Gorenje + Berlin = IFA

Dinamično vzdušje, stičišče novih idej in navdihujočih inovacij

Gorenje IFA 2013 Berlin

Arhitekturni navdih za sejemski razstavni prostor, ki so ga oblikovali v Gorenje Design Studio, izvira iz ideje trga – dinamičnega središča, kjer se srečujemo, stičišča novih idej in navdihujočih inovacij.  Multimedijske vsebine, projicirane na zunanjo steno Gorenjevega razstavnega prostora, vabijo obiskovalce, da vstopijo v razstavni prostor in se pobliže seznanijo z zgodbo Gorenja in široko paleto izdelkov, predstavljenih na sejmu IFA.

Nove tehnologije, novi dizajni

Osrednji poudarek Gorenjevega razstavnega prostora je na novi generaciji hladilno-zamrzovalnih aparatov Gorenje ION generation z edinstveno adaptivno tehnologijo AdaptCool ter sistemom IonAir, ki podaljšuje svežino hrane, ter na revolucionarnem in večkrat nagrajenem indukcijskem kuhališču IQcook , ki velja za svetovno inovacijo in ga letos predstavljajo v kombinaciji s prototipom inteligentne nape IQhood.

 Gorenje IFA 2013 Classico collectionV Gorenjevi ponudbi na sejmu IFA bosta zagotovo pritegnili pozornost tudi premierno predstavljeni kolekciji aparatov; nova Gorenje Simplicity Collection (naslednica na trgih izjemno uspešne prve linije Simplicity izpred nekaj let), ki jo odlikujejo izbran dizajn, napredne adaptivne tehnologije ter »simple« upravljanje, ter Gorenje Classico Collection, ki s svojim retro izgledom predstavlja spoj klasične estetike in sodobnih tehnologij.

Ena najbolj priljubljenih Gorenjevih kolekcij doslej – Gorenje Ora-Ïto Collection – pa je odslej dopolnjena z novimi modeli 60 cm širokih samostojnih hladilnikov z najnovejšimi tehnologijami hlajenja in AdaptCool sistemom. Poseben prostor je znova rezerviran tudi za barvne aparate, še posebej hladilnike, pralne stroje ter sušilnike, ki so med potrošniki vse bolj priljubljeni. Nova generacija pralnih in sušilnih aparatov SensoCARE je tako na ogled v celotni barvni paleti, v kateri so poleg belih in črnih še aparati v rdeči, oranžni barvi ter v izgledu alux. Kot barvna novost je na sejmu v Berlinu predstavljen še novi retro hladilnik v odtenku nežne rumene barve, ki bo dopolnila obstoječo barvno paleto retro hladilnikov.

Nova generacija kombiniranih hladilno-zamrzovalnih aparatov ION Generation

ION Generation ION Generation

Nova generacija hladilno-zamrzovalnih aparatov ION Generation je ustvarjena v popolnem sožitju z naravo ter z mislijo na naše zdravje. Inovativna tehnologija IonAir izloči do 95 % mikroorganizmov in skupaj z naprednima funkcijama MultiFlow 360° ter NoFrost Plus poskrbi za idealno mikroklimo, v kateri je hrana dlje časa sveža in zdrava. AdaptCool je še ena napredna tehnologija, ki pripomore k daljši svežini hrane, saj hladilnik samodejno prilagaja svoje delovanje in tako preprečuje nezaželeno segrevanje zraka v notranjosti hladilnika ob odpiranju vrat. Poleg tega sistem AdaptCool optimira delovanje hladilnika in doprinaša k prihranku energije.

Kolekcija Simplicity

Posebej je izpostavljena oblikovno osvežena in tehnološko posodobljena kolekcija aparatov za kuhinjo in kopalnico Gorenje Simplicity, ki jo odlikujejo nadvse preprosto upravljanje, adaptivna tehnologija, sodoben dizajn in odlična vrednost. Kolekcija skladno oblikovanih aparatov prepoznavna po čistih linijah in minimalističnem oblikovanju, nagovarja vse, ki svoj življenjski prostor želijo urejati in oblikovati po svoje. Vse, ki na prvo mesto postavljajo svoj lastni izraz in slog ter za svoj dom izbirajo aparate, ki jih zlahka vključijo v želeno ureditev prostora in z njimi res zaživijo po svoje. Sporočilo kolekcije Gorenje Simplicity je namreč: »ni se vam treba prilagajati, aparati se prilagodijo vam«.

