmesnika daje brskanje po raznovrstnih storitvah in vsebinah občutek, kot bi listali po reviji, obenem pa lahko z enim samim Samsungovim računom nakupujete vsebine in upravljate z njimi. Storitev WatchON vaš telefon prelevi v daljinski upravljalnik za televizor, digitalni sprejemnik ali DVD predvajalnik. Omogoča tudi brskanje po TV-vsebinah, saj se poveže z vašim ponudnikom digitalnih storitev s pomočjo Samsungovega sistema EPG (Electronic Program Guide), nato pa lahko predvajate filme, oddaje in naročate video na zahtevo. ChatON je edinstvena storitev, ki poveže več uporabnikov v skupinsko klepetalnico, ti pa si lahko tam izmenjujejo različne medijske vsebine, kot so glasba, slike in risbe.

Galaxy S4 Active bo naprodaj že to poletje, najprej v ZDA in na Švedskem. Na voljo bo v treh barvnih različicah: sivi (Urban Grey), modri (Dive Blue) in oranžni (Orange Flare), razpoložljivost pa bo odvisna od tržišča.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.