Greste v Pariz

Izberimo svoj najljubši koncept in osvojimo izlet v Pariz

Electrolux Design Lab 2014Čez prvi dve fazi tekmovanja Electrolux Design Lab so se prebili polfinalisti, ki so bili izbrani med več kot 1700 prijavami. Futuristični koncepti študentov oblikovanja iz celega sveta so se združili pod skupno temo Ustvarjamo zdrave domove.
Trend letošnjega tekmovanja so pametne rešitve, ki spodbujajo dodatno razmišljanje o zdravih domovih v prihodnosti. Tema vključuje tri področja, in sicer: Čiščenja zraka, Kulinarično uživanje in Nega perila.

Vizionarji

Electrolux Design Lab 2014 - Little helper»Letošnji  polfinalisti so ustvarili vizionarske koncepte, ki so prvovrsten primer tega, kaj lahko pričakujemo v prihodnosti,« je povedal Lars Erikson, vodja dizajna Skupine Electrolux in letošnje žirije. »Osredotočeni so na povezljivost, biomimikrijo, robotiko, nosljivo tehnologijo, reciklažo in ponovno uporabo materialov ter promocijo zdravega, trajnostnega življenjskega stila v svojem domu. Na splošno, vsi koncepti pripomorejo k bolj učinkovitemu vsakodnevnemu življenju in k bolj trajnostnim odločitvam za zeleni planet.«

Electrolux Design Lab 2014 - Instant cleaning gloveGlobalno tekmovanje v oblikovanju, ki ga letos Electrolux organizira že 12. leto zapored, je sestavljeno iz različnih tekmovalnih faz, s čimer se sodelujočim omogoči nadaljnje razvijanje koncepta skozi celoten proces. Izbrani polfinalisti imajo sedaj pred seboj že zadnji brif na tekmovanju in spletno glasovanje, ki bo določilo zmagovalca po izbiri ljudstva, ki bo dobil denarno nagrado v vrednosti 1000 €.

Denar in pripravništvo

Electrolux Design Lab 2014 - YuraŠest finalistov bo izbranih s pomočjo Electroluxovih strokovnjakov v oktobru in bodo povabljeni na zaključni dogodek in podelitev nagrad novembra v Parizu. Zmagovalec bo prejel 5000€ in šest mesečno plačano pripravništvo v Electroluxovem globalnem centru za oblikovanje. Izbrani koncept za drugo mesto bo nagrajen s 3000€, za tretje mesto pa z 2000€. Vse polfinaliste si lahko ogledate na spletnem mestu Electrolux Design Lab, kjer lahko tudi glasujete za svoj najljubši koncept in se potegujete za izlet na finalni dogodek, ki bo novembra v Parizu. Glasovanje traja do 14. Oktobra.

Lotus

Electrolux Design Lab 2014 - LotusDržava: Turčija
Oblikovalec: Fulden Dehneli
Univerza: Middle East Technical University, Turčija
Lotus je čistilec zraka s tremi prenosnimi zračnimi čistilnimi žogicami. Medtem ko glavni del naprave poskrbi za splošno čiščenje, se lahko žogice odnese drugam, glede na potrebe. Te tri žogice, ki se jih lahko baterijsko napolni, se imenujejo Pure Ball, Odor Ball in Humid Ball in so namenjene doseganju posebnih nalog. Super plazma ion tehnologija ustvari aktivne vodikove in kisikove ione, ki odstranijo biološke onesnaževalce. Prenosne enote so uporabne v situacijah, kjer je lokalizirano čiščenje potrebno, recimo pri kuhanju, spanju ali čiščenju zraka v garderobnih omarah.

AirGlobe

Electrolux Design Lab 2014 - Air GlobeDržava: Tajvan
Oblikovalec: Pei-Chih Deng
Univerza: Nationa Taipei University Of Technology, Tajvan, Kitajska provinca
AirGlobe je čistilec zraka, ki lahko simulira zrak določenega področja in tako poskrbi, da lahko vedno uživate v klimi po svojih željah. Krogla izbere temperaturo, vlažnost, vonj in zvok v realnem času in to vse skupaj replicira v vašem domu. Uporabnik lahko zavrti virtualni svet z roko in premika izbrano regijo pod povečevalnim steklom za lažji izbor simulirane atmosfere.