Aparati z naprednimi IQ-tehnologijami, ki jemljejo dih

ION Generation IQcook in IQhood

Po lanski premierni predstavitvi Gorenjevega revolucionarnega indukcijskega kuhališča IQcook, prvega kuhališča s IQ-senzorsko tehnologijo, ki omogoča energijsko in časovno optimizirane samodejne načine kuhanja, Gorenje zdaj predstavlja še prototip inteligentne nape IQhood. Senzorji, vgrajeni v novi napi, se povežejo s senzorji v kuhališču in sinhronizirajo delovanje obeh aparatov, tako da se napa prilagaja poteku kuhanja. Napa lahko deluje tako v samodejnem kot v običajnem, ročnem načinu. Ta izjemen aparat, ki se ponaša z vrhunsko tehnologijo, upravljanjem na dotik ter prefinjenim dizajnom, je na letošnjem sejmu IFA predstavljen kot prototip, kmalu pa bo na voljo tudi kupcem po vsem svetu.
Ko govorimo o novih tehnologijah, ne moremo mimo Gorenjeve pametne pečice HomeCHEF, ki jo je spletni portal MSN nedavno uvrstil med aparate nove generacije, ki jemljejo dih (Mind-blowing next-generation appliances). Pečica HomeCHEF, eden najbolj inovativnih in naprednih Gorenjevih kuhinjskih aparatov, je sedaj dodatno nadgrajena z novimi funkcijami in možnostmi delovanja. Novi modeli, predstavljeni na sejmu IFA 2013, se ponašajo z novim, izjemno energijsko učinkovitim sistemom UltraCoolDoor (UCD), ki med postopkom pečenja ohranja izjemno nizko temperaturo zunanjega dela vrat – celo pod 30 °C – in velja za enega najboljših na tržišču. Najnovejši modeli HomeCHEF so opremljeni tudi s sistemom za nežno zapiranje vrat GentleClose in funkcijo pirolitičnega čiščenja PyrolyseSupreme.

Uporabniku prilagojena nega perila z naprednimi aparati Gorenje SensoCare

Tudi najnovejši pralni stroji in sušilniki Gorenje SensoCare z inovativno tehnologijo SensorIQ so predstavljeni na letošnjem sejmu IFA. Novo generacijo pralnih strojev Gorenje odlikujeta uporabniku popolnoma prilagojena inovativna tehnologija za nego perila in sodoben izgled, ki z ergonomskim oblikovanjem poskrbi za udobno upravljanje. Nikakor pa ne gre prezreti nove generacije sušilnih strojev Gorenje z ionsko tehnologijo IonTech, ki skupaj z inovativnimi Gorenjevimi pralnimi stroji zagotavlja vrhunsko nego in mehkobo za vaše perilo in oblačila, brez likanja in neprijetne naelektrenosti. Modeli z vgrajeno toplotno črpalko in tehnologijo TwinAir perilo sušijo pri nižji in ves čas enakomerni temperaturi, zato lahko v sušilniku sušite tudi najnežnejše tkanine.

 Gorenje IFA 2013 barvni aparati

Blagovna znamka ASKO

IFA Berlin 2013 ASKO GorenjeSkupina Gorenje letos prvič predstavlja tudi premium znamko ASKO, pod katero ponuja visoko zmogljive kuhinjske aparate, aparate za nego perila ter profesionalne aparate. Proizvodi ASKO izpolnjujejo najvišja merila glede dizajna, funkcionalnosti, vzdržljivosti ter odnosa do okolja. Na sejmu IFA sta predstavljeni nova serija kuhinjskih aparatov in aparatov za nego perila ASKO Pro Series™ Kitchen & Laundry ter profesionalna serija aparatov ASKO, vključno z večjima profesionalnima pralnim strojem in sušilnikom.  

IFA Berlin 2013 ASKO GorenjeASKO Pro Series™ na sejmu IFA doživlja svoj premiero kot celoten nabor ekskluzivnih kuhinjskih aparatov ter aparatov za nego perila. Kolekcija se spogleduje z dediščino in duhom blagovne znamke ASKO – profesionalno, iz nerjavnega jekla. Med kuhinjskimi aparati pod to blagovno znamko najdete pečice z večjo kapaciteto ter ekskluzivne hladilno-zamrzovalne aparate dimenzij 200 x 75 centimetrov in kapaciteto skoraj 400 litrov. Med aparati za nego perila ASKO Pro Series™ najdemo prvi usklajeni par posebej velikega pralnega in sušilnega stroja s profesionalno konstrukcijo. Pralni stroj zmore v 80-litrskem bobnu oprati kar 11 kilogramov suhega perila, sušilnik pa v 145-litrskem bobnu posuši kar 10 kilogramov perila.

V profesionalni liniji ASKO sta tudi nov, večji profesionalni pralni stroj z 80-litrskim bobnom ter kapaciteto polnjenja 8 kilogramov ter sušilnik s prostornino bobna 145 litrov ter kapaciteto 8 kilogramov. Z novim sistemom odpiranja in zapiranja vrat ASKO Professional in rešitvijo SmartSeal™ je polnjenje in praznjenje stroja izjemno lahko. Profesionalne aparate za nego perila ASKO vsakodnevno uporabljajo v čistilnih podjetjih, kjer v njih perejo nastavke za čiščenje tal, v lepotnih salonih za pranje brisač, pa tudi v avtokampih ter celo na naftnih ploščadih.

IFA Berlin 2013 ASKO GorenjeProfesionalni pomivalni stroji ASKO se ponašajo s konstrukcijo iz nerjavnega jekla. Na voljo so tako modeli z industrijskimi košarami kot modeli s fleksibilnimi standardnimi košarami, oboje pa odlikujejo komponente iz kakovostnega nerjavnega jekla. Profesionalni pomivalni stroji ASKO so pripravljeni za priklop na zunanji sistem za doziranje dveh različnih kemikalij; so idealna rešitev za vrtce, domove upokojencev, šole, kot tudi manjše restavracije in kavarne ter javne ustanove ali pisarne.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.