Cyber-shot™

Milijoni pik

Pet novih kompaktnih fotoaparatovdružine Cyber-shot je namenjenih izdelavi fotografij in videoposnetkov v visoki ločljivosti brez menjave objektivov in za običajnega uporabnika motečega iskanja zapletenih nastavitev fotoaparata.

DSC-HX60

Sony Cyber-shot HX60To je super-kompakten fotoaparat, ki je kot nalašč zapotovanja. Exmor RTM CMOS senzor z osvetlitvijo ozadja in vrhunski Sony objektiv G ter izboljšani procesor BIONZ X, ki deluje trikrat hitreje od svojega predhodnika, zajamejo spektakularne prizore tudi pri šibki svetlobi. Sonyjeve tehnologije kakovost posnetkov kompaktnih fotoaparatov povzdiguje na višjo raven. Reprodukcija podrobnosti in zmanjševanje šuma na določenem delu zagotavljata še bolj naravne fotografije, manj šuma ter čudovite barve, ne glede na motiv fotografiranja. Obenem Clear Image Zoom zagotavlja nadrobne in jasne posnetke kar 60-krat bližje brez izgube slikovnih pik.  

Zaradi naprednega načina optičnega stabilizatorja slike SteadyShot lahko videoposnetki v polni visoki ločljivosti (FULL HD) ohranijo ostrino pri kateri koli nastavitvi povečave in pri vseh nastavitvah prizora.

Sony Cyber-shot HX60Vgrajeni vmesnik Wi-Fi omogoča brezžičen prenos fotografij in videoposnetkov neposredno na vaš pametni telefon ali tablični računalnik, medtem ko tehnologija NFC prek povezave z enim dotikom dovoljuje enostavno povezovanje z združljivimi mobilnimi napravami Android in iOS. Svoj telefon lahko uporabimo tudi kot priročen daljinski upravljalnik, kar je uporabno za skupinsko fotografiranje.

Fotoaparat Cyber-shot DSC-HX60 omogoča prenos podrobnih 4K posnetkov prek vhoda HDMI na 4KUltra-HD televizor.

DSC-HX400V

Sony Cyber-shot HX400VPosnetki, ki so resnično »od blizu« ne bodo delali več skrbi. Kar 50-kratni optični razpon zooma se odlično znajde v vseh situacijah, medtem ko Clear Image Zoom zagotavlja spektakularne fotografije polnega zaslona s kar 100-kratnim posnetkom od blizu, s katerim se ujamejo vse podrobnosti adrenalinskih situacij. Zahvaljujoč optičnemu stabilizatorju slike SteadyShot in naprednemu načinu Intelligent Active Mode ostane  ostrina videoposnetka v polni visoki ločljivosti (FULL HD) tudi pri visokih nastavitvah zooma.

Bogate podrobnosti posnetkov zagotavlja objektiv ZEISS Vario-Sonnar T* vrhunske kakovosti, Exmor R™ CMOS senzor z osvetlitvijo ozadja z 20,4 milijona slikovnih pik in hiter slikovni procesor BIONZ X, ki je trikrat močnejši od svojega predhodnika. Zmogljiva tehnologija podrobne reprodukcije in sistem za zmanjševanje hrupa na specifičnih območjih vam zagotavljata čistejše in še bolj naravne fotografije, podobno kot pri fotoaparatih Cyber-shot DSC-RX10 in Alpha α7. Ta izjemno močna kombinacija prinaša čudovite barve, kontraste in teksture tudi pri šibki svetlobi. Zajemanje posnetkov in ostrenje bo v zadovoljstvo zahvaljujoč visoko kontrastnemu elektronskemu iskalu, ki ponuja jasno pregledovanje vaših motivov. Poleg tega lahko posnetke sestavimo in si jih ogledamo na 7,5 cm/3-palčnem LCD-zaslonu Xtra Fin, ki ga lahko nastavimo za udobno gledanje, ne glede na položaj fotoaparata.

