Prihodnost ali fantastika?

Kaj pa če bo vse to res?

Electrolux Design Lab 2014 finale Future Hunter Gatherer

Šest talentiranih študentov oblikovanja je bilo izbranih zaradi inovativnih izdelkov, s katerimi bo poskušalo navdušiti žirijo. Izbrani finalisti so Leobardo Armenta iz Mehike z obešalnikom za čiščenje brisač, Fulden Dehneli iz Turčije  s čistilcem zraka v obliki lokvanja,Electrolux Design Lab 2014 finale Lotus Michał Pośpiech iz Poljske z letečim zračnim filtrom v obliki stožca, Sorina Răsteanu iz Romunije s pametno kuhinjsko posodo, ki poustvarja okuse, Pan Wang iz Kitajske/Velike Britanije z virtualno izkušnjo nakupovanja živil in Kovács Apor iz Madžarske z napravo, ki plastenke spreminja v oblačila.

Electrolux Design Lab 2014 finale PETELars Erikson, vodja oblikovanja pri Electroluxu in žirije tekmovanja Design Lab je povedal: “Letos smo študente prosili, da na tekmovanje Design Lab prijavijo koncepte na temo “Ustvarjajmo zdrave domove” . Na koncu smo izbrali šest finalistov izmed 1700 prijav. Koncepti finalistov so resnično inovativni in nudijo nove ideje o tem, kako bi lahko živeli naša življenja v prihodnosti, naj to pomeni bolj zdravo prehranjevanje ali bolj trajnostno bivanje.

Electrolux Design Lab 2014 finale Pure towelLetošnja žirija in nagrade 2014

Lars Erikson seveda ne bo sam. Ker je žirija tričlanska, se mu bosta pri izboru zmagovalca Design Lab 2014 pridružila še kreativna svetovalka pri podjetju H&M Margareta van den Bosch in izvršni direktor pri SVID, Švedski fundaciji za industrijsko oblikovanje, Robin Edman.

Electrolux Design Lab 2014 finale Set to MimicNajboljši bo tisti, ki bo žirijo prepričal, da je ravno njegov koncept prelomno in oblikovno rešitev prihodnosti. Prvi med bo tako prejel 5.000€ in 6-mesečno plačano prakso v Electroluxovem centru za oblikovanje. Drugega in tretjega bodo potolažili z nagradami v vrednosti 3.000€, oziroma 2.000€.

Electrolux Design Lab 2014 finale Urban coneZadnji med nagrajenimi bo tisti koncept študenta, ki je prejel največ javnih glasov na spletu. Ta bo razglašen za zmagovalca po izboru ljudstva in bo nagrajen z 1.000€. To glasovanje se je že zaključilo, vendar bo zmagovalec razglašen šele na končnem dogodku v Parizu.

Kdo so finalisti

UrbanCone, Michał Pośpiech, Poljska

Lotus, Fulden Dehneli, Turčija

Set To Mimic, Sorina Răsteanu, Romunija

FUTURE HUNTER-GATHERER, Pan Wang, Kitajska/VB

PETE, Kovács Apor, Madžarska  

Pure Towel, Leobardo Armenta, Mehika

Finale izbora Electrolux Design Lab 2014 je razkril šest finalistov, ki se bodo potegovali za glavno nagrado, vsak med njimi s svojim futurističnim konceptom.

Electrolux,nagrada,design lab,2014,lotus

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.