Moč slikovnih pik

Zaslonske tehnologije!

Sharp CES 2014 8K 3DSharp se je na mednarodnem sejmu CES 2014 predstavil s številnimi zaslonskimi tehnologijami z veliko slikovnimi pikami, prek katerih lahko doživimo vsako podrobnost z očarljivo razločnostjo. Sharp prvič v ZDA prikazuje 85'' 3D TV zaslon 8K brez uporabe očal v sodelovanju s Phillips in Dolby. S to novo tehnologijo lahko uporabniki uživajo v najbolj realističnih in poglobljenih 3D slikah, ki so bile kadarkoli prikazane brez očal.

"Vsi si želimo videti več. Več podrobnosti, več globine, več barv. Sharp bo na sejmu CES 2014 prikazal številne inovativne zaslonske tehnologije, ki bodo tlakovale pot v bodočnost visoke ločljivosti", je dejal Toshiyuki Osawa, izvršni direktor in predsednik družbe Sharp Electronics v ZDA. “Od 8K 3D brez očal, Quattron+, do IGZO bo Sharp predstavil visoko ločljive zaslonske možnosti, ki že danes revolucionirajo gledanje in ga bodo tudi v prihodnosti."

AQUOS Quattron+ (Q+) in linija velikih zaslonov AQUOS za leto 2014

Sharp CES 2014 8K 3DObsežna linija velikih zaslonov AQUOS za leto 2014 vsebuje štiri nove serije pametnih televizorjev AQUOS LED z diagonalo najmanj 60” z vrhunsko slikovno tehnologijo, npr. v televizorjih AQUOS Quattron+ (Q+), Full HD televizorjih z najvišjo razpoložljivo ločljivostjo na tržišču. Televizorji Q+ imajo vgrajeno tehnologijo "upscaling", ki izboljša kakovost slike, zato bomo gledali ostrejše in bolj žive slike. Pripravljeni so tudi na prihodnost - so edini televizorji Full HD, ki lahko predvajajo vsebino 4K za praktično UHD izkušnjo. Televizorji Q+ bodo na voljo v diagonalah zaslona 60”, 70” in 80”.

Sharp CES 2014 8K 3DSharp bo na novo predstavil tudi pametno TV platformo SmartCentral™. SmartCentral zajema vse popularne aplikacije in omogoča, da gledalci z enim iskanjem odkrijemo več z enega samega daljinskega upravljalnika. Z interaktivnim vodičem SmartCentral bomo lahko dostopali do kabelske in satelitske povezave ter storitev pretočnega predvajanja in jih preiskali po naslovu, žanru, času in popularnosti.

Z mobilno aplikacijo SmartCentral se bomo lahko gledalci prek pametnih telefonov in tabličnih računalnikov povezali s televizorji Sharp in iskali, odkrivali ter delili video posnetke, slike in glasbo, shranjeno na pametni napravi.

Sharp CES 2014 8K 3DPoleg serije Q+ bo Sharp na tržišče poslal celotno linijo velikozaslonskih pametnih televizorjev LED AQUOS, ki so popolni za vsako potrebo in vsak žep. Sharpov vrhunski model AQUOS 4K Ultra HD TV bo na voljo v posodobljenem razredu 70” in v 2014 še v 60” razredu. Serija Sharp AQUOS Quattron (Q), ki ponuja 33 odstotkov več podpikslov kot običajen HD z edinstveno dodatno rumeno slikovno piko, bo na voljo v velikosti zaslona 60'' in 70''. Serija Sharp AQUOS HD z zaslonom 1080p HD bo na voljo v razredih 60", 70", 80" in 90". V 2014 bo Sharp razširil tudi linijo manjših in srednje velikih izdelkov z razredi 32”, 39” in 48”.

8K 3D brez očal

V prihodnost bomo lahko s Sharpovim 3D zaslonom 8K velikosti 85” gledali tudi brez očal. V sodelovanju s Phillips in Dolby prinaša 3D izkušnja ultra visoke ločljivosti življenjske 3D slike brez očal.

8K

Sharp CES 2014 8K 3D4K danes, 8K jutri. Sharp z demonstracijo 8K ločljivosti na zaslonu z diagonalo 85" omogoča hiter pogled v prihodnost visoke ločljivosti. Sharp je to najnaprednejšo tehnologijo kot prvi predstavil na sejmu CES 2012. Ločljivost 8K je šokantna - 7.680 x 4.320 - 16-kratnik ločljivosti HDTV in predstavlja raven neverjetno podrobnih visoko kakovostnih slik.

IGZO

IGZO (indijev galijev cinkov oksid) je napredna polprevodniška tehnologija, ki jo je Sharp prvi začel masovno proizvajati. Prednosti te tehnologije so super visoka ločljivost in jasnost, izredno nizka poraba energije in kakovosten odziv na dotik. Odkar so bile na sejmu CES 2013 predstavljene zmožnosti tehnologije IGZO, je bila večkrat uporabljena v tabličnih in mobilnih izdelkih ter v številnih prenosnih računalnikih. Sharpovi izdelki s tehnologijo IGZO vključujejo pametne telefone, tablične naprave, prenosne računalnike in LCD zaslone. MEMS oz. mikro elektromehanični sistem naslednje generacije bo predstavljen kot primer obetavne uporabe tehnologije IGZO.

Zasloni naslednje generacije

Sharp CES 2014 8K 3DNa sejmu CES 2014 je Sharp predstavil serijo zaslonov naslednje generacije. Za prikaz uporabe te vrhunske zaslonske tehnologije v prihodnosti bo uporabljeno ogledalo za prikaz visoko ločljivih slik ter serija zaslonov brez robov z diagonalo 46'' po navdihu IGZO.

Univerzalni predvajalnik, združljiv s standardom WiSA

Sharp Electronics predstavlja univerzalni predvajalnik in brezžični most, Sharpov prvi brezžični avdio sistem z univerzalnim predvajalnikom zvoka, združljivim s standardom WiSA. Sharpov univerzalni predvajalnik (SD-WH1000U) je prva naprava, ki prenaša nestisnjen zvok pri 24 bit/96 kHz in video v ločljivosti Full HD (1080p) – brezžično. Univerzalni predvajalnik Sharp je že nominiran na sejmu oblikovnih inovacij in tehnoloških nagrad CES 2014 v kategoriji visoko zmogljivega domačega avdia.

Audio linija 2014

Audio izdelkov za leto 2014 predvajajo epski zvok s poudarkom na povezljivosti Bluetooth in NFC, ki jo lahko brezhibno integrirate za vrhunsko izkušnjo domače zabave. Linija avdio izdelkov za leto 2014 vključuje pet izdelkov, opremljenih s tehnologijo Bluetooth: brezžični sistem zvočnikov Bluetooth, dva Bluetooth soundbara, sistem mikro in ekskluzivni komponentni sistem, oba opremljena z Bluetooth. Sharp je razkril še tri izdelke, ki omogočajo enostavno povezovanje s tehnologijo NFC. Med navdušujoče izdelke za brezžično predvajanje zvoka spadajo GX-BT7, brezžični Bluetooth zvočniški sistem; HT-SB602, soundbar, opremljen z NFC in Bluetoothom; DK-KP85P, sistem mikro z Bluetoothom in zgornjim priključkom za Lightning, predvajanjem prek vhoda USB, CD pogonom, avdio vhodom in AM/FM sprejemnikom; ter XL-HF202P, ekskluzivni komponentni sistem z Bluetoothom.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.