Fotoaparat DSC-HX400V prepriča tudi s svojo DSLR-obliko, ki se udobno prilega vsaki roki. Ustvarjanje in ročno prilagajanje povečave in ostrenja omogočajo gumb za izbiro med načinoma »ročno ostrenje« in DMF, gumb »jog dial«, gumb za prilagajanje in možnost spomina za najljubše nastavitve. S popolnim nadzorom nad tipkami P/A/S/M so na voljo vse potrebne možnosti za ustvarjanje fotografij in video posnetkov v polni visoki ločljivosti (Full HD).

Z vgrajenima vmesnikoma Wi- Fi in NFC je enostavno izmenjevati fotografije s pametno mobilno napravo z enim dotikom ter brezžičnim daljinskim upravljalnikom. Fotoaparat lahko povežemo s televizorjem 4K neposredno prek vhoda HDMI in se prepustimo ogledu v izjemni ločljivosti. Zahvaljujoč funkciji GPS je mogoče obuditi doživetja iz potovanj z načinom »map-views« kar na osebnem računalniku.

DSC-WX220

Sony Cyber-shot WX220Je v bistvu impresivno majhen in enostaven za uporabo, čeprav prinaša izjemne fotografije z 18,2 milijona slikovnih pik in Exmor R™ CMOS senzorjem, slikovnim procesorjem BIONZ in Sony objektivom G z 10-kratnim optičnim zoomom. Privlačne fotografije in videoposnetki v polni visoki ločljivosti (Full HD) zagotavljajo vrhunske funkcije, kot je optični stabilizator slike SteadyShot z načinom Intelligent Active Mode, slikovne funkcije Picture Effect in Beauty Effect  ter vmesnika  Wi-Fi ter NFC za enostavno brezžično povezavo. Vhod HDMI pa omogoča, da si posnetke enostavno ogledamo tudi na televizorju 4K.

DSC-WX350

Sony Cyber-shot WX350

Je najmanjši in najlažji kompaktni fotoaparat na svetu, a vseeno z 20-kratnim optičnim zoomom, zaradi česar je idealen za posnetke od blizu. Optični stabilizator slike SteadyShot z načinom Intelligent Active mode omogoča stabilne videoposnetke v polni visoki ločljivosti (Full HD) tudi pri povečavi ali tedaj, ko kamero držimo oddaljeno za dolžino roke. Fotografije z izjemnimi detajli pri vsaki svetlobi pa omogoča Exmor R™ CMOS senzor, združen s Sony hitrim procesorjem BIONZ X. Funkcija Beauty effect samodejno retušira portrete - zgladi kožo, odstrani odvečen sijaj, razširi pogled in osvetli zobe ter zagotovi odlične fotografije brez dodatne obdelave.  

Vgrajena vmesnika Wi-Fi in NFC z enim samim dotikom omogočata enostaven prenos fotografij na telefon ali brezžični daljinski upravljalnik. Z izjemno dolgo življenjsko dobo baterije, ki zmore kar 470 posnetkov z enim polnjenjem, lahko s fotoaparatom Cyber-shot DSC-WX350 ujamemo še več tistih neponovljivih trenutkov.

DSC-W800

Sony Cyber-shot W800Je enostaven za uporabo in s svojo visoko ločljivostjo 20,1 milijona slikovni pik, senzorjem CCD in 5-kratnim optičnim zoomom objektiva zajema kvalitetne fotografije.

Način “Party” samodejno nastavi občutljivost, osvetlitev in barvo ter ujame pravi duh živahnih spominov na zabavne večere. Napredna bliskavica povečuje občutljivost fotoaparata ter učinkovito razširja svoj razpon, tako da se oddaljeni predmeti zdijo svetlejši. Izjemno priročen se izkaže za notranje posnetke ali posnetke v mraku, kjer vgrajena bliskavica vašega fotoaparata težko zajame vsak želen prizor. Brez skrbi smo lahko tudi, če digitalne fotoaparate uporabljamo prvič, saj je njihova uporaba enostavna tudi za začetnike. Namenski gumb za video posnetke je priročno nastavljen za snemanje videoposnetkov v polni ločljivosti brez brskanja po menijski vrstici.
Sony Cyber-shot - Tehnični podatki

Kompaktni fotoaparati Cyber-shot DSC-HX60, DSC-HX400V, DSC-WX350, DSC-WX220 in DSC-W800 bodo v Evropi na voljo od marca 2014.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.