Red »Sony« Dot

Red Dot Award 2014Pomemben je dizajn

Red dot Design Awards, letos v 61. zaporedni izvedbi, je eno največjih in najbolj priznanih tekmovanj na področju dizajna produktov. Nagrade prejmejo najboljši izdelki s celega sveta, letos pa so s svojim izborom pohvalili Sony, ki je za pametni telefon Xperia Z Ultra in za serijo kamer QX lens-style camera prejel nagrado Red Dot’s ‘Best of the Best’.
Sony HMZ T3W prejel Red Dot
Naoe Kaneta in Takahiro Tsuge, dva od dizajnerjev odgovorna za Xperia Z Ultra in QX serijo, komentirata:

Sony HDR MV1 prejel Red DotNaoe Kaneta:Vesel sem! Oblikovanje tega produkta je bila res nagrajujoča izkušnja, tako zame, kot za ostale vpletene. S to nagrado smo izpostavili moč oblikovalskega koncepta, ki mu sledi serija Xperia. Zelo sem zadovoljen, da je ta model prejel tako ugledno nagrado in sem hvaležen vsem vpletenim.

Sony QX 100 in QX 10 prejel Red DotTakahiro Tsuge: “Četudi je preproste cilindrične oblike, je dizajn serije QX predstavljal velik izziv in je uspel po zaslugi mnogih ljudi. Čast, ki jo ta nagrada prinaša gre tako vsem, ki so sodelovali pri projektu.”   

Prijave na letošnje tekmovanje so prišle iz 53 držav in le 1,5 % vseh prijavljenih izdelkov je prejelo nagrado. Sony je prejel številne nagrade v različnih kategorijah.    

Red Dot: Best of the Best

Sony Xperia Z Ultra prejela Red Dot•    DSC-QX10 / QX100
•    Xperia Z Ultra
 

Red Dot

Sony Vaio prejel Red Dot

•    HDR-MV1 Music Video Recorder
•    HMZ-T3W / HMZ-T3 Head-mounted Display
•    ILCE-7 / ILCE-7R Interchangeable-lens camera
•    NW-W274S Waterproof Sports Walkman
•    NW-ZX1 Walkman
•    SH800 / SP6800Cell Sorter / Spectral Analyzer
•    VAIO® Fit 13A
•    VAIO® Tap 11
•    XperiaTM C
•    XperiaTM M
•    XperiaTM Z1

Red Dot: Honorable Mention

Sony Smartwatch prejel Red Dot

•    Smartwatch 2

Sony Design

Sonyjev prvi oblikovalski center je bil ustanovljen v Tokiu leta 1961. Od tedaj oblikovalci stremijo k razvoju inovativnih produktov, pod gonilom filozofije ustvarjanja “visoko zmogljivih, preprostih za uporabo in lepih izdelkov z značilnim Sonyjevim šarmom”. Tekom let in v skladu s splošno Sonyjevo strategijo se je oblikovalski studio razvil v globalen projekt in danes pri oblikovanju izdelkov Sony aktivno sodelujejo ljudje različnih narodnosti, ki se združujejo v studiih v ZDA, Združenem kraljestvu, Singapuru in na Kitajskem.

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.