Zabavna elektronika!

Play

Sony CES 2014 - BDV-N7200W»Play« lahko pomeni vse – igranje, uživanje v glasbi, spremljanje ali igranje športa - vse s pritiskom gumba 'play' na naši najljubši napravi. Play pomeni zabavo, pravi Mike Fasulo, direktor in COO Sony Electronics, ki dodaja še: »Naši novi produkti so zasnovani, da potrošnikom še okrepijo občutja in doživetje ob vseh tistih aktivnostih, ki so jih ti že vzljubili. Tako predstavljajo bistvo Sonyja, ki tehnologijo in emocije združuje z namenom zagotavljanja tiste edinstvene izkušnje, ki jo lahko prebudi le Sony.«

4K TV in TV vsebine v novi preobleki

Sony CES 2014 - TV X9000BSvet 4K vključuje zajemanje vsebine, produkcijo in užitek z novimi televizorji v različnih dimenzijah, s prvim 4K multimedijskim predvajalnikom, prenosom storitev ter potrošniško 4K video kamero.

Serija televizorjev Sony 4K Ultra HD BRAVIA je postala še številčnejša. Med modeli vodi 85'' X95. Sedaj predstavlja procesor X-tended Dynamic Range PRO z edinstvenim algoritmom svetlosti iz ozadja, s katerim dosega veliko širši dinamični razpon svetlobe pri najbolj svetlih odtenkih in globinah črnine. Družini 4K Ultra HD Bravia se pridružuje serija X9 s strukturo »Wedge«, ki prihrani na prostoru ne glede na to, ali televizor postavite na stojalo ali obesite na steno, ter izboljša učinkovitost z vgrajenimi zvočniki za bogatejši in polnejši zvok (woofer, tweeter in nizkotonec).

Sony CES 2014 - TV 65x9005bV letu 2014 imajo vsi modeli 4K BRAVIA televizorjev, skupaj z novimi modeli serije Sony 4K BRAVIA X85, vgrajen tudi Sony 4K 60P HEVC strojni dekoder, ki omogoča še lažje predvajanje 4K vsebin. Da bi lahko dostopali do več 4K vsebin, pa Sony sodeluje tudi s številnimi drugimi ponudniki, med drugim tudi s skupnostjo »500px« za fotografije, z YouTube in drugimi. Na sejmu je Sony napovedal še nadaljevanje svojega sodelovanja z Netflix, s čimer bo zagotovil še privlačnejšo ponudbo vsebin 4K na televizorjih BRAVIA.

Priročnejše zajemanje digitalnih vsebin

CES 2014 Sony - fotoaparat A5000

A5000 je najmanjši in najlažji digitalni fotoaparat na svetu z izmenljivimi objektivi in povezavo Wi-Fi. Brezzrcalni fotoaparat združuje vrhunsko kakovost posnetkov z možnostjo Wi-Fi povezave in tehnologije NFC ter je odlična izbira za tiste fotografske navdušence, ki si želijo majhen in priročen fotoaparat, kot tudi za fotografe »nameri in sproži«, ki si želijo vstopiti v svet resnejše fotografije z izmenljivimi objektivi.

CES 2014 Sony - kamera 4KSony 4K Handycam FDR-AX1 je približno 75-odstotkov manjša in 66-odstotkov lažja od prejšnjega modela, zato omogoča resnično udobno snemanje. Nova videokamera FDR-AX100E se ponaša s slikovnim CMOS-senzorjem z osvetlitvijo ozadja tipa 1 in slikovnim procesorjem BIONZ X za bolj kakovostno sliko tudi pri slabših svetlobnih pogojih. Širok premer objektiva ZEISS optimizira snemanje video posnetkov, CES 2014 Sony - kamera 4Kpovezavi Wi-Fi in NFC pa omogočata enostavno povezovanje z ostalimi pametnimi telefoni in tablicami. Videokamera omogoča tudi pretvorbo 4K vsebin.

Aktivna videokamera Sony Action Cam je dobila nadgradnjo, ki prinaša slikovni procesor BIONZ X, nov objektiv in slikovni senzor za občutno kakovostnejše video posnetke in višjo hitrost zajemanja počasnejših akcij. Novi HDR-AS100VR je vodoodporen na pljuske vode in ne potrebuje dodatnega ohišja. Sony CES 2014 - Action cam AS100VNova funkcija omogoča upravljanje do pet aktivnih videokamer s pomočjo upravljalnika »Live-View Remote« in istočasno snemanje za široko, 360-stopinjsko zajemanje slike.

Senzor »Head Tracker«, nameščen na ozadju naglavnega zaslona Sony HMZ-T3W, zaznava gibanje uporabnikove glave in spreminja gledanje iz leve na desno ali gor in dol. »Head Tracker« je tako kot nalašč za igranje igric, saj nas povsem potopi v igro in nam, glede na položaj naše glave, omogoči različen pogled.

Drugi nov Sony prototip, prav tako predstavljen na sejmu CES 2014, je »Tennis Sensor«. Ko ga namestimo na teniški lopar, lahko z njegovo pomočjo posnamemo in analiziramo svoj teniški udarec ter pridobimo informacije o hitrosti zamaha, vrtenju žogice in njeni hitrosti, kar si kasneje lahko ogledamo tudi na pametnem telefonu.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.