En zaslon, dve sliki!

Kdo je bil prvi?

TV samsung ES9500Prvi naj bi tako reč predstavili pri Sony-ju (PlayStation 3D Display), saj je predvsem za igranje igric (Playstation3) priročno, če na istem ekranu dva igralca vidita vsak svojo sliko. Tako zaslona ni več potrebno deliti na dva manjša dela. Preteklo leto pa so na CES (sejem zabavne elektronike Las Vegas) to funkcijo pokazali pri LG-ju (Dual Play). Gre za 3D sliko, ki to ni, saj v resnici prikazuje dve različni sliki, od katerih eno vidimo z enim parom očal (vključno s pripadajočim zvokom), drugo pa z drugim parom. Potrebna so torej dvojna očala, vsaka s svojo nastavitvijo slike in zvoka, ki tako z uporabo preprostih zakonov fizike, pričarajo nepredstavljivo. Dva programa na enem TV.

Samsungov "multiview", ki ga ponuja na 55 inčnem TV aparatu z oznako ES9500, ima zaslon OLED (Organic light emitting diode) zadnje generacije. Ta omogoča dvojno sliko ravno zaradi uporabe tehnologije OLED, ki z izjemno hitrostjo prikazuje različne slike obeh programov, v HD ločljivosti seveda.

TV samsung ES9500Očala so obvezna oprema, saj ravno zaradi leč omogočajo, da vsak uporabnik vidi le svojo sliko, poleg tega pa prenašajo zvok, ki je s to sliko povezan. Seveda gre za izjemne in drage modele, ki pa vsekakor napovedujejo nerazkrite možnosti razvoja prihajajočih televizorjev.

In nenazadnje, drage moje, prav zanimivo je vedeti, da si boste lahko v prihodnje najljubšo romantično komedijo ogledale kar na domači zofi, v objemu svojega dragega, ki bo medtem na istem televizorju spremljal napeto nogometno tekmo. Da le ne bo preglasno navijal in pokvaril vzdušja :-)

Video posnetki Samsung ES9500 Multiview...ter LG Dual Player


Navodila za uporabo

DelajZame Navodila za uporabo

Iščete navodila za uporabo vaših aparatov, pa ne veste, kje bi jih poiskali? Pri nas se bomo potrudili in jih zbirali na enem mestu. Vabimo vas, da nam posredujete tudi navodila strojev, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Imate knjižico pra-sesalnika Hoover ali iskrinega sekljalnika? Če nimate scannerja ali se vam preprosto ne da, nam jih pošljite na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola in objavili jih bomo za vas. Seveda vam jih bomo tudi vrnili, zato nam zaupajte vaš naslov.

Proizvajalci


Proizvajalci

Vas zanimajo proizvajalci aparatov, ki jih uporabljate? Morda bi radi vedeli od kod so in s katerim izdelkom so se najprej uveljavili? V naši rubriki »Proizvajalci« bomo zbirali vse o njih. Skušali bomo izbrskati prvega proizvajalca likalnikov, revolucionarno odkritja, pozabljene znamke, izdelke, ki so bili izvirni pa niso uspeli in ostalo, kar bi vas lahko zanimalo. Seveda vabimo tudi vas, da vaše znanje delite z nami in nam ga posredujete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na GODDESS d.o.o., P.p. 151, 6310 Izola.

Nasveti za uporabo

Nasveti za uporabo

Vam kruh v pekaču nikakor ne uspe? Se vam zdi, da perilo kljub ustreznemu programu in dragemu prašku ni čisto? Je vaše meso po peki v novi pečici suho in ne sočno, kakor ste pričakovali? Zaupajte nam kako ste rešili zagato. Tudi mi vam bomo zaupali kako do boljših rezultatov pri uporabi bele tehnke, gospodinjskih aparatov in ostalih pripomočkov o katerih pišemo na naših straneh. Naš kontakt je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Pomagajte nam, mi bomo pomagali vam.