Tekmovanje

Ustvarjajmo zdrave domove

Electrolux Design Lab 2013Prijave na Electrolux Design Lab 2014 so odprte. Tekmovanje za vse kreativne študente oblikovanja iz celega sveta išče koncepte prihodnosti za domače okolje. Pri Electroluxu sprejemajo prijave s strani vseh študentov oblikovanja in diplomantov 2013. V letošnjem letu se tekmovanje ukvarja z vprašanjem zdravja in trajnostnega razvoja pod skupno temo Ustvarjajmo zdrave domove.

Nagrade

1. nagrada: 5.000 € in 6-mesečna plačana praksa pri Electroluxu
2. nagrada: 3.000 €
3. nagrada: 2.000 €
Glas ljudstva: 1.000 € (spletno glasovanje)
Praksa se izvaja v enem od desetih centrov za oblikovanje, ki jih ima Electrolux po celem svetu.

Sodelovanje

Electrolux Design Lab 2013Tekmovalci morajo ob prijavi predložiti opis ideje, vizualno skico, ki ponazarja idejo in opis prednosti za potrošnika. Prijave so pričeli zbirati 1. marca, končni rok za prijave pa je 6. april 2014. Najboljše prijave bodo seveda objavljene na spletu. To bo na začetku maja, ko bodo tudi na voljo svetovni javnosti, ki za to tekmovanje kaže veliko zanimanje. Tekmovanje poteka v več fazah, končni zmagovalec pa bo izbran novembra 2014.

Zakaj

Tekmovanje Electrolux Design Lab sodi med najbolj priznana in spoštovana oblikovalska tekmovanja na svetu. Letos se odvija že 12. leto in je odlična odskočna deska za kariero v oblikovanju. V preteklem letu se je na tekmovanje prijavilo več kot 1.700 študentov iz 60 različnih držav. Skozi tekmovanje si Electrolux  želi deliti navdihujoče ideje prihodnosti z ljudmi po vsem svetu, ne prikriva pa tega, da prejeti koncepti delujejo kot navdih v razvoju inovacij in procesu oblikovanja.
TOP 3 koncepti 2013

ZmagovalecMab (Adrian Perez Zapata, Kolumbija)
Mab je samodejni čistilni sistem, sestavljen iz stotine letečih mini robotov. Roboti čistijo površino tako, da se je dotaknejo kapljice vode. Mab skenira hišo, določi področja, ki jih je potrebno očistiti in nato pošlje leteče robote.

Electrolux Design LabDrugo mestoAtomium  (Luiza Silva, Brazilija)
Atomium je 3D tiskalnik,  ki uporablja molekularne sestavine za sestavo hrane, plast za plastjo. Narišete obliko hrane, ki bi jo radi pojedli in jo pokažete aplikaciji. Atomium skenira podobo in natisne hrano v želeni obliki.

Tretje mestoBreathing Wall  (Jeabyun Yeon, Koreja)
Breathing Wall je zid, integriran v koncept čiščenja zraka, ki utripa (diha) in spreminja obliko, medtem ko čisti zrak. Lahko se ga prilagodi tako, da ustreza potrebam posameznika. Breathing Wall lahko tudi odišavi zrak, ki ga dihamo in spreminja barvo, glede na našo izbiro.Electrolux Design Lab 2014

Kako

Če ne poznate pravil, kaj je potrebno oddati in česa ne ali imate še kakšno dodatno vprašanje, potem je že prav, da si preberite brif, pravila za sodelovanje in kaj je potrebno poslati ob prijavi.


Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.