Little Helper

Electrolux Design Lab 2014 - Little helperCountry: Portugal
Oblikovalec: Rita Moreira
Univerza: Escola Superior De Artes E Design Matosinhos, Portugal

Little Helper je urbani kmečki asistent, ki zagotavlja enostavno pridelavo zelenjave. Koncept analizira semena, ki se uporabijo za kmetovanje, se poveže z uporabnikovo mobilno aplikacijo in prične dajati navodila, kako vzgajati rastlino. V zemljo se skupaj s semenom posadi mali oddajnik, ki spremlja rast in poroča napredek uporabniku preko aplikacije. Little Helper prihaja iz ideje, da prihodnje generacije verjetno ne bodo poznale tradicije kmetovanja in bodo potrebovale usmeritev za ohranjanje interesa v naravo in vzgojo lastne, zdrave hrane.

Yura

Electrolux Design Lab 2014 - YuraDržava: Ukrajina
Oblikovalec: Herman Haydin
Univerza: Kyiv National University Of Construction And Architecture, Kijev, Ukrajina
Yura je osebni leteči natakar, ki ustvarja koktajle in sokove po meri. Lahko sprejema glasovne ukaze ali preko mobilnega telefona. Ima pametno kartušo za tekočino, ki lahko segreje ali ohladi koktajle, glede na vaše potrebe. Pametni možgani bodo upravljali z nastavitvami moči, navigacijo, glasovnimi ukazi, wi-fi povezavo, e-pošto in prenosi. Kreativni možgani pa bodo določali temperaturo tekočine, število kalorij, ogljikovih hidratov, maščob in proteinov. In seveda, lahko se določi tudi količina popite tekočine.

Instant Cleaning Glove

Electrolux Design Lab 2014 - Instant cleaning gloveDržava: Romunija
Oblikovalec: Stefan Bogdan
Univerza: Universitatea De Arte Si Design Timisoara, Romunija
Instant Cleaning Glove pomaga očistiti madeže z oblačil samo z dotikom prsta. Neoprenska rokavica razbije vsak madež ali umazanijo na tkanini s preprosto kombinacijo nanotehnologije, ultrazvoka, podobnega tistemu za beljenje zob, in malce vode. Madeže očisti gobasta površina rokavice, ki se jo lahko zamenja in je bio razgradljiva. Sama rokavica je uporabniški vmesnik in se prižge z gestami rok. Kako napreduje proces čiščenja si lahko ogledate na majhen LED zaslonu, ki je narejen iz upogljivega materiala AMOLED. Rokavici je priložena brezžična polnilna postaja.

Zero Waste

Electrolux Design Lab 2014 - Zero wasteDržava: Estonija
Oblikovalec: Karolin Korge
Univerza: Estonian Academy of Arts, Estonija
Zero Waste je trendi garderoba, ki nikoli ne gre iz mode. Sistem dovoli uporabniku, da naredi nova oblačila brez ustvarjanja odpadkov z uporabo starih oblačil, kot surovi material za tisk novih. Napravo se preprosto napolni s starimi oblačili in poskenira telesne mere, nato uporabnik izbere stil in barvo obleke s pritiskom na katalog na zaslonu in kmalu bo pripravljena nova, 3D natisnjena obleka, pripravljena na uporabo. Gre za eko-prijazno garderobni sistem, ki podpira trajnostni življenjskih stil in omogoča prihranek časa in denarja, hkrati pa poskrbi še za čisto okolje, saj enostavno reciklira in ponovno uporabi stara oblačila.Tekmovanje Electrolux Design Lab se nadaljuje z izbiro polfinalistov, avtorjev futurističnih konceptov, ki so združeni pod temo Ustvarjamo zdrave domove.

Electrolux, Design Lab,tekmovanje,Pariz,nagrada,glasovanje   

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.