Poletogram

Orel belorepec s Sony Action Cam nad parizV glavni vlogi orel belorepec

Pravijo, da se še ni zgodilo, da bi orel belorepec, ki v Franciji velja za izumrlo vrsto že več kot 50 let, poletel z vrha Eifflovega stolpa, čez Seno v vrtove Trocadéro. Številna množica ljudi, med katerimi je pomembno vlogo odigral orlov oskrbnik Jacques Olivier Travers, je z navdušenjem spremljala osupljivi orlov let. Za tiste, ki bi radi bili njegove oči, pa je poskrbela Sonyjeva aktivna videokamera Action Cam Mini HDR-AZ1, pritrjena na orlovem hrbtu. In ni bilo videti, da bi ga motila.


Sony in FREEDOM

Orel belorepec s Sony Action Cam nad parizJacques Olivier Travers vodi neprofitno organizacijo FREEDOM, ki si prizadeva za ponovno naselitev orla belorepca v njegovo naravno okolje na območju francoskih in švicarskih Alp. Sony je njihov uradni sponzor in zagotavlja videokamere Action Cam, s katerimi organizaciji FREEDOM pomagajo pri natančnem dokumentiranju letov orlov belorepcev. S temi posnetki lažje preučujejo navade orlov in bolje razumejo, kako se organizirati in kako pripraviti teren za njihovo ponovno naselitev.

Orel belorepec s Sony Action Cam nad parizKamera Sony Action Cam skupaj s tehnologijo Steadyshot omogoča posnetke polne visoke ločljivosti (Full HD) in jih opremi tudi s podatki, ki jih med snemanjem beleži GPS. To je v veliko pomoč raziskovalcem in njihovemu delu, saj pridobivajo podatke, ki jih sicer nebi mogli. Kamero lahko zaradi njene majhne in priročne velikosti enostavno namestijo na orle, ne da bi s tem omejevali njihov naravni način letenja.

Sony bo delovanje organizacije FREEDOM podprl tudi na svojih družbenih omrežjih in objavil vrsto različnih posnetkov, narejenih s pomočjo Action Cam-a, zato si v prihodnje lahko obetamo še vznemirljivih dogodivščin na prvem sedežu orla belorepca, zaot pripnite pasove!
Orel belorepec s Sony Action Cam nad pariz

Sony je s kamero Sony Action Cam Mini HDR-AZ1 opremil orla in posnel to, kar orel vidi med poletom, tako je nastal res zanimiv “poletogram” leta nad parizom.

Sony,action cam,mini hdr-az1,orel belorepec,pariz,polet

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.