Zmagovalec je znan!

Zmagovalki denar in plačana praksa

Pan Wang, ki študira na šoli Central Saint Martins v Londonu, je na tekmovanje prijavila koncept virtualne izkušnje nakupovanja živil, ki črpa navdih iz narave. Imenovala ga je Future Huneter-Gatherer. Ta prikazuje hologram, s katerim ustvari igro, ki je v svojem bistvu izbira hrane z ribolovom, lovom ali nabiranjem plodov v naravi. Informacije o zbrani (priigrani) hrani igra posreduje v trgovino z živili, kjer prodajalec pripravi “ulovljeno” hrano in jo dostavi na dom igralca.

Na izobraževalni, iskreni in igrivi način, koncept naslavlja problematiko ekologije in zavedanja potrošnika o tem, kako deluje veriga dobave hrane v urbanem okolju,” je povedal Lars Erikson, starejši podpredsednik oblikovanja pri Electroluxu in vodja žirije.

Pan Wang je zmagovalka Electrolux Design Lab 2014Povezava med ljudmi in virom hrane

Pan Wang je o konceptu povedala: “Ugotovila sem, da manjka povezave med ljudmi in viri hrane, saj je nakupovanej hrane v supermarketih enostavno, zato so ljudje izgubili znanje od kod sestavine dejansko pridejo. Navdihnil me je tradicionalen način zbiranja hrane – obdobje lovcev in nabiralcev. Simulacija narave predstavlja element igrifikacije pri pripravi hrane, kar v povezavi z dobavitelji hrane, omogoča uporabniku spoznavati lastnostni hrane (sadežev, živali ipd.) in tako nakupovanje živil postane zabavna in izobraževalna aktivnost za celotno družino.

Lotus na drugem, UrbanCONE na tretjem mestu

Electgrolux Design Lab 2014, drugo mesto za koncept LotusDrugo mesto na tekmovanju je zasedla klimatska naprava bodočnosti, koncept po imenu Lotus, ki zrasel v domišljiji študenta Fuldna Dehnelija iz Turčije. Lotus se uporablja za čiščenje, vlaženje ali osveževanje zraka in je žirijo navdušil predvsem s privlačno obliko, ki jemlje navdih v naravi in čiščenjem zraka, ki skrbi za popolno notranjo atmosfero.

Electgrolux Design Lab 2014, tretje mesto za koncept UrbanCONEPoljak Michał Pośpiech je s konceptom UrbanCONE zasedel tretje mesto in utrdil pomen klime v času, ki prihaja. UrbanCone je koncept, ki ustvari zdrave mikroklime v urbanih okoljih in ga je žirija opisala kot Vizionarski in poetični pogled na reševanje resnično globalno okoljskega izziva, s skulpturno formo in prekrasnim intuitivnim gibanjem.

Med nagrajenci Design Lab-a je tudi Fiorella Rios, ki je s konceptom HERO, igranim konceptom za čiščenje zraka, zbrala skoraj 6000 glasov na spletnem mestu Design Lab.

Je zmaga tudi prvi korak h karieri v oblikovanju?

Prva nagrada na tekmovanju je 5000€ in šestmesečna plačana praksa v Electroluxovem centru za oblikovanje, druga 3000€, tretja 2000€, nagrada po izbiri ljudstva pa 1000€.

Letošnja tema je bila “Ustvarjajmo zdrave domove.”, pomembno je bilo torej razumeti kako lahko uživamo v zdravem počutju v prihodnosti in kaj bo pomembno nekoč, ko bo zrak še bolj onesnažen, okolje še bolj obremenjeno, hrane in vode pa morda celo premalo.


Tekmovanje Electrolux Design Lab želi stimulirati talentirane študente oblikovanja pri ustvarjanju revolucionarnih gospodinjskih aparatov, kakršna je tudi Pan Wang, ki je letos prejela prvo nagrado, ker si je zamislila koncept virtualne izkušnje nakupovanja živil.

Tekmovanje,prihodnost,nagrada,oblikovanje,gospodinjski aparat,electrolux

Